Svěření dítěte do péče matky

9
7.4.11 09:56

Svěření dítěte do péče matky

Mám dotaz s přítelem máme dlouhodobé problémy.Chci od něj odejít máme spolu 2 letou dcerku.Chci podat žádost o svěření malé do péče.Ex mi ale řekl že by mi malou nedaly z duvodu že nemam dostatek peněz.Byt mám.Co mám dělat?DĚKUJI za odpovědi. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ynax1
7.4.11 10:09

zajít na sociálku a podat žádost o svěření dítěte do péče. Když budeš zamoživitelka poptat se na sociálce na kolik pěnez bys mohla mít nárok - příspěvek na bydlení, přídavky na dítě… alimenty na dítě a protože jsi na rodičáku měla bys mít nárok na alimenty na sebe po dobu trvání rodičáku. Chlapi to tak zkoušejí, protože si myslí, že je ženská blbá a navázaná na ně, a proto neodejde.

• Citovat
  • Upravit
5453
7.4.11 10:11
Přesně souhlas.neboj se,to jako není argument co ti ten blb plácá. :mavam: :kytka:
ynax1 píše:
zajít na sociálku a podat žádost o svěření dítěte do péče. Když budeš zamoživitelka poptat se na sociálce na kolik pěnez bys mohla mít nárok - příspěvek na bydlení, přídavky na dítě… alimenty na dítě a protože jsi na rodičáku měla bys mít nárok na alimenty na sebe po dobu trvání rodičáku. Chlapi to tak zkoušejí, protože si myslí, že je ženská blbá a navázaná na ně, a proto neodejde.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.4.11 10:28

No jo řekl mi že klidně odejde ale tím pádem nemám jak 3 měsíce zaplatit byt.Než by se vyřídily všechny příspěvky atd…A že tím pádem jsem závislá ne něm:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
7.4.11 10:29

Kamaradka se take rozesla s pritelem,bydli u rodicu,on na ni poslal socialku a chtel dite do sve pece.Ma prispevek 3800kc a stejne ji kluka nechali.Myslim ze tady penize nerozhoduji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.4.11 10:32

Dostávám 3800 a jen byt je 6000..Na nějakou socialku atd jsem nedosáhla jelikož ex měl větší příjem..A proto si myslí že mě drží v šachu.. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
7.4.11 10:33

Zajdi na sociálku a řekni jimjak se věci mají.oni ti poradí,co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.4.11 10:41

Na sociálce jsem byla a tam mi řekli že jako první věc mam jit na soud a podat navrh na svěření malé do péče.Mám jen strach že díky tomu že on má práci bydlení a hlídání pro malou mi jí vezme:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
7.4.11 10:43
nevezme neboj!!!
veuska500 píše:
Na sociálce jsem byla a tam mi řekli že jako první věc mam jit na soud a podat navrh na svěření malé do péče.Mám jen strach že díky tomu že on má práci bydlení a hlídání pro malou mi jí vezme:(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
7.4.11 10:45

Chudoba nesmí být důvodem pro odebrání dítěte z rodiny, řekl Nejvyšší soud
 http://www.mediafax.cz/…ejvyssi-soud

Stejně to bude platit i pro tebe - chudoba nesmí být jediným důvodem, proč by ti dítě vzali a dali otci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.4.11 10:52

Já fakt nevím říkal že se bavil s právníkem a že ten mu jen potvrdil že by malou měl v péči on že by se o ní mněl finačně lépe postarat…Že jedině pokud bych si rychle našla práci a hlídání tak bych mohla uspět..Nevím jestli to jen na mně zkouší nebo je to tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
7.4.11 11:01
ynax1 píše:

Jenom si dovolím opravit (omlouvám se :kytka: ) - pokud není zakladatelka vdaná, tak od partnera má nárok na výživné - pro sebe - jen do dvou let věku dítěte. Toto info bylo součástí přiznání otcovství na matrice, které jsme podepisovali :wink:

• Citovat
  • Upravit
FloraBolger
7.4.11 11:04
veuska500 píše:
Já fakt nevím říkal že se bavil s právníkem a že ten mu jen potvrdil že by malou měl v péči on že by se o ní mněl finačně lépe postarat…Že jedině pokud bych si rychle našla práci a hlídání tak bych mohla uspět..Nevím jestli to jen na mně zkouší nebo je to tak..

Podle mě blbost. V době, kdy jsem se rozváděla já, tak by mi - kdyby platila tahle pravidla - Matyho nedali. Protože ex pracoval a já byla na MD. Sice jsem cca 10 dní po rozvodu nastupovala zpět do práce, ale i tak jsem měla plat cca o 7000nižší než můj ex :wink: . Nebooooj - dělá jen bububu :hug:

• Citovat
  • Upravit
5453
7.4.11 11:05
Hele hlavně se nebát,to je základ.Kdyby si viděla,jak me bejvalej vyhrožoval.Ale jednoho dne jsem si řekla dost,že mě takovej kretén nebude vydírat.Byla to sice jiná situace,ale vyhrožoval taky.Když došlo na soud,tak skoro ani nepíp.Měla jsem teda advokátku,on taky plácal jak má nejlepšího advokáta z Prahy a bla bla,samozřejmě tam nikdo s ním nebyl.a ty máš nárok na třetinu jeho platu jako alimenty.Takže pokud má velkej plat,tak se vůbec neboj.a hned bych mu to vpálila,když je pán takovej znalec.a hned bych mu řekla,že se divím,že ho ten jeho právník teda neinformoval :lol: .Vůbec se neboj,ty co vyhrožujou,tak se pak na nic nezmůžou.A věř,že takových idiotů je spousta.
veuska500 píše:
Já fakt nevím říkal že se bavil s právníkem a že ten mu jen potvrdil že by malou měl v péči on že by se o ní mněl finačně lépe postarat…Že jedině pokud bych si rychle našla práci a hlídání tak bych mohla uspět..Nevím jestli to jen na mně zkouší nebo je to tak..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
7.4.11 11:11

A ještě dnes jdu na něj zrovna podat trestní oznámení za neplacení alimentů!!!!!pan vyhrožovatel.vyhrožuje a pak není schopen poslat ani alimenty :poblion: .Ještě,že mám doma už normálního chlapa.sama nechápu,jak jsem s ním mohla vydržet.fakt ti přeju hodně pevné nervy a vydržet. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí