Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
měla bych jeden dotaz, dostala jsem se z čista jasna do velmi složité situac (viz Složitý rozvod…?), díky této situaci musím vyřešit hlídání dítěte, abych mohla chodit do práce, ale začala jsem pracovat jako OSVČ v rámci jedné velké společnosti, ale více méně jsem paní svého času.Můj dotaz tkví v tom, že jsem si našla kamarádku-sousedku, která má přibližně stejně staré dítko a je ochotná mi malou třeba 4 hodinky hlídat, ona je také sama s malým a chtěla by si vydělat nějakou korunu.Kolik asi se pohybuje cena za hlídání?kolik jí mám navrhnout?
já platila takhle sousedce před 2 lety asi 80,– kč za hodinku. skoro stejný případ. ona byla tehdy taky s malým dítětem doma, já měla taky malé dítě a byla jsem k tomu těhotná a potřebovala jsem hlídání na běhání po doktorech a těhu cvičení. záleží asi dost na lokalitě, co je v kraji zvykem:)
děkuji,aspon mam prehled…pro upresneni jsem za Zlina.takze kdyz ji dam treba tech 150 bude to ok?
ahojky kamaradka ma zivnostak na hlidani deti a bere si myslim 90,–/hod.
150 je podle mně na sousedské hlídání příliš (i na Prahu). U nás na sídlišti se to pohybuje okolo 80 Kč (na ruku, bez dokladu). 150 Kč se dává agentuře.
Navíc počítej, že pokud to bude pravidelné hlídání, tak ty hodiny potom dost naskočí a v takovém případě se ještě zlevňuje. Mně vyšlo hlídání na 80 hodin měsíčně na cca 6500 Kč na ruku… Spokojené jsme byly obě.
Cena 150,– je když má na to člověk papír. Ale když je to sousedka, co na to papír-firmu nemá, tak se tolik neplatí.
Porovnej rovnou ceny hlídací agentury, ty jsou i pojištěné kdyby náhodou se něco stalo… člověk nikdy neví a potom můžeš navrhnout cenu. Myslím si, že těch cca 80 je optimální…
Ahoj,
spočítej si, jak dloho budeš potřebovat hlídání za den, týden, měsíc a pak si to pronásob hodinovou cenou… vyjde Ti velká suma.
Já bych se se sousedkou domluvila na ceně 50,–Kč až 100,–Kč za hodinu, pokud bych vydělávala nad 1.500,–Kč za den. Když jsem měla těch 1.500,–Kč na den, tak jsem dala za hlídání za celý den bez problémů 500,–Kč (zhruba 50,–Kč za hodinu) a výjimečně jsem dala tisícovku. Pak to hodně bolí a zjistíš, že se Ti hlídání ani nevyplatí.
Ja jsem si to spocitala zhruba na 10-15 hodin tydne,jeste neco zastane babicka s dedou,muzu si planovat a pracovat jak chci,papirove veci muzu delat i doma vecer jak usne, takze toho nebude zase tolik.
Situace je asi taková, já jsem 15km od Prahy a také jsem hledala hlídání od 8:00 do 17:00 hod, ale v Praze měli dosti náročné požadavky 120-150kč … našla jsem zde na eMimino odkaz na hlídání a cena na hodinu mne vychází kolem 50kč, zatím OK :- )
" odkaz":http://www.kpv12.webnode.cz
Právě jsme se tedy domluvily se sousedkou, nepůjde více než o 4 hodiny a to ještě ne každý den.takže pokud budu pracovat (hodně) i z domu, tak to snad nějak zvládnu. Všem Vám děkuji za info.
Ahoj,
přemýšlím nad možnými scénáři…
Potřebovala bych hlídání dcery v Praze na 2-3 dny v týdnu. Od cca 8hod do 17:15ti. Kolik myslíte, že je tak adekvátní cena? Počítala bych to spíš paušálně za měsíc. Tj za cca 12dní v měsíci.
Bez hlídací agentury, kdybych si třeba našla nějakou studentku nebo paní. Díky za zkušenosti a názory.