Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty ho prudíš s lepším výdělkem a nedostatkem peněz, tak on tě na oplátku deptá s komandováním..
Uvaž, zda se díky tvé změně v chování nezmění i on..co si narovinu říct, jak spolu vycházet lépe..
Všechno je to jen akce a reakce..
Ruku na srdce - ani se nedivím, že dokáže držkovat na chipsy, když ty tvrdíš, že šetříš..(a nemáš už kde ušetřit..).. Šáhněte si do svědomí a uspořádejte si priority..
a co kdyby sis zkusila najít brigádu ty? Třeba večer uklízení v nějakém obchůdku (lékárně, řeznictví apod.), nebo něco na víkend. Sice se ochudíte o společný čas, ale pokud to jde, aby ohlídal dítě a našla sis něco ty, tak proč to nezkusit?
no taky nevím,jak by se moje polovička tvářila kdybych chtěla aby makal v sobotu a neděli pod záminkou,že nemáme peníze a pak by našel v koši obal od chipsů za 30 Kč
. asi by mě hnal… nebo bych musela o víkendech makat já ![]()
Jak máte staré dítě? Taky je možné, aby ty ses vrátila do práce a on byl na MD, jestli vyděláš víc. Tak od roka děcka bych klidně měnila
Anebo mu tu práci najdi ty
Možná že jen nevidí jiné možnosti, nebo se obává hledat. Já jsem kdysi přítelovi jinou práci našla a je mi vděčný - doufám. Ještě aby ne, když dostal téměř dvojnásobný plat ![]()
Holky, ruku na srdce, kdo z vás, co tady radíte, jste na tom tak, že si nemůžete koupit chipsy?
Zakladatelko, přijde mi dobrá rada najít si sama něco na víkend typu toho úklidu apod. Vypadneš z baráku, manžel bude muset hlídat, tak taky uvidí, o čem ta péče o dítě je, že se neflákáš. Ono ušetřit, když jedete na doraz, je fakt těžké. Znám to z dřívějška. ![]()
tak pokud jedu na doraz,na chipsy ani nevzpomenu
za 30 k4 se dá pomalu udělat i slušnej oběd ![]()
Kdybych jela na doraz, taky bych nekupovala chipsy
Za ty peníze je můžu udělat z brambor pro celou rodinu nebo upéct buchtu.
Každá rada drahá, píšeš málo informací - jakou má práci, pracovní dobu, jak staré máte dítě/děti? Jakou má skutečnou výplatu? Kolik dává peněz do vaší rodiny? Neplatí např. ještě nějaké své dluhy? Pokud šetří bokem, jak a na co? To jsou dost důležité body, jestli bych na chlapa vyjela, ať si najde lepší práci a maká o víkendu nebo ne.
Já vnímám hodnoty tradičně, s dětmi má být matka, otec živitel, pokud je rodina úplná. Ale je každého věc, když to má jinak.
Divím se, že první reakce byly tak emancipované ![]()
Anonymní a co manžel? Kouří, koupí si někdy pivo nebo něco jiného? Že tebe seřvává za chipsy? Jako chypsy jsou hnus fialovej, ale o to snad v diskuzi nejde.
Kašli na to a chipsy si klidně dej. To by bylo, aby sis nemohla dát dobrůtku. Fajn nápad je najít si práci na večer nebo víkend. Kamarádka si úklidem kanceláří vydělala skoro 6000,– měsíčně. A manžel se v tu dobu může starat o dítě. Alespoň bude vědět, že to není zas taková legrace a ty příjdeš na jiné myšlenky. ![]()
Tak známá si úklidem kanceláří vydělala tak 500 měsíčně. A to u nás funguje tak, že firma dováží „uklizečky“ tam, kde je potřeba(pokud je to dál,hromadný svoz), ale zavolá dopoledne a odpoledne se jede. Nebo zavolá večer a jede se ráno. To je „ideální“ pro matku s malým dítětem, nebo pro matku od dětí vůbec ![]()
To jsem odbočila. Jinak bych taky zauvažovala, kolik prokouří, propije, jestli nemá finančně náročného koníčka.
Upřímně, nevidím důvod, proč by zakladatelka měla jít do práce místo věnování se dítěti, kdyby chlap měl dluhy, ty splácel a k vůli tomu nebyly peníze, kdyby kouřil, pil, často se chodil bavit, financoval si např. koníčka lepení funkčních modelů letadel.
Tak nemusí do práce, ale jestliže uvažuje o přivýdělku na víkend pro chlapa a on to odmítá, tak může zkusit si přivýdělek najít sama.
Prepáč, ale ja sa manželovi ani moc nedivím
Chlapi sú na toto moc hákliví. Keby som ja toto skúšala na toho svojho, tak ma pošle niekam… Možno robí čo može, snaží sa, ale niekedy to proste nestačí. Tým, že mu to vyčítaš sposobom, aby si našiel lepšiu prácu ho zhadzuješ, ponižuješ, robíš z neho debila a vo finále ani nemá chuť s tebou spať (možno viac než ty s ním). Ale nepoznám vás, no z toho, čo píšeš, to vidím tak ![]()
Nemyslím,že by ho zakaladatelka nějak schazovala když mu navrhla aby šel do lepší práce a nebo aby si našel brigádu.Dělá to takhle spousty chlapů ![]()
Chipsy bych si taky nenechala vyčíst,stojí 20kč a to dneska stojí 10 rohlíků.A ty chipsy si asi nekupuje denně,nechápu tyhle reakce ![]()
Omlouvám se, že píšu anonymně, ale co kdyby:-)

Mám problém se svým manželem. Hádáme se většinou kvůli penězům. Vycházíme tak tak. Proto jsem ho prosila, aby si našel lepší práci nebo o víkendu něco na přilepšenou. Ale na to je moc pohodlný, jen mi řekne ať se uskromním. Ale já už nevím na čem:-( Sama jsem si hledala nějaký druh přivýdělku, ale pro ženu na MD toho moc není
Nadává mi za každou věc, třeba za blbé chipsy když si koupím. Nebo něco rozbiju, je z toho obrovská scéna.
No je toho povíc. Úplně se mi tím svým chováním protivý. Už spolu ani nespíme. No prostě katastrofa.
Nevím, co s ním mám dělat. Jsem fakt zoufalá