Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám dotaz s přítelem máme dlouhodobé problémy.Chci od něj odejít máme spolu 2 letou dcerku.Chci podat žádost o svěření malé do péče.Ex mi ale řekl že by mi malou nedaly z duvodu že nemam dostatek peněz.Byt mám.Co mám dělat?DĚKUJI za odpovědi. ![]()
zajít na sociálku a podat žádost o svěření dítěte do péče. Když budeš zamoživitelka poptat se na sociálce na kolik pěnez bys mohla mít nárok - příspěvek na bydlení, přídavky na dítě… alimenty na dítě a protože jsi na rodičáku měla bys mít nárok na alimenty na sebe po dobu trvání rodičáku. Chlapi to tak zkoušejí, protože si myslí, že je ženská blbá a navázaná na ně, a proto neodejde.
ynax1 píše:
zajít na sociálku a podat žádost o svěření dítěte do péče. Když budeš zamoživitelka poptat se na sociálce na kolik pěnez bys mohla mít nárok - příspěvek na bydlení, přídavky na dítě… alimenty na dítě a protože jsi na rodičáku měla bys mít nárok na alimenty na sebe po dobu trvání rodičáku. Chlapi to tak zkoušejí, protože si myslí, že je ženská blbá a navázaná na ně, a proto neodejde.
No jo řekl mi že klidně odejde ale tím pádem nemám jak 3 měsíce zaplatit byt.Než by se vyřídily všechny příspěvky atd…A že tím pádem jsem závislá ne něm:(
Kamaradka se take rozesla s pritelem,bydli u rodicu,on na ni poslal socialku a chtel dite do sve pece.Ma prispevek 3800kc a stejne ji kluka nechali.Myslim ze tady penize nerozhoduji.
Dostávám 3800 a jen byt je 6000..Na nějakou socialku atd jsem nedosáhla jelikož ex měl větší příjem..A proto si myslí že mě drží v šachu.. ![]()
Zajdi na sociálku a řekni jimjak se věci mají.oni ti poradí,co dělat.
Na sociálce jsem byla a tam mi řekli že jako první věc mam jit na soud a podat navrh na svěření malé do péče.Mám jen strach že díky tomu že on má práci bydlení a hlídání pro malou mi jí vezme:(
veuska500 píše:
Na sociálce jsem byla a tam mi řekli že jako první věc mam jit na soud a podat navrh na svěření malé do péče.Mám jen strach že díky tomu že on má práci bydlení a hlídání pro malou mi jí vezme:(
Chudoba nesmí být důvodem pro odebrání dítěte z rodiny, řekl Nejvyšší soud
http://www.mediafax.cz/…ejvyssi-soud
Stejně to bude platit i pro tebe - chudoba nesmí být jediným důvodem, proč by ti dítě vzali a dali otci.
Já fakt nevím říkal že se bavil s právníkem a že ten mu jen potvrdil že by malou měl v péči on že by se o ní mněl finačně lépe postarat…Že jedině pokud bych si rychle našla práci a hlídání tak bych mohla uspět..Nevím jestli to jen na mně zkouší nebo je to tak..
ynax1 píše:
Jenom si dovolím opravit (omlouvám se
) - pokud není zakladatelka vdaná, tak od partnera má nárok na výživné - pro sebe - jen do dvou let věku dítěte. Toto info bylo součástí přiznání otcovství na matrice, které jsme podepisovali ![]()
veuska500 píše:
Já fakt nevím říkal že se bavil s právníkem a že ten mu jen potvrdil že by malou měl v péči on že by se o ní mněl finačně lépe postarat…Že jedině pokud bych si rychle našla práci a hlídání tak bych mohla uspět..Nevím jestli to jen na mně zkouší nebo je to tak..
Podle mě blbost. V době, kdy jsem se rozváděla já, tak by mi - kdyby platila tahle pravidla - Matyho nedali. Protože ex pracoval a já byla na MD. Sice jsem cca 10 dní po rozvodu nastupovala zpět do práce, ale i tak jsem měla plat cca o 7000nižší než můj ex
. Nebooooj - dělá jen bububu ![]()
veuska500 píše:
A ještě dnes jdu na něj zrovna podat trestní oznámení za neplacení alimentů!!!!!pan vyhrožovatel.vyhrožuje a pak není schopen poslat ani alimenty
.Ještě,že mám doma už normálního chlapa.sama nechápu,jak jsem s ním mohla vydržet.fakt ti přeju hodně pevné nervy a vydržet. ![]()