Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
mám roční holčičku a pořád pláče a pláče…já už si s ní vůbec nevím rady…mohl by mi někdo prosím poradit?
![]()
A jak dlouho, Kari, pláče? Jestli ji třeba něco nebolí. Jestli pláče dlouho a nejde nijak utišit, možná bych pro jistotu vyrazila na pohotovost.
ona si prostě jen tak z ničeho nic začne brečet…trvá to už delší dobu…jsem fakt zoufalá:-(
Možná má nějaké boleti a neví jak ti to má říct, když neumí mluvit. Podle mně pokud by jí nic nebylo, tak ji určitě něčím utišíš. Určitě víš co jí rozesměje, tak to zkus. Pokud pláče opravdu dlouho, tak bych asi taky raději zajela na pohotovost.
Nemůžou jí rost zoubky? Nemá teplotu? Nebolí jí bříško?
zoubky ji rostou ale nikdy takhle nevyvadela me to prijde ze ses pis vzteka…kdyz ji neco boli tak place jinak
U malého jsem nikdy nepoznala, že mu rostou zoubky až na špičáky. To byl protivný a hrozně uřvaný. Třeba to bude těmi zoubky.
A nepomáhá třeby když jí máš v náručí? Nebo ji zkus dát nějakou zajímavou hračku, kterou nemá obkoukanou. Je to těžko radit, na každé dítě pomáhá něco jiného. U nás hodně pomohlo když jsem malému dala třeba ovladač od televize a byl v klidu. Vím, že to není hračka pro děti, ale zabralo to.
to já jí dávám taky ale ale je to šílené…hlavne dneska a taky máme problémy s uspáváním…uspáváme v roce v kočárku…
Nepomohl by šátek? Třeba by jí ten těsný kontakt s Tebou psychicky pomohl a ještě by ji to zaujalo, na zádech by měla rozhled…
A ještě mne napadá, jestli třeba nemáte poslední dobou moc náročný program nebo narušený denní režim… to děti hodně rozhazuje.
V kočárku uspáváte už dlouho? Pokud jo, tak si na to zvykla a vynucuje si to. Co zkusit vyřvávací metodu, určitě jsi o tom slyšela. Já s tím nemám zkušenosti, chtěla jsem to u malého vyzkoušet, ale plakal tak, že se poblinkal, tak jsem z toho upustila a chodím uspávat malého dodnes. (jsou mu 2roky)
Pokud takhle pláče jen dneska, tak vydrž zítra to bude třeba lepší. Opravdu to může být od zoubků. Zkus ji namazat dásně nějakým gelem, který se používá u růstu zoubku. Třeba se malá uklidni.
tak to zabralo je už docela dneska v klidu…a vyřvávaci metoda taky zabrala
![]()
ahoj,no mě to nedá,ale musím Ti pochválit malé to háro!!!!kráásnéééé
když se narodila,měla taky dost vlásků?