Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No a on ho měl v tu chvíli na starost nebo si dělal nějaké svoje věci a synek si hrál na zahradě v podstatě sám? To jsou totiž podle mě dvě různé věci a jestli ho neměl přímo za úkol hlídat a být s ním, tak za to podle mě můžete oba stejně. Takové náhody se stávají (i když zavírat by se naučit měl), je to blbé, ale spíš bych to brala, že za to nemůže nikdo. Hlavně, že se malému nic nestalo…
Dítě mají chránit rodiče.
To, jak si to zařídíte je celkem vaše věc, každopádně je to na vás. Nespoléhejte se na to, že někdo druhý vaše dítě ochrání - to špatně dopadne.
Občas se něco přihodí a pokud to dopadlo takto, pak nejde o nic jiného, než zkušenost a varování do budoucna, ale zajistěte, aby se to neopakovalo. Pokud je otec nespolehlivý, pak tam prostě dítě nepouštějte.
No já teda nevím.. mně připadá, že jste oba stejní… Já tedy nenechávám svou o rok starší dcerku na zahradě (ani jinde) bez dozoru ani minutu… Pokud tam nemůžu být s druhým dítětem s ní, tak tam prostě není ani ona. Řekla bych, že si s přítelem nemáte co vyčítat… udělal totéž, co Ty, měl pocit, že klukovi se nemůže nic stát…
Já vím, že je to určitě nepříjemné - strašně se člověk vyděsí, to chápu, ale pokud ho pouštíš samotného ven, tak přeci taky určitě kontroluješ, jestli je garáž a brána zavřená, ne? Pokud ho měl přítel hlídat a nehlídal, tak bych taky asi zuřila, ale neřešila bych to tím, že to s ním skončím…
Já nevím, jak to u vás chodí, ale já bych přítele neopustila. Samozřejmě, že bychom se určitě pohádala, ale podle mně je lepší mu to tisíckrát opakovat, aby si dával pozor nebo si to radši jít zkontrolovat sama než pustím prcka ven ![]()
BohunkaP píše:
No já teda nevím.. mně připadá, že jste oba stejní… Já tedy nenechávám svou o rok starší dcerku na zahradě (ani jinde) bez dozoru ani minutu… Pokud tam nemůžu být s druhým dítětem s ní, tak tam prostě není ani ona. Řekla bych, že si s přítelem nemáte co vyčítat… udělal totéž, co Ty, měl pocit, že klukovi se nemůže nic stát…
Já mám syna 3,5 let a dcerku měsíční a synátor prostě ven taky sám nechodí, aby se mu nic nestalo. Takže je to asi o hlídání vás obou než o tom házet vinu na přítele ![]()
No já si hlavně myslím, že je hloupost nechávat tak malé dítě samotné na zahradě. Co kdyby mu např. vletěla do pusinky vosa a udusil se. Je spousta ošklivých věcí, které se tomu tvorečkovi může stát, takže já bych určitě hlídala, hlídala a hlídala. Tím eliminujete případné nehody a když už se něco nedejbože přihodí nebudete muset hloupě házet vinu z jednoho na druhého.
Nechat malé dítě bez dozoru je nezodpovědné stejně tak od Tebe jako od něj.
Dost nezodpovědné, nechávat ho samotného. Vždyť je malý.
Vinu bych neházela jen na přítele, můžete za to podle mně oba.
Takhle malé děti se hlídají.
Dvouletého bych nenechávala sama bez dozoru ani doma ani na zahradě. Je moc malý, aby si uvědomil spoustu věcí, hlídat se musí. Občas hlídám dvouletého synovce a nedovedu si představit ho nechat samotného. Je fakt, že už má víc rozumu než ten náš, leccos si nechá vysvětlit, nicméně furt ještě je to malé dítě.
Však můžeš s miminkem být na zahradě s ním, ne?
Jinak, co se týče chlapů a jejich (ne)zodpovědnosti, tak oni prostě nemají mateřský instinkt takový jako my. Manžel už si zvykl, ale u dědy se mi často stává, že zvoní, když malý spí; dává kafe na kraj stolu apod.
Omlouvám za anonymitu, ale zaději… bohužel si myslím, že to je i tvoje vina. Nebo spíš neházej vinu na manžela. Vím, že ti dává malé zabrat, ale já bych ho nikdy nenechala samotného někde na zahradě - i s tatínkem který něco dělá. Vem si, že pokud něco dělal tak opravdu nemá čas hledět kde je dítě. Vidím to doma, když manžel například řeže dřevo a něco by se stalo tak si budem vyčítat a dohadovat - ty jsi ho měla nechat doma a neměl za mnou chodit, a druhý zase, ty jsi tam na té zahradě byl, proč ses mu nevěnoval na 100 procent. Měl to zavřít ano, ale víš kolikrát se něco stane i tobě..Připomínáš mi moji švagrovu, taky nechává malého 2 roky jen tak -bez hlídání a pak když se něco stane, tak viní manžela, manžel ji. Nedávno si zavřel ruku v autě samozřejmě hádka - on že měl hodně práce a nemohl ho hlídat nonstop, ona že tam byl. Můj názor děcko neměl co samo dělat v autě a hrát si.Doufám, že jsem tě neurazila, ale já bych měla malého doma a nebo chodila ven i s miminkem a hlídala oba. Je jiné, když si ho tatínek veme ven, a je jiné nechat dítě běhat po zahradě, kde i ten tatínek něco dělá. Rozhodně nevím, jak jste to měli domluvené, ale pokud ho měl vyloženě hlídat, tak je to jiné.
Anonymní, já bych to brala jako varování. Jestli se malýmu nic nestalo, tak je to super, měl obrovské štěstí.
Mám holky 4 a 2 roky, samy nejsou nikdy nikde, fakt se může stát cokoliv, prcek může vdechnout kamínek, upadnout a bouchnout se do hlavy nebo ta zmiňovaná vosa…
Já bych si s přítelem domluvila, že jsou věci, na který se musí dávat bacha a požádala bych ho, aby si na to dával pozor. A na tvém místě bych kluka venku nenechávala, mimčo bych dala do kočárku do stínu a měla bych pod kontrolou oba. Myslím, že rozchod není na místě, taky si myslím, že vina je na vás obou stejná.
manzel tuhle nesl rychlovarku s horkou vodou a vyrusil ho zvonek u dveri, tak polozil rychlovarku na zem a sel otevrit. jsem besnila!
tak přesně staré má moje švagrová a normálně je nechá venku a ona je doma. A nebo i na dovolené si děti hráli a ona ležela a opalovala se a po chvíli kde je … a kde je…malá jezdila s mladším nal lodičce ta se převrátila v bazénku a malý se začal topit, samozřejmě dostala ta holčička, ale jak říkám lehárko a pak dostalo dítě a rodiče se zhádali, kdo byl bliíž a tak. Já taky někde dávám malého manželovi, ale když je na zahradě za domkem a vím, že například bude opravovat auto a nebo má v plánu sekačkou sekat trávu, tak prostě ho tam nedám. Ale říkám, nevím, jak to zakladatelka vyloženě myslí a nechci ji nějak urazit a dávat vinu jí.
no já bych taky dvouleťáka nenechala samotného. Můj má 2r a skoro 8měsíců, ale je to divoch, takže z něj nespouštím oči, protože mu nemůž věřit, co ho zase napadne za pitominu nebo kde co zase objeví a rozhodne se to prozkoumat. řešila bych to jak říkají holky-buĎ s oběma dětma nebo tam nepujde. A na manžela se v tomhle nespolíhám, pokud vyloženě sám neřekne-beru si ho na dvůr (prtoože já tam kvůli tchýni nechodím-takže tam si ho opravdu hlídá a bere jen k jednoduchým pracem, u kterých s ním může být). Jinak vím, že na něj moc spoleh není už jen pro typickou vlastnost chlapů-neumí prostě dělat víc najednou, takže pokud něco dělá, nekouká po malém. Taky jsem mu to tisíckrát říkala, že takové živé stříbro musí neustále koutkem oka sledovat a pořád nic. I když je tu mám nadohled jen na terase, vždycky když tam s ním je, něco vyvede nebo já letím zavčasu zachraňovat, protože já už z kuchyně vidím, že se chystá malý něco vyvést a on přesstože je prakticky vedle něj to nevidí. Prostě to tak neumí a já už s tím počítám a když je s ním, tak ho pořád hlídám stejně i já a kontroluju.
tak každý má své dny, musí se i manžel poučit. Mně zase včera omývalo, když chtěl malému vytahovat kliště pinzetou a rozumoval u toho…
Potřebuju poradit
Mám dvouletýho chlapečka a další miminko starý 2 měsíce, baráček s malou zahrádkou a malýho nechávám na zahradě samotnýho, protože s mimčem a domácností už nemůžu být pořád s ním a hlídat ho. A stalo se před chvílí to, že táta nechal otevřený dveře do garáže a malej si tam začel hrát s chemikáliema a přišel za mnou, že má au au a smrděli mu ručičky a měl i pusinku od toho, tak jsem ho brala okamžitě do vany umejt, vypláchnout oči a pusu. Volala jsem příteli, co se stalo a vzal ho hned k dr., vypadá to, že se jen od toho umazal i když jel na pohotovost. Teď mám pocit, že je musím ochránit a tohle se přece stát dospělýmu chlapovi nemůže a že to musím s ním skončit. Není to poporvý, už párkrát nechal otevřenou bránu a naštěstní šel malej na druhou stranu a né do silnice. Prostě je mi strašně a jsem na zhroucení. Přítel chybu neuznává, prý jsem to mohla jít zkontrolovat a mě přece taky spadnul venku a nedával mi to za vinu. Nevím jak to mám řešit, jestli mu zase odpustit nebo je to neodpustitelný a mám to řešit jinak?