Co s cuketou?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
763
6.8.06 21:15

Základ: cibulka, česnek a feferonka na oleji, na to na kostky cukína. Obměny: přidáme na kostky lilek nebo nastrouhanou mrkev nebo konzervu tuňáka nebo mleté maso nebo žampiony nebo co tě napadne :-)
V případě mletého masa se osmahne nejprve maso a na to se dávají cukíny.
Směs se podává s těstovinama nebo rýží s kuskusem nebo zase s čímkoliv např kukuřičnou kaší a hojně posypané sýrem.

Jinak, kdysi jsem chvíli pracovala na poli v Itálii, kde jsem sbírala taky cukíny a naučila jsem se, že se sbírají v momentě, kdy mají ještě květ. To znamená, že ty obrovské přerostlé hybridy se zrníčkama už se vlastně ani nejí.

Jo, výborný je květ cukíny osmažený v těstíčku. Je to opravdu laskomina. Mňam mňam a dobrou chuť. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
6.8.06 21:28

Ahoja, my jsme teď dělali tohle a byla to nesmírná bašta, rychlé, jednoduché, může se zakusovat chlebem:
Cuketový kotlík

Ingredience: střední cuketa, 3 papriky, 5 rajčat, 1 velká cibule, několik stroužků česneku, český salám (nebo gothaj) asi 300 g, rama, kečup, tymián

Postup přípravy: Cuketu oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do velkého hrnce. Přidáme proužky papriky, plátky rajčat, kolečka cibule, rozmačkaný česnek, salám na kostičky, kousek ramy a mírně podlijeme. Dusíme do měkka. Nakonec přidáme podle chuti kečup - raději více a tymián. Necháme přejít var. Můžeme přisolit.
Podáváme s česnekovými topinkami nebo s chlebem. Ti, co mají rádi lečo, si jistě pochutnají. Výborná lehká a rychlá večeře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
6.8.06 22:10

My zase milujeme cuketový nákyp naslano zítra sem písnu recept ted už se mi ho nechce hledat v sešitě.Jinak super tipy co s cuketou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
7.8.06 12:14

Ahojky
moc děkuji za receptíky.
Jen pořád nevím jak je to s tím zamrazením :lol: :lol: :lol:

Dala jsem přečíst recepty mužíčkovi a víte co si přeje k obědu?No přeci to co jsme měli před 3dny.Obalovanou cuketu 8O 8O 8O 8O :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
7.8.06 12:19

Holky, díky za super recepty :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3301
7.8.06 12:27

tak já přidávám taky receptíkna cuketové karbenátky :

nastrouht nahrubo cuketu, osolt a nechat pustit vodu, kterou pak slijete. Přidat 2 vajíčka, česnek, trochu pepře, strouhaný sýr, 5 lžic hl. mouky, 8 lžic strouhanky. Pokud by to bylo řídké, tak ještě víc té strouhanky. Z těsta vykrajujete kuličky, které obalíte ve strouhance a pak rozplácnete na placičku a usmažíte. Těsto vydrží v ledničce v pohodě do druhého dne, takže jeden den byla večeře s chlebem a druhý den jsme si to dali s bramborovou kaší. Jsou dobré i studené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
7.8.06 16:39

Tý brdo karboše to by mě nenapadlo.Tak už vím co budem mít zítra :lol: :lol:

Dnes jsou ty obalované :) Malej mi pomáhal uplně chrochal blahem když mohl řezat na plátky :D Pak obaloval a to dělal bléé tak všechnu cuketu naházel do talířku s moukou a jedním prstíkem to zamíchal a pak to vše vysypal na talíř :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
7.8.06 20:39

Já tu cuketu normálně mrazím bez převaření. Jenom ji nakrajím na kostičky a šupnu do mražáčku. Jen ji nesmíš pak nechat rozmrazit a musíš upravovat zmraženou, tak jako skoro všechno, ale to asi víš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
7.8.06 20:42

Naše holky cuketu milují jen osolenou, posypanou grilovacím kořením, obalenou v mouce a oprančenou na másle. Dávám jim to s bramborem a s franzouzským dresinkem. Ale to až pro starší děti. Taky je dobrá na kostičky, s kousky květáku a hráškem a nadrobno nakrájené krabí tyčinky. Taky jim to sypu grilovacím kořením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
7.8.06 20:56

Přidávám ten recept na náš oblíbený cuketový nákyp.
500gr cukety /dávám i malinko více/
1cibule ,2stroužky česneku
200gr polohrubé mouky
150gr tvrdého sýra
150gr uzeného masa /dávám víc/
4vejce,150ml oleje
prášek do pečiva,sůl,majoránka,pepř tuk na vymazání a strouhanka na vysypání
můžou být čerstvé nebo sušené bylinky/bazalka,pažitka,apod…/nedělám to s nimi

Postup:Cuketu omyjeme,oloupeme,nahrubo nastrouháme,osolíme a necháme 10minut odležet.Pak vše nakrájíme k cuketě, přidáme ostatní suroviny promícháme, okořeníme a dáme na plech péci.Peču to většinou na 220 stupnů asi hodinu než začne nákyp na povrchu růžovět.
My z cukety pomalu nic jiného neděláme přitom je určo takových mnamek,co tu čtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
8.8.06 19:45

Holky moc vám děkuji za receptíky.
Cuket mám hafo a ještě jich asi bude hodně.
Jsem ráda že se nemusí povařit.Tak jdu na to čekaji tam na mě 2cukety do mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
22.8.06 11:23

cuketa

joudo, jukni sem, je tam receptu s cuketou asi milion http://www.nadoma.cz/…ledavani.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
23.8.06 12:58

Da:,–( moc děkuji už jsem koukala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
1.8.10 16:18

třeba z cukety je výborné zelí