Další dítě X bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
12.7.10 16:21

Kaczenko, hlavu vzhůru - někteří jsou na tom ještě hůř a nevidí to tragicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
12.7.10 22:01
Wiolla píše:
BohunkaP píše:
suvik píše:
Jinak znám rodinu, kde mají 3 děti a žijí v bytě 1+1 a když jsem u nich byla, vůbec mi to nepřišlo jako problém.
Jojo, taky mám jednu takovou kamarádku… děti má sice jen dvě, ale k tomu ještě dědečka a 4 kočky… a jsou spokojení.
Ale já bych nebyla… nepotřebuju k životu luxus (taky panelákový 3+1 žádný není, co si budem povídat :wink: ), ale určité zázemí ano. Znám se, vím, že bych to špatně snášela a přenášela svou nervozitu na rodinu.
Já jsem taky nervák a tohle by mě stresovalo. Tak nějak potřebuji svoje soukromí a aspoň občas chvilku klid. Jak to nemám, jsem nervní matka. :mrgreen:

Za mě taky druhé zatím ne. Ale záleží na Tobě, jak snášíš nesoukromí. Já tedy blbě. A to máme 3+1, jedno dítko. Třetí pokoj, budoucí dětský, je sice jako skladišťní zatím, den tedy trávím s malou v obýváku, ložnici, při baště v kuchyni, a i tak se mi zdá, že svuj koutek nemam nikde pořádně. A vadí mi to. Nedovedu si předtavit druhé dítko v 1+1. Zato moje sestřenka tak bydlela-dva dospělci(ona s manžou) a dvě dítka. Nejen z nedostatku prostoru jim to nakonec nevyšlo :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
12.7.10 22:11
barbarbucha píše:
Wiolla píše:
BohunkaP píše:
suvik píše:
Jinak znám rodinu, kde mají 3 děti a žijí v bytě 1+1 a když jsem u nich byla, vůbec mi to nepřišlo jako problém.
Jojo, taky mám jednu takovou kamarádku… děti má sice jen dvě, ale k tomu ještě dědečka a 4 kočky… a jsou spokojení.
Ale já bych nebyla… nepotřebuju k životu luxus (taky panelákový 3+1 žádný není, co si budem povídat :wink: ), ale určité zázemí ano. Znám se, vím, že bych to špatně snášela a přenášela svou nervozitu na rodinu.
Já jsem taky nervák a tohle by mě stresovalo. Tak nějak potřebuji svoje soukromí a aspoň občas chvilku klid. Jak to nemám, jsem nervní matka. :mrgreen:
Za mě taky druhé zatím ne. Ale záleží na Tobě, jak snášíš nesoukromí. Já tedy blbě. A to máme 3+1, jedno dítko. Třetí pokoj, budoucí dětský, je sice jako skladišťní zatím, den tedy trávím s malou v obýváku, ložnici, při baště v kuchyni, a i tak se mi zdá, že svuj koutek nemam nikde pořádně. A vadí mi to. Nedovedu si předtavit druhé dítko v 1+1. Zato moje sestřenka tak bydlela-dva dospělci(ona s manžou) a dvě dítka. Nejen z nedostatku prostoru jim to nakonec nevyšlo :-?

Ježiši, teď jsem se úplně lekla, že píšeš o nás. Taky mám ve 3. pokojíku skladiště, dělám zrovna debordelizaci (zásadní, protože ten binec nemám kam jinam přesunout), aby to mohl být dětský pokoj a pouze s 1 dítětem si připadám ve zbytku bytu, že taky nemám svůj koutek… 8-o :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
13.7.10 09:57

Bydlím s dvěma dětmi v 2+1 za pár měsíců se přistěhuje přítel a narodí se nám dvojčátka.....vejdeme se všechno se dá udělat já mám byt přítel má byt jednou budem tam jednou tady a všech 8 se nás sejde málokdy…neříkám ,že by nebylo super mít o jednu místnost víc,ale i tak to jde děti pujdou do obyvaku my do mensiho decáku a bude vyreseno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
13.7.10 13:08

Ahoj, sestrenka meho ex bydlela s manzelem a 2 detma na Zizkove v 1+1, pidi chodba, WC a pidi koupelna. Zadne vysoke stropy, zadne patro neslo. Nejprve to meli tak, ze z kuchyne udelali jakoby obyvak a vsichni spali pohromade, meli ale deti hodne od sebe (asi 10 let), takze kdyz bylo starsi holce tak 12, predelali si to - detem udelali detsky pokoj a sami spali na rozkladacim gauci v te kuchyni/obyvacku.
Rekla bych, ze ten byt nemel vic nez 40 m2. Vzdycky, kdyz jsem k nim prisla jsem jim zavidela, ona byla silene sikovna, krasne vyzdobene, udelane kvetinace, balkonek, proste super utulny byt.
Kdyz teda cekali 3.dite, tak se prestehovali :lol: ale zase ne do nejak velkeho, max 3+1 :wink:

Ja s nasima bydlela ve 2+1 a bylo nas tam pet. V tom klasickem komunistickem panelaku na sidlisti. Me udelali asi v 9ti letech pokoj z jedne casti kuchyne, byla jsem stastna jak blecha. Segry mely pokoj predeleny skrinema, ve druhe casti byla jidelna a nasi spali v obyvaku.
Nikdy jsem nemela pocit, ze bychom se nevesli :lol: :lol:

A ted - mame 3+kk a velkou terasu a porad resim, jestli nevadi detem, ze budou mit spolecny pokoj, ze je moc maly, ze mi chybi technicka mistnost… Jojo, stavame se rozmazlenejsimi :mrgreen:
Takze ja bych to taky resila, jako ty, ale jak vidis, jde to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
13.7.10 13:44
Wiolla píše:
Ježiši, teď jsem se úplně lekla, že píšeš o nás. Taky mám ve 3. pokojíku skladiště, dělám zrovna debordelizaci (zásadní, protože ten binec nemám kam jinam přesunout), aby to mohl být dětský pokoj a pouze s 1 dítětem si připadám ve zbytku bytu, že taky nemám svůj koutek… 8-o :wink:

Tak to by mě zajímalo, co všechno tam máš a hlavně, kam to dáš, protože to jako já sama nevim, kam jednou ten všechen „potřebný materiál“ dám. Jediný, co vim, kam půjde, je kočárek, ten snad jednou prodám, ale jinak nevim. Zatím ani nemáme s manžou čas to roztřídit, případně odnést do sklepa (kterej je vyloženě přeplněnej dalším "potřebným materiálem-kapitola sama pro sebe!!! :jazyk: ). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
13.7.10 14:50

Nejlepší na tom je, že když konečně na to stěhování dojde, tak se všechen tento roky střádaný „potřebný materiál“ bez mrknutí oka naráz stejně vyhodí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
13.7.10 22:49

Já se to pořád musím učit „nesyslit“. Pocházím z velmi „syslící“ rodiny, kde se schovávalo naprosto vše, co kdyby se to někdy hodilo. Aspoň u oblečení se snažím dodržovat zásadu: pokud jsem to neměla 1-2 roky na sobě, tak na: sestřenicím, na charitu a nebo vyhodit (dle opotřebovanosti).

Ad skladiště/pokojík:
Kočár, autosedačku, koupací kyblík apod - asi prodám, pokud bude 2.dítě, koupím znovu. Žehlící prkno, sušák, žehlička apod. - do nové „hubené“ skříně na chodbě (už tak je úzká, holt bude ještě užší, ale dveře budou ze zrcadel, tak to tím nafouknu)
Skripta (stará), fotky, apod. - do nových krabic Ikea a do nové skříně, která bude bohužel součástí pokojíčku
Zimní kabáty apod. - bohuže taktéž do skříně, která bude součástí pokojíčku
Tiskára, scaner, kancelářské potřeby - holt do obyváku…

Zbytek - vyhodit. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
14.7.10 14:33

To jsme asi ze stejný rodiny!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
15.7.10 11:52

Díky za vaše názory, moooc mi pomohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.12 20:38

@Kaczenka

Ahoj, můžu vědět, jak to dopadlo s tím bydlením??Jste stále v 2+1? A jak to zvládáte všichni dohromady?

Já bych se chtěla zeptat,, máme 2 hypotéky, jednu na byt 1+1, kterou si vzal manžel, než jsme se seznámili, potom když jsme chtěli dítě, tak jsme se přestěhovali do většího, bohužel manžel mezitím přišel o práci a já na rodičáku, tak budeme nuceni ten větší byt prodat a vrátit se do té 1+1 :( :(, abychom to utáhli, chci se zeptat, chtěli bychom ještě jedno dítě, ale nevím, zda bychom se tam všichni vešli??Máte to někdoo taky tak???Jak to máte vyřešené??Atd..moc děkuji za rady :hug: :hug: :hug:

Omluva za anonym, nemusí každý vědět, jak na tom jsme…

• Citovat
  • Upravit
895
12.11.12 20:49

Ahoj, taky bydlíme v garsonce, ale je dobře řešená. Kuchyň s obývákem + další místnost a malá chodbička. K tomu komora na patře a sklep. Jsme dva a tříleté dítě. Po novém roce se budemě stěhovat do většího, protože se sem už opravdu nevejdem a nechápu rodinu, která v našem paneláku v tomto bytě vychovala dvě děti. Nejsme nároční, ale syn potřebuje nějaký prostor pro sebe. Hypotéku na velký byt máme taky. Za mě jsou dvě děti do garsonky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
12.11.12 20:57

My bydlíme v takový větší garsonce se 2 dětma. minipředsíňka, kuchyňská linka, 1 větší pokoj, celkem 38m. Zatím se jakž takž vejdeme, až něco našetříme, tak půjdem do většího, min. 50m-zase do podnájmu bohužel :(.na hypo není šance :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
12.11.12 21:18

Nakonec jsme vyměnili byt za větší - 60 m2. Už mám děti dvě ale podvědomě jsem věděla, že bych si druhé dítko pořídila i do předchozího minibytečku 36 m2. :mavam: :mavam: Většinu času stejně všichni trávíme v jednom pokoji, asi deformace z předchozího bydlení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
12.11.12 21:58

@Petra274 Souhlasím a omlouvám se že vám do této diskuze vstupuji ale já vyrostla v garsonce a neumím si představit kdybych tenkrát měla sourozence, asi bych rodičům moc nepoděkovala. Do takových 6 let dítěte se to možná dá, ale myslím že si by dítě(děti) měli mít svůj pokojík později své soukromí. Neříkám že to nebylo fajn, ráda vzpomínám na náš pidi byt ale soukromí chybělo. A většinu času sem trávila u babičky kde jsem mohla mít svůj pokoj.

Naši mají momentálně velký byt a dva přírůstky (4roky a 7let) a určitě bylo lepší počkat než se mačkat to říká i mámča!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí