Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zkus opět magnezko a železo…jinak krevní obraz, popř. bylinky, bachova terapie ![]()
Vidíš. A já bych řekla, že je teřba hledat důvod tvé nervozity, a ne jí hle dpotlačovat. To tělo a hlava ti říká, je tu problém, otevři oči, řeš to! A ty se chceš cpát práškama a problém potlačovat?
Sama jasně víš, že tvůj problém je tvoje tchýně, respektive nesouhlas s tím, jak přistupuje k tvýmu dítěti. To řeš. Pak nebudeš potřebovat léky.
@Emilie nemůžu být s tebou v jedné diskuzi, prostě to nejde…souhlasím vesměs se všemi tvými názory, ale ta FOTKA
úplně vidím svoji tchýni ![]()
![]()
@Emilie léky právě nechci, maximálně ty bylinky.
Ona ví, že s tím nesouhlasíme jak se k ní chová, jenomže já nevím jak mám postupovat dál. Jako já chápu že je to babička, má ji ráda, ale nevím co po ní můžu chtít. Ať nechodí na zahradu?
To si dělám samozřejmě srandu, ale nevím co po ní můžu chtít, nebo po malé, aby ji měla míň ráda? ![]()
Mám pocit, že s tím nemůžu nic udělat ![]()
@valina1 píše:
@Emilie nemůžu být s tebou v jedné diskuzi, prostě to nejde…souhlasím vesměs se všemi tvými názory, ale ta FOTKAúplně vidím svoji tchýni
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Já mám dva kluky, já budu jednou strašnáááá tchýněěěěěě
![]()
@Emilie i já mám kluka a taky budu hrozná - to už vím teď
![]()
pardon za OT
@Anonymní píše:
Ona ví, že s tím nesouhlasíme jak se k ní chová, jenomže já nevím jak mám postupovat dál. Jako já chápu že je to babička, má ji ráda, ale nevím co po ní můžu chtít. Ať nechodí na zahradu?To si dělám samozřejmě srandu, ale nevím co po ní můžu chtít, nebo po malé, aby ji měla míň ráda?
Mám pocit, že s tím nemůžu nic udělat
Většinu chyb si děláme samy. Píšu záměrně tvrdý Y a myslím tím nás ženské. Máme v hlavě zakódováno, že když budeme pomalu polehoučku jak víly tančit okolo ohýnku, on pochopí, že má sám zhasnout. Omáčky, okecávačky, jen aby se ten druhý neurazil, prootže my to taky nemáme rády - „přímé“ prosby.
Holka, nedá se svítit, bez omáček, na tvrdo - „babi, když děláte tohle a tohle, malá dělá tohle a tohle. Dělejte to tak a tak.“
A propo - sjte s výchovou dcerky s manželem za jendo, jak ons e staví k „rozmazlování“ tchýně? (ikdyž babičky tu od rozmazlování jsou, s tím asi moc nic dál nepohneme.)
@Anonymní píše:
Ona ví, že s tím nesouhlasíme jak se k ní chová, jenomže já nevím jak mám postupovat dál. Jako já chápu že je to babička, má ji ráda, ale nevím co po ní můžu chtít. Ať nechodí na zahradu?To si dělám samozřejmě srandu, ale nevím co po ní můžu chtít, nebo po malé, aby ji měla míň ráda?
Mám pocit, že s tím nemůžu nic udělat
A co babičce jasně a přesvědčivě vysvětlit, že dcera se tak chová jen proto, že ví, že babička je mírná, neukázní ji a rozmazluje ji tím, že ji za nic nepokárá a všechno její chování omlouvá? Dítě si to nedovolí k tomu, ke komu chová respekt. Proto se jinak chová doma s tebou a jinak, když je s babičkou. SPOLEČNĚ s tchyní zapracujte na změně chování tvé dcery tím, že si babička nenechá s. át na hlavu, občas zakročí přiměřeně přísně a nebude omlouvat veškeré „dětské“ chování její vnučky ![]()
Holka, nedá se svítit, bez omáček, na tvrdo – „babi, když děláte tohle a tohle, malá dělá tohle a tohle. Dělejte to tak a tak.“
přesně tak ![]()
@valina1 píše:
@Emilie nemůžu být s tebou v jedné diskuzi, prostě to nejde…souhlasím vesměs se všemi tvými názory, ale ta FOTKAúplně vidím svoji tchýni
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Souhlas! Ta fotka mě děsí a neskutečně mě irituje, ta osoba si výrazem koleduje o facku
Doufám, že to nejsi ty, Emilie, urazit nechci, ale ten výraz běsnícího blázna je…
![]()
@valina1 píše:
@Krakatice88 za to ty seš panečku kus![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ó, děkuji!
Až zjistím, kdo je na fotce, tak jí tvoji pochvalu vyřídím
![]()
@Krakatice88 píše:
Souhlas! Ta fotka mě děsí a neskutečně mě irituje, ta osoba si výrazem koleduje o facku![]()
![]()
Doufám, že to nejsi ty, Emilie, urazit nechci, ale ten výraz běsnícího blázna je…
![]()
Tak ja mam tohle se skoro tříletou, jenom je ji jedno, jestli je to cizi člověk, nebo rodina. Klidně vezme cizi ženskou s dítětem za ruku a odchází a když ji dotyčná posílá zpět, tak řve že nechce mámu a když si pro ni jdu, tak se schovává a ječí, jak kdybych byla nějaká obluda, co ji sežere
. Asi z toho jsem na nervy nejvíc. Potom taky ze všeho, co jsem mela udělat a nestihla a už jen, když mam neco vymyslet a nejde to
. Asi je to věkem a povahou. Muž byl do nějakých třiceti taky nervóznější než teď v 37. Už neřeší prave takovy ty blbosti, jako jestli je večeře v šest nebo v pul osmé (což mě uz znérvózní, že nestíhám). Sem tam pomáhá to magnézko, večer na klid meduňka a jinak zamyslet se, jestli nereaguju přehnaně a podívat se na situaci jinak. ![]()
Ahoj,
Dřív mě pomáhal dost Magnosolv, teď ani to, nevím co to je..
Prostě jenom bába bába, mě odšouvá do kuchyně, začne být hnusná, rozmazlená, babičku bije (ta ji nic neřekne), počůrává se, neposlechne, schválně si dává kamínky do pusy, trhá zelená jablka.. 

Mojí mámě to třeba vůbec nedělá, nedělá scény, prostě nic.
Takže nevím jestli se chovám dobře, ale leze mi to na nervy. My jdeme třeba s malou na zahradu koupat se, já se těším ona taky, vyjde ven babička a je konec srandy, prostě začne se chovat jak úplně jiný děcko 

potřebuju se vypsat, asi i potřebuju poradit.
Poslední dobou jsem strašně nervózní.. Mám doma skorou dvouletou slečnu, je trochu paličatá, ale asi jako každé jiné děcko, je velice šikovná, sama se naučila na nočník - fakt z toho má radost, manžel je suprovej (akorát pořád v práci), takže vše v pohodě.
Ale ta nervozita je celkem hrozná. Třeba teď píšu a prostě mám pocit takovej blbej, třepou se mě ruce, jsem taková nesvá, křečovitá
Nemáte nápad na nějaké bylinky třeba?
Jinak nechci zakládat další téma, takže se zeptám tak. Bydlíme doma v dvougeneračním domě, tchýně je dole. Jenomže malá jak uvidí babičku, tak je konec
Já jsem nekompromisní, prostě jí řeknu že se to nedělá a tak jak normálně, jenomže babička ji chlácholí jak to nevadí a tak. Když řeknu že jdeme domů, udělá hysterák že nikam nejde, začne se schovávat k babičce
Takže to dospělo tak, že když je s babičkou, raději odcházím ať si ji užije. A tchýně pak za mnou chodí ať se podívám co jí udělala(modřinu, poškrabala), jenomže co já mám dělat, když jsem to neviděla..Tak malé řeknu že se to nedělá, že má babička bebino a tím to skončí, má si to přece vyřídit s ní ona ne?
A když jí tchýně donese domů, udělá scénu že domů nechce, ale jakmile tchýně zavře dveře, začne se se mnou mazlit a jakoby mi to vynahrazuje nebo co
Takže to jenom tak, spíš co s tou nervozitou, docela mě to obtěžuje..Možná nějaký vitamíny nebo nevím čím to může být
Děkuji moc za radu