Hlídání dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15674
18.6.12 21:04
@nozu píše:
Počítala bych minimálně 12 tis. na měsíc, spíš i víc…

8o To i soukromá školka vyjde levněji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21546
18.6.12 21:05

@Lakynka asi jsem tě nepotěšila, co? když jsem dávala paušál na hlídání starší, tak to bylo 1000,– na den. u mladšího jsem měla na chůvu hodinovou sazbu a to jsem se dostala měsíčně na ještě vyšší částku. ale chůva se starala i komplet o domácnost, takže jsem doma nemusela na nic sáhnout. jůůů. to byl luxus :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
18.6.12 21:06

Já bych si dom nikoho nepustila, takže by to muselo být u ní. Jde mi o ty 2-3 dny v týdnu… To fakt ta soukromá školka na každý den v týdnu vyjde levněji… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21546
18.6.12 21:07

@hkac ano, vyjde, ale mladší měl chůvu od 8 do 15 měsíců, pak teprve šel do jeslí. starší byla v jeslích od roka a chůvy jsem měla od jejích dvou let na vyzvedávání. denní paušál jsme dávaly, když ji chůvy hlídaly nemocnou celý den. a jinak soukromá školka v Praze vyjde kolem 9-16 tis. za měsíc. záleží jak která.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
18.6.12 21:11

12 tisíc měsíčně??Cože?? 8o Trošku přehnané, ne :lol: Taky podle mě záleží na tom, zda by ti stačila nějaká maminka, co už děti má a jen by si přibrala to tvé, nebo jestli chceš soukromou chůvu, která bude s tvým dítětem sama a bude se věnovat pně jen jemu. Čemuž nevěřím, znám ze své zkušenosti :D Mého syna hlídá taky jedna maminka, co už dítě má a je to supr, hrají si spolů, perou se, závidí si hračky..prostě se tím i učí vycházet s někým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
18.6.12 21:12

Určitě naopak nějakou mamču, co má své dítě. Protože malá je zvyklá být s bráchou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21546
18.6.12 21:16

Tak to by ses mohla dostat na nižší částku. akorát takovéhle hlídání je hlavně v zimě v období nemocí dost nespolehlivé - mamča s dítětem nepohlídá tvoje nemocné, abys mohla jít do práce a naopak pochybuji, že ty dáš svoje zdravé na hlídání k nemocnému… pak i záleží na tom, jak moc pravidelně a spolehlivě potřebuješ do práce chodit. já jsem toto zkoušela, ale potřebovala jsem jistotu vyzvedávání a kamarádka se stejně starou holčičkou právě kvůli nemocem každou chvilku vypadla. tak jsem to musela vyřešit jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.6.12 21:19

@nozu Tak zrovna u nás je jedna, která za 3 dny v týdnu na celodenní docházku chce 6,5 tis ;).

@Lakynka Tak když nebudeš mít jinou možnost, dej vědět ;). Já budu doma nejspíš ještě rok ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
18.6.12 21:22

No s tou nemocí je to fakt, to mi nedošlo.. Sakra, já potřebuju řešení, ne děsy:D

hkac: beru na vědomí

potřebuju to pravidelně krátký/dlouhý, takže ani stejné dny, no… Ale i 6,5tis je hodně pro mě, i když lepší, jak soukromá finančně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
18.6.12 21:25

Taky bych radši brala nějakou maminku, co už dítě má. Za prvé to bude asi i levnější, ale hlavně já více věřím maminkám, co už děti mají, než nějaké holce přes agenturu. Maminky mají už trošku předvídavost, ví, kam dítě může vlézt, co shodit, co provést..Taky většinou už poznají, co to dítě trápí. A normální matka po tobě nebude chtít 150Kč za hodinu hlídání, bude ji stačit méně. Stejně by byla doma tak jako tak a přibere si jen druhé dítě navíc. Já teda hlídám 3 kluky a myslím, že už je to te´d jedno, zda hlídám 2 nebo 3!Je to lepší, než hlídat jen jednoho :D
A co se týče nemocí, těm se teda úplně vyhnout nedá..ale děti snad nebývají nemocné každý týden, takže se i to dá vyřešit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
18.6.12 21:28
@Lakynka píše:
No s tou nemocí je to fakt, to mi nedošlo.. Sakra, já potřebuju řešení, ne děsy:D

Úplně se nemocem nebyhneš nikdy. Když hlídám kluky a jeden z nich má třeba rýmu, tak se prostě nedá nic dělat. Navíc se nějak ta imunita posilovat musí 8) Neřeknu, kdyby třeba měli neštovice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
18.6.12 21:31

@suwari to je jasný.. Když budou nemocné moje děti, je to ještě v pohodě… Než když by mi vypadla mamča a já nemohla být doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.6.12 21:33

@suwari No tak zrovna neštovice jsou nejvíc infekční předtím, než je něco poznat, takže pokud ty děti jsou spolu častěji, tak v okamžiku, kdy propuknou, už je to jedno. Infekčnost je prý až 90%.

A taky myslím, že když bude dítě s jiným jedním dítětem, tak je riziko častější nemocnosti mnohem menší než kdyby chodilo do školky. Ale ty kolektivní nemoci minou málokteré dítě, takže když ne teď, tak později, až do kolektivu nastoupí. A co mi říkala doktorka, tak čím dřív se děti těmi bacily promoří, tím to bývá kratší (samozřejmě tím čím dřív nemyslím novorozeně :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
18.6.12 21:33

Tak já jsem ted už na mateřské a říkala jsem si, že bych zkusila hlídat. hlídám 3letého kluka kamarádce u které bydlím a musím říct, že je to fajn. Takže bych klidně ještě jednoho přibrala. A určitě bych si nevzala takovou částku jaká tady byla zmiňovaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
18.6.12 21:35

Může mne utěšit, že neštovice máme za sebou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie