Další dítě X bydlení

7631
12.7.10 13:40

Zajímal by mě váš názor

Ahoj holky, založila jsem toto téma, protože by mě zajímal názor vás ostatních. Bydlíme s přítelem a naším dvouletým synkem v nájemním bytě 2+kk (spíš 1+1) o rozloze 36m2 a jsme rádi i za něj. Mám vysokoškolské vzdělání a práci na dobu neurčitou (teď jsem na rodičáku). Přítel je středoškolák a po dlouhé nemoci přišel o práci. Naštěstí po třech měsících nastoupil do nového zaměstnání. Opravdu si nemůžeme dovolit pořídit vlastní bydlení a ani rodiče nám pomoci nemohou. Já však moc toužím po druhém dítěti (ne hned, třeba za dva tři roky), ale problém je v tom našem bydlení. Poslechly by jste mateřský pud nebo by jste spíše uvažovaly racionálně a zůstaly u jednoho dítěte. Kdybych šla na matěřskou, tak je naše bytová situace neřešitelná. Díky za vaše názory a připomínky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22006
12.7.10 13:44

Za této situace bych zůstala u jednoho, já jsem racionální typ… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
12.7.10 13:47

A já ne :wink: , pro mě jsou děti dar a když tak koukám kolem, je jim celkem jedno, kde a jak žijí, pokud je to se starostlivou péčí rodičů. Ti jsou pro ně nejdůležitější.

Ovšem já to vidím i z pohledu, že jsem kvůli takovýmto věcem dítě odkládala a ono ejhle, pak to nešlo… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
12.7.10 13:48

Jinak znám rodinu, kde mají 3 děti a žijí v bytě 1+1 a když jsem u nich byla, vůbec mi to nepřišlo jako problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.7.10 13:51

Můj názor je, že vždycky nějak bude… Sama říkáš, že chceš druhé dítko až za 2-3 roky, do té doby se může spousta věcí změnit. Půjdeš zpátky do práce, přítel se v práci zapracuje, bude mít třeba víc peněz nebo mezitím najde ještě něco lepšího a budete tou dobou i třeba moct uvažovat o tom vlastním bydlení. Myslím, že není důvod se vzdávat myšlenky na druhé dítě hned, čas vám ukáže…

Mimochodem máme podobné bytové podmínky, ale je to v baráku s našima - máme 2 místnosti 32 m2 a koupelnu a WC společné s bráchou a jeho přítelkyní. Budem teda (snad brzy) stavět, ale ještě si tu tak ty dva roky určitě pobudeme (ale jasně, je to jiná situace). A rozhodli jsme se, že si druhé dítko pořídíme barák nebarák, prostě nebudem plánovat rodinu podle stavebního, ani jiného úřadu :cert: Tak furt přemýšlím, jestli by se to tu nedalo nějak levně přestavět - třeba v Ikei mají perfektní byty zařízené na malinkatých prostorech. Jestli máte vyšší stropy, tak se dá udělat třeba spaní na patro (to my teda nemáme :roll: ) nebo cokoli… Možná si teda zkusit i pohrát s tím bydlením, jestli je to možné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
12.7.10 13:52
suvik píše:
Jinak znám rodinu, kde mají 3 děti a žijí v bytě 1+1 a když jsem u nich byla, vůbec mi to nepřišlo jako problém.

Jojo, taky mám jednu takovou kamarádku… děti má sice jen dvě, ale k tomu ještě dědečka a 4 kočky… a jsou spokojení.
Ale já bych nebyla… nepotřebuju k životu luxus (taky panelákový 3+1 žádný není, co si budem povídat :wink: ), ale určité zázemí ano. Znám se, vím, že bych to špatně snášela a přenášela svou nervozitu na rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.7.10 13:55

Jinak teď jsme byli v Rožnově ve skanzenu a když jsem viděla ty baráčky, které měly světničku tak velkou, jak máme my pokoj, možná i menší, byla tam ještě obr pec a na cedulce psali, že tam žily 2 nepříbuzné rodiny o celkovém počtu 8 osob, tak jsem si říkala, jestli nejsme trochu rozežraní :think: :lol: :lol: :lol:

Suvi a jak to mají zařízené? Mě hrozně štve, že nemáme obývák, potřebovala bych tu dostat obývák, kuchyň, ložnici, dětský pokoj a místo na 2 stolní PC :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
12.7.10 13:58
Angua píše: …tak jsem si říkala, jestli nejsme trochu rozežraní :think: :lol: :lol: :lol:

To víš, že jsme… :lol: ale co s tím chceš dělat, doba je jiná, my také…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2957
12.7.10 13:59

No pokud jste v tom bytě jakžtakž spokojeni a umíš si tam ještě představit jedno dítě, tak klidně. Záleží na tobě, co chceš víc, jestli nové bydlení nebo další mrňátko. Je fakt, že mi se to kecá, já jsem si přítele odzkoušela v podnájmu a potom jsme spolu vzali hypotéku na byt 3+1 a teď jsem v klidu a je tu spousta místa, ale kamárádka bydlí ve 2+kk, jsou tam 4 a v ničem problém nevidím. Ona spí s přítelem v obýváku, který je spojený s kuchyňským koutem a děcka mají pokojíček. A všichni jsou spokojení. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
12.7.10 14:02

Angu no je to byt s vysokým stropem, tak to aspoň opticky nepůsobilo tak male. Ale obývák prostě nemají. Resp. mají, ale je to i ložnic a herna pro děti že jo :-). Nejvíc to připomínalo tu hernu (myslím dětskej pokojíček). Hodně věcí měli v krabicích na policích, ale hrozně pěkně udělaný (barevně). A pak dvě postele, na kterých jsme seděli, když jsme si vykládali. Vůbec mi to nevadilo, že nesedím klasicky na pohovce a nemám kávu na stolečku :wink: .

Ovšem souhlasím, že je to i typem lidí. Oni jsou strašně optimističtí a veselí. Je vidět, že jsou hlavně rádi, že se vzájemně mají. Zní to jako klišé, ale na mě to tak prostě působilo.

Chtěla jsem svým přechozím příspěvkem i říct, že když si vzpomenu na zážitky z dětství, tak nejvíc se mi vybaví ty dobrodružný. Když jsem měli na zahradě jen budku a stan (později regulérní chatu), když jsme s našima jezdili vlakama, když jsme vařili oběd na kotlíku ve Slovensku na horách atd. A bydlení si skoro nepamatuju, myslím si, že mi to bylo fakt jedno, jestli jsme původně bydleli u babičky, pak v 1+1 a až pak v 3+1, pro mě to bylo všechno stejný. I naši rádi vzpomínají na dobu, kdy byli na zemi místo pohovky matračky jak v Japonským příbytku atd. Samozřejmě si to člověk idealizuje, ale z hlediska života mi prostě přijde další dítě mnohem lepší než byt o pár mětrů čtverečních větší… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
12.7.10 14:02

Taky jsem rozežraná a při 1+1 bych se do druhého dítka nehrnula. Vím ale, že lidi tak bydlí a není to problém. Třeba byste za ty 2-3 roky dosáhli na hypotéku. Anebo na nájem 2+1, to už je slušné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.7.10 14:07
BohunkaP píše:
Angua píše: …tak jsem si říkala, jestli nejsme trochu rozežraní :think: :lol: :lol: :lol:
To víš, že jsme… :lol: ale co s tím chceš dělat, doba je jiná, my také…

No právě :mrgreen: Vůbec si to neumím dneska představit… Ale měli tam super vychytávku - postel s čelem u hlavy i u nohou, stála delší stranou ke zdi a přes den se nahoru dala deska a byl z toho velký pracovní stůl :lol: :lol: :lol: To je sice trochu mimo, ale jen tak, že vymyslet se dají super věci i v malém prostoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.7.10 14:10

Suvi, my se asi teda kamarádíme se špatnýma lidma, ale málokdo se chce u nás posadit na postel. I když nabízíme i natáhnutí a zdřímnutí :lol: :lol: :lol: Ale jinak s tebou souhlasím, že bych nikdy nevyměnila komfort bydlení za dítě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
12.7.10 14:14
Angua píše:
málokdo se chce u nás posadit na postel. I když nabízíme i natáhnutí a zdřímnutí :lol: :lol: :lol:

Tož taková pohostinnost a oni odmítají? :twisted: No totok?!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.7.10 14:15
suvik píše:
Angua píše:
málokdo se chce u nás posadit na postel. I když nabízíme i natáhnutí a zdřímnutí :lol: :lol: :lol:
Tož taková pohostinnost a oni odmítají? :twisted: No totok?!!! :mrgreen:

Že? Příště kašlem na výlet, přijedete k nám :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí