Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Děláte si hlavu z pomluv?například od známých, sousedů, kolegů,kamarádů?
já jo,strašně mě to užírá, vždycky když se něco takového dozvim.Dlouho se v tom pak nimrám a zjišťuju co dělám teda špatně.
Dnes jsem například zjistila, že mě pomlouvá kamarádka, které jsem doteď hodně věřila.Pomluvila mě u společné známé,ta mi to řekla.Vymyslet si to známá nemohla, byly to věci, které věděla jen ta kamarádka,navíc půlka nebyla ani pravda.
ach jo, jsem z toho špatná
Žiju normální život, žádné výstřednosti atd..Nechápu proč lidi pomlouvaji, co z toho můžou mít.
Omlouvám se, potřebovala jsem si trochu ulevit:-(
..no oněkdy to zamrzí,ale stejně to za chvilku pustím za hlavu..přesně jak píše oliii ,jsou to jen závistivé kecy
![]()
Pokud jsem pomlouvána mně blízkým člověkem, tak to mě mrzí moc.
asi hodně záleží kdo pomlouvá a o čem ![]()
od blízkého člověka to by mě teda mrzelo hodně a asi i dlouho ![]()
ale jinak souhlas s koment nademnou ![]()
Ikdyž jsou to závistivé kecy, tak mě tedy štvou a hrozně se s tím uvnitř užírám. A je to zřejmě zbytečné. Protože prostě to stejně nezměním. Nejhorší pro mě je to, když někdo (hlavně blízký člověk-rodina) řekne něco a za týden už je to jinak a já to řekl. ![]()
No ono je pomlouvání a pomlouvání..
Co si říkají báby na lavičce , když vyjde ven, je mi srdečně jedno, páč vím, že ony neví nic a jen vymýšlejí aby řeč nestála..
Na druhou stranu třeba se sestrou drbeme mamku, s mamkou sestru a ony dvě zase asi mne, ale to je spíš takové to probírání kdo jak žije..
Pomluvu tu zlou beru tak, že chce ten člověk ublížit.. Pokud jen posílá dál info, které dostal, tak je to spíš o tom, že co nechci aby lidé věděli, tak raději vůbec neříkat..
Když je někdo hodně sdílný, není se co divit, když novinky letí světem..
Jestli si k věcem, které jsi jí řekla i něco nevhodného vymyslela, nebo jen dobarvila, tak to prostě hnusná pomluva je a nedivím se ti, že jsi z toho smutná. Já bych byla pro konfrontace, at se posype popel na hlavu.
ale jinak bych se s tím asi zas tak dlouho netrápila ![]()
Pokud drbe někdo kdo mě vůbec nezná-třeba ty báby venku na lavičce, je mi to jedno.Ty můžou drbat akorád tak vzhled, když o mě nic neví.
Od té kamarádky šlo vyloženě od zlou pomluvu, která hodně uškodila..vůbec nevím proč to udělala,ted si můžu myslet, že mě takhle pomlouvá všude a pořád a že vše s čím se jí svěřuju a nikdo další vědět nemusí troubí vesele dál.Konfrontace bude a obávám se, že tohle je desetiletého kamarádství konec…tohle fakt nezkousnu ![]()
No tak me sou pomluvy srdecne jedno, jenom kdyz pak dotycnyho potkam a tvari se jakoby se nechumelilo, tak si rejpnu, vetsinou zrudne a zakokta se. Kdyz o me nebo o dobrejch znamejch koluje nejaka hodne stupidni pomluva, tak si k tomu domyslim jeste stupidnejsi detaily a vykladam je pomlouvacum. To je pak sranda. Znamy samo informuju, aby necumeli a oni sou ze „stejnyho testa“ tak to berou. Vadi mi takovy ty pomluvy, co muzou uskodit a neda se proti dusledkum skoro nic delat (treba ze nekdo bije urcite dite, protoze po vecerech breci a informuje socialku, nerikam, ze tejrani prehlizet, ale nekdy je to fakt vymysl).
Ahoooj,
tak u mě též záleží na tom o jakou pomluvu jde a od koho… Jsou pomluvy nad kterýma se ráda pousměju a ještě k tomu dodám nějaký komentář, ale pak jsou pomluvy, které mě mrzí třeba ještě dlouho a nimrám se proč to ten dotyčný řekl, atd … Páč mi přijde, že mě drbe - drbalo dost lidí a drbat bude, tak se na to odstupem času koukám s nadhledem, ale vždycky přijde něco co mě dostane… Třeba ted jsem řešila jeden kec, který se dotkl i našeho vztahu s přítelem…
Víte jak je to, někdo řekl, že já řekla a volal příteli, pak toho někoho přítelkyně mě a už z toho bylo mega halo, všichni věděli o co jde jen já ne. Pak jsem to zjistila, na štěstí se věci urovnali a řešit jsem to bohužel musela, protože i přítel šel proti mě, pak se všichni omlouvali, ale i přesto mi to leželo - leží v hlavě proč si ten dotyčný vymyslel zrovna mé jméno … ![]()
Dijano,
také nesnáším pomluvy, zvlášť od lidí, kteří se tváří jako tvůj velký a důvěryhodný kamarád.
Mám teď bohužel taky čerstvou zkušenost. Totálně mě pomluvila moje kolegyně z práce, kterou jsem až doteď měla moc ráda a věřila jsem jí. Věděla na mě něco z mého osobního života, na co nejsem zrovna pyšná a rozkecala to po celém našem oddělení v práci.Udělala to proto, že ona odcházela do důchodu, kam se jí nechtělo (pracuju ve státní správě a u nás nenechávají důchodce přesluhovat) a já po návratu z mateřské dostala její kancelář.
Věděla to na mě léta a nikdy mě ani ve snu nenapadlo, že by mě mohla takto podrazit. Dlouho jsem to rozdýchávala a nakonec jsem si řekla, že mi za to trápení nestojí. Ani jsem jí nevynadala, nezavolala, nenapsala, nic.Prostě jakoby pro mě umřela- úplně jsem jí vyškrtla ze své mysli.Jenom zkrátka stále nedokážu pochopit, jak někdo 4takový vůbec může existovat
![]()
V duchu jsem to probírala několikrát a přišla jsem na to, že člověk, který pomlouvá, tím paradoxně nejvíc shazuje sám sebe, protože ať už jeho „informace“ jsou jakékoliv, co si každý pomyslí o někom, komu dělá radost škodit ostatním ???
Hm, to je smutný..ale podle toho co vidím ve svém okolí mi připadá, že ten kdo nejvíc pomlouvá a drbe jiné má nejvíc kamarádů.
Moje ted už bývalá kamarádka pomlouvá dost drsným způsobem všechny okolo sebe, i přesto je hodně populární…nevím jak to dělá,já ji od jisté doby co mě taky dost nevybíravým způsobem zdrbla a způsobila mi tím problém i ve vztahu nemůžu ani vystát.
Z pomluv si vůbec nic nedělej!Zažívám je denodenně, je to sprosté ale nic stím nenaděláme,ty lidé se jen v životě NUDÍ:-)
proto pomlouvají
nic si z toho nedělej,taky jsem byla v podobné situaci.Já si takové věci vůbec nepřipouštím,ikdyž to zamrzí.Hoď to za hlavu.
Ahojky, také jsem se dřív trápila, ale teď už jsem tak poučená, že se svěřuji jen svému chlapovi, po letech jsme došli k tomu, že si opravdu věříme a tím pádem nemáme potřebu někomu něco svěřovat. Lidi jsou sprostý a hnusný. Hodně dělá závist a to čehokoliv. Nejhorší na tom je, že já pomluvy nesnáším a nedělám to, takže si pak lidi myslí, že to, co vykládají pomlouvači, je pravda.
Jenže přeci se nebudu ponižovat a klesat na jejich úroveň. Jsou to ubožáci.
A jak někdo napsal, tím pádem se pro mě stávají „mrtvými“, nepotřebuji si kazit život blbama.
![]()