Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Stálo by to za zkoušku nejprve zrcadlo odmastit - ne Okenou, vzal bych na to stejný čistič jako na obkladačky (BRIL, LARRIn atd.) Důležité je, aby trochu smrděl jakoby po alkoholu. Nebo to přejet izopropanolem, což je ta účinná látka z toho čističe - prodává se ve tmavém skle v drogeriích, litr stojí asi 120 korun… Pokud tam budou takové hnědé fleky, co nepůjdou ničím umýt, tak to je nejspíš způsobené stárnutím skla a stálo by za to koupit nové zrcadlo. To samé platí, pokud se zezadu jakoby odlupuje ta zrcadlová vrstva. Tak jak je zrcadlo jednou vyrobené, se už moc vylepšovat a oživovat nedá.
Pracoval jsem v tom oboru jenom chvilku, takže se ptám: nemá některá z vás sklářskou průmyslovku, že by mě případně opravila?
Jinak je samozřejmě taky možné povrch zrcadla přebrousit a následně přeleštit, ale bez továrního vybavení bych se do takových aktivit nepouštěl - ani většina sklenářských firem takové vybavení nemá.
Me zcadlo take flekati, bylo mi receno ze je to starim a ze se zrcadlo tzv. vykoukava.
Lze prelestit, ale bylo to skoro za cenu noveho.
tak na tohle mám jen jednu radu, koupit nový. Pokud už flekatí tak s tím fakt nic nenaděláš ![]()
Mám staré zrcadlo, ve kterém proníkají ze skla fleky - povrch je čistý, ale nvzhledný - existuje způsob, jak tyto fleky odstranit?