Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je ty se mas… ja vetsinou nic za ten vikend nestihnu. Vzdy nakoupim nejaky cteni a ctu v klidu a dosyta cele noviny treba, nebo vyrazim nakupovat, to se mi povede tak jednou za pul roku, vetsinou uklizim a uzivam si ze muzu roztahat treba celou skrin nebo lednici a nikdo mi to nikam neodnasi a nedela chaos, naposled jsme presazela uplne vsechny kytky, nebo pracuju, ale vetsinou se jen tak povaluju a zevluju na netu ![]()
Tak já sem strávila čas vždy u nějakých PC her.Pak jsem zjistila že za to sezení u pc mohu za hodinu vydělat to co jsem měla v normální práci za 24 hodin:-).Je to sice práce co neni uplně běžná
ale mě to baví a hlavně si mohu dovolit co chci takže pro mě je volnej čas večer při kterém vydělám a užiju si legraci a do práce do běžné už nechodim takže se dá říct že se bavim co se dá:-)
Poměrně jednoduchá odpověď - najdi si nějaký dlouhodobý zájem, nějakého koníčka. Dneska není problém dělat cokoliv, co nestojí hory peněz. Dřív nebylo tolik informací pro hobbisty (fuj, málem jsem napsal pro hobity…
). No taky se kutilo a vylepšovalo. A o historii, turistiku a cokoli s tím spojené jsme se zajímali taky. Zahrádkaření a tak - to ani nemluvím…
Takže dělej cokoliv, co tě bude těšit.
Týýýý brďo, Charlot, ty se máš..... To tancuješ v baru u tyče…?
Promiň, ale jinak si tvoje slova neumím přeložit… ![]()
Juro kdepak pracuji jen z domova:-)když dti spí a nebo tráví čas u babiček
Juro, já myslím, že jsou i jiný, méně náročný a možná výnosnější činnosti ![]()
Jinak zakladatelko - já si pořád slibuju, jak se vrátím k zálibám, na který s dětma není čas, ať jsou to ruční práce, lehká turistika, muzikály, jazyky, psaní básniček, rodokmen a milion dalších věcí. Určitě bys něco takového taky našla, ne?
Ja to pochopila tak, ze ma tu tyc doma…
sorry, ale ja to nejak nemuzu skousnout jako zabavu na volny cas…ale to je jedno, to je kazdeho vec…ale to jsem se asi netrefila, ne?
O tyči ale já nic nepsala
i když trochu erotično v tom je ale jen ve formě psaní ![]()
Juro - co máš furt s tím dlouhodobým zájmem?
Nepsal jsi to dneska i do jiné diskuze?
Jaký bys mi vybral dlouhodobý zájem, když si nenajdu ani 5 minut denně na to, abych zhubla špek na břiše? ![]()
Zakladatelko - já, když dám starší dítko na hlídání, tak jsem taky jako bez ruky a nic mě nebaví…takže tě naprosto chápu. Ale plánuju dělat něco s fotkama, dodělávat album. Pak si píšu mejly s kámoškama, takže když je malá na hlídání,vyřizuju resty. No a čtení, to mě taky moc baví. Nebo koukej na nějaký seriál. Něco najít by to chtělo, ať ten drahocenný čas fakt nepromarníš.
Zakladatelko já bych spala, spala, spala a nakonec spala. Taky bych se domluvila s kamarádkama a něco podnikla, četla bych si, hrála PC hry, našla si čas na koníčky z bezdětného období, zkusila se naučit něco novýho.
Charlot tomu říkám rozumná práce z domova. ![]()
Ahoj všichni,
moc vám děkuji za náměty. určitě mám teď víc nad čím přemýšlet. určitě se ale vrhnu zpět na anglinu a němčinu, opráším hladce a obrace - třeba z toho vznikne něco pěkného. TV a PC mě moc nebere, ale když je opravdu pěkný film, tak se mrknu. s kamarádkami pořád něco plánujeme, ale jak přijde víkend, chtějí si užívat manžílky. takže tady jsem mimo mísu. a právě ty víkendy…
docela mě zajímá, Charlot, tvoje zábava-práce. jestli sem ještě zavítáš, můžeš napsat víc? nebo můžu napsat SZ? ale nerada bych tě nějak obtěžovala.
takže ještě jednou díky a mějte se fajn.
O co přesně jde psát nechci aby hned každej neodsoudil i když za 60 000 měsíčně za nic se i ty názory ostatních zkousnout dají:-)) ale napiš mi SZ ![]()
Charlot, nevím jak ostatní - ale já nemám v úmyslu tě odsuzovat… kdo umí, umí. Chlapi ty peníze nahánějí trochu jinak a mnohem častěji ten risk u nich nevyjde. Což je zrovna můj nedávný případ. Ale vypadá to, že brzo bude líp.
A na vysvětlenou, co mám s tím dlouhodobým zájmem. Pěkně to vystihla moje „spolužačka“ z kursu rodokmenů: „Něco člověk dělat musí, jinak se mu život zhnusí.“ Pod to bych se podepsal. A celkově jsem příznivcem „spakovatelných“ koníčků - takových, které můžete odložit do skříně a vytáhnout zase klidně po dvou letech…
Dobrý večer,
omlouvám se za anonym, ale raději tak.
Ráda bych se zeptala maminek, které jsou na svojeho prcka sami, jak tráví volný čas, když je dítko u tatínka - víkend, prázdniny.
do dneška jsem se snažila uklízet, relaxovat, ale nějak to nestačí. ty hodiny tak pomalu utíkají. nového partnera nemám a nehledám. ex mě docela vyškolil a dalšího vztahu se štítím.
pro úplnost, jsem z malé vesnice, nemám auto a do města daleko. kolo mám, ale moc toho neujedu. jsem po vážné nemoci a sportovat na plný výkon bych neměla.
děkuji za reakce
J.