Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj Holky, chtěla bych se zeptat, necháváte si do tmavách vlasů dělat melír, jaký? Já jsem chtěla sv. hnědý, takový zlatavý, ale dopadlo to tak, že vypadám jako odbarvená cikánka
.Mám tam sice asi 5 širších pruhů, ale melír jsem si představovala jinak. Teď jdu k jiné kadeřnici a nevím, jestli melír znovu pokoušet, nebo si dát jen barvu. Jaké máte vy zkušenosti? ![]()
Asi záleží jaký jsi typ… Pokud letní, budou ti melíry slušet
Mně je kadeřnice začala dělat tak před 6-ti lety… Teď už jsem skoro za blondýnu…
Pokud jsi zimní typ (hodně tmavé vlasy - až černé, bledá pleť ) - sněhurka, tak ti melíry asi moc nepůjdou…
Já mám vlasy normáoně hnědý, a občas si enchám udělat pár proužků blond, vypadá to docela dobře.
@Eveelin Tak to nevím jaký jsem typ, ale vlasy mám tmavě hnědé a pleť snědší ![]()
@Mindi tak to bys mohla být letní typ
V tom případě nechápu, že ti to kadeřnice neudělala dobře…
Když mi dělají melíry, bývají hodně světlé až do platinova. Kadeřnice mi říkala, že nesmím mít „žluté“. To pak vypadá strašně…
Tak snad ti to jiná kadeřnice udělá lépe ![]()
@Eveelin No tak to já právě mám ty žluté, vypadá to fakt děsně.
Ahoj,
já jsem to chtěla zesvětlit, tak jsem si dala melír do hnědých vlasů. Mám ale hodně tenké proužky. Na zbytek vlasů jsem si dávala hnědý přeliv a pak jsem ho ještě nechala chvíli působit i na ty odbarvené proužky, takže chytly také trochu hnědé. Výsledkek jsou tenké proužky o jeden nebo dva tóny světlejší než zbytek vlasů a vypadá to pěkně. Není to moc výrazné (což jsem ani nechtěla, světlé pruhy v tmavých vlasech jsou jak pěst na oko), ale celkový dojem je super. Z těch proužků se přeliv ale omývá rychleji než z ostatních vlasů.
Držím palce, ať to dopadne lépe.
Halka
@Halka
To zní fakt super, přesně takhle bych si to představovala, tenké proužky o pár odstínu stvětlejší než jsou ty moje. Blondýna být nechci.
Mám taky tmavě hnědé vlasy a melír je do nich moc pěkný..dělám si ho sama, sice je to jen pár proužků a je s tím trošku práce, ale stojí to za to a dlouho to vydrží ![]()
Hnědá má spoustu odstínů ale ne každý umí udělat dobrý melír, záleží jakou budeš mít tu barvu a jak dlouho ji necháš působit..z levnějších jsem zkoušela Londu melír a barva proužku se postupně mění od červené, rezavé, žluté až po bílou-musíš vyčíhnout správný okamžik a potom barvu smýt. Držím ti pěsti ![]()
Já to sama radši zkoušet nebudu, jsem na tohle dost nešikovná, asi by to nedopadlo moc dobře. Doufám, že tam kadeřnice bude šikovnější naž ta, co jsem u ní byla ![]()
Nedělám, jezdí k nám kadeřnice domů a vždycky ostříhá celou rodinu a ještě kamarádky, které se dostaví. ![]()
Melír dělá svůj, ale pak mi na to dává tenhle přeliv/barvu:
http://barvy-vlasy.heureka.cz/…0-kastanova/
Jen mám tedy číslo 503, mléčná čokoláda. Nebo je pěkná 535 - čokoládová, ta je trochu do červena.
Halka
@Petule 1 jedinkrát jsem si sama „domelírovala“ odrosty. Měla jsem přípravek na vlasech asi 70 minut. Na krabičce psali něco o 20 minutách. Takže jsem to pak smyla… A byla jsem v té rezavé fázi… Takže jsem si pak musela udělat pěšinku na druhé straně hlavy, abych to zakryla… A kadeřnice mi to pak dala do pořádku… Jak dlouho si to necháváš působit ty?
@Halka to máš šikovnou kadeřnici
Mléčná čokolády - už i ten název zní dobře ![]()
Nejen to. Ještě mi dvakrát za léto (květen, červenec) udělá krásnou francouzskou pedikůru, takže celé léto nemusím na nohy ani šáhnout. ![]()
Ja mam hnede vlasy, na nich melir a vypada to dobře, alespoň dle ohlasů okoli, ale jak moc svetle a tluste/tenke prameny k vam jdou by mela poradit kadernice. Ja mam rada melir hlavne na léto, vlasy slunkem blednou a ten melir to srovná.