Nespolehlivost při hlídání dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6882
12.7.10 23:06
Marchi píše:
Consi, chápu a souhlasím, že děti bez dohledu, a to v podstatě kdekoliv, jsou risk.
Na tom, o čem píše zakladatelka je blbé to, že ačkoliv má partnera a otce společných dětí, tak je v podstatě veškerá zodpovědnost za děti na ní. A ještě k tomu musí posluhovat jemu… :zed:

To je případ mé kamarádky. Když se náležitě nesnaží ona, tak v tom okamžiku se objeví tchýně s kastrůlkama. :zed: Synáček si u maminky postěžuje a matinka naběhne k nim domů s tím, že se musí o toho svýho kluka postarat sama. Když to „mladá“ nazvládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
12.7.10 23:10

:mrgreen: u nás je to naopak. Moje skorotchýně dětem max. ohřála guláš z plechovky a tím to haslo. Když někde byli a klukům byla naservírována svíčková, tak tchýňa hlásala, že to moji kluci „nežerou“ (cituji doslova). Klukům se dělaly boule za ušima. :roll: Holt doma to neměli. :nevim:
Takže teď se mi ona diví, když přijede a já v týdnu!! :lol: dělám kuře. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
12.7.10 23:14

Zakladatelko, musíš doma nastavit jiná pravidla. Stylem: buď a nebo (buď změníš přístup nebo jdu od tebe). On totiž u vás není problém „vrata“, to je jen špička ledovce. Nemám ráda chlapy, co se takto chovají ke svým partnerkám a nadzvedávají mě ženský, co si to nechají líbit. (omlouvám se za příkrejší tón).

Chlapovi bych řekla, že když už nepomáhá, tak očekáváš, že ti aspoň nebude starosti přidávat!! Pokud je to na mateřský taková pohoda, tak ať si to s tebou vymění. Pokud vyměnit nechce, tak ať je zticha a je rád, že dostane vůbec něco k jídlu.

Já když mě chlap naštve, tak nevařím. Na otázku: Co je k jídlu? odpovídám: Ukroj si chleba a vem si sýr v ledničce. A mohl by si zkusit jen ceknout! Nesmíš mu dělat fullservis!! Jedině tehdy, když tě bude na rukách nosit, dělat co ti na očích vidí a ty to budeš dělat nejen ráda, ale i v klidu. A když nebude ochota na jeho straně to uznat či něco změnit, tak STÁVKUJ. Nevař, neper, nežehli (pro něj, pro děti samozřejmě ano). :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
12.7.10 23:22

Nečetla jsem vše, každopádně se řadím mezi nespolehlivé matky, Kuba býval na zahradě sám od roka a půl (pískoviště pod oknem kuchyně a obyváku), kupodivu měl tou dobou víc rozumu jak teď, nebála jsem se ho tam nechat. Mladšího na zahradě samotnýho nenechávám (a v podstatě ani s bráchou, pokud nejsou na pískovišti), ale po domě ho nechám lízt kam chce. Chemikálie nikde doma u země nemáme a doufám že ani jiné nebezpečné věci.

Každopádně pokud se někdy něco stane a jsme u toho oba, tak dělíme vinu napůl, a ne - jen ty za to můžeš. Například - neměls nechávat otevřeno, ale já se měla podívat jestli je to zavřené než jsem ho vypustila. A zas manžel když už za ním Kuba přijde nedělá že on přece pracuje, takže si ho nebude všímat, ale kdyžtak ho pošle domů. Hodně ho poučil případ předloňského utopení Ondráška, kde klučík šel za tátou do dílny, pak odešel, tatínek si myslel že šel domů, maminka si myslela že je u tatínka a nakonec ho našli v řece po 3 dnech. Takže u nás už neexistuje žádné - jen ty za to můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
13.7.10 07:42

U nás to funguje tak, že když nejdu ven já s mimi, tak nejde ani starší dcerka (pokud si ji tedy nepůjčí po domluvě babi, děda). Je to šídlo a kolikrát se divím, co se jí v té hlavince „vylíhne“! :lol: . U nás taky nefunguje spolehnutí se na druhé :roll: . Manžel bývá doma stabilně celý den jen někdy o víkendu (bývá pracovně v zahraničí) a sousedi (tcháni) - na ty se spolehnout opravdu nedá. Prostě co si sama neudělám, nezařídím - nemám. Máme dá se říci společný dvůr + zahradu a nikdy bych si netroufla nechat tam starší dceru samotnou ani na minutku. Když nepočítám s neustále otevřenými vraty kvůli autu - u tchánů, tak je tam dost jiných nebezpečí. Mezi ně patří plot - ráda šplhá a přeleze :mrgreen: , pak naše Labradorka - ráda ji tahá za uši,… vysvětlování se zatím míjí účinkem…, u tchánů dřevo přikryté plechem v úrovni dětského obličeje, … a spousta dalších chuťovek. A to ještě pomíjím zahradu a v ní spoustu jedovatých rostlin u tchýně :roll: . No prostě musím hlídat a hlídat a spoléhat jenom sama na sebe. Jinak by to špatně dopadlo. Nemá cenu potom něco vyčítat druhým - prostě takhle to je u nás a takhle to beru já :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
13.7.10 08:20

Po tom, co tu včera zakladatelka dovysvětlila přesněji, jak jí její partner „pomáhá“, posílám svou omluvu za příkřejejší tón ve své kritice. :oops: .
Pokud je Tvůj přítel takový, tak Ti nezávidím. Změň to. Budeš muset nebo se z toho brzo zblázníš. Nemůžeš to zvládnout a být přitom normální - hlídat děti, dělat doma Stepfordskou paničku a ještě hlídat i svého přítele - to nemáš šanci.

Wiolla píše:
Zakladatelko, musíš doma nastavit jiná pravidla. Stylem: buď a nebo (buď změníš přístup nebo jdu od tebe). On totiž u vás není problém „vrata“, to je jen špička ledovce. Nemám ráda chlapy, co se takto chovají ke svým partnerkám a nadzvedávají mě ženský, co si to nechají líbit. (omlouvám se za příkrejší tón).

Chlapovi bych řekla, že když už nepomáhá, tak očekáváš, že ti aspoň nebude starosti přidávat!! Pokud je to na mateřský taková pohoda, tak ať si to s tebou vymění. Pokud vyměnit nechce, tak ať je zticha a je rád, že dostane vůbec něco k jídlu.

Já když mě chlap naštve, tak nevařím. Na otázku: Co je k jídlu? odpovídám: Ukroj si chleba a vem si sýr v ledničce. A mohl by si zkusit jen ceknout! Nesmíš mu dělat fullservis!! Jedině tehdy, když tě bude na rukách nosit, dělat co ti na očích vidí a ty to budeš dělat nejen ráda, ale i v klidu. A když nebude ochota na jeho straně to uznat či něco změnit, tak STÁVKUJ. Nevař, neper, nežehli (pro něj, pro děti samozřejmě ano). :jazyk:

Do slova a do písmene souhlasím s tímto příspěvkem.
Držím palce :srdce: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
13.7.10 11:00
Lucyus12 píše:
BohunkaP píše:
No já teda nevím.. mně připadá, že jste oba stejní… Já tedy nenechávám svou o rok starší dcerku na zahradě (ani jinde) bez dozoru ani minutu… Pokud tam nemůžu být s druhým dítětem s ní, tak tam prostě není ani ona. Řekla bych, že si s přítelem nemáte co vyčítat… udělal totéž, co Ty, měl pocit, že klukovi se nemůže nic stát…
Já mám syna 3,5 let a dcerku měsíční a synátor prostě ven taky sám nechodí, aby se mu nic nestalo. Takže je to asi o hlídání vás obou než o tom házet vinu na přítele :think:

Po dovysvětlení zakladatelkou bych svůj příspěvěk upravila :oops:
Můj přítel taky doma zrovna neoplýval ochotou… Sice nebyl náročný na jídlo (jak kdy :lol: ), ale protože chodí od rána do večera do práce, tak mi se synem taky moc nepomáhal… Samozřejmě jsem taky občas slyšela, že jsem doma na mateřský, tak ať si všechno zařizuju sama, ale před narozením dcerky, když jsem byla ráda, že s tím pupkem lezu :mrgreen: , ho asi něco osvítilo :think: - naštěstí :-D

Tvůj přítel je podle mně arogantní sobec, pokud se takhle chová pořád. Měl by slevit ze svých nároků, nejsi doma, aby ses smýkala domáctností. Matešská je proto, aby ses starala o děti a ne o manžela, který to není schopný udělat sám. Z tvého prvního příspěvku, prostě vyplývalo, že sis to měla zkontrolovat ty, když jsi ho pouštěla ven, proto byla moje reakce taková :oops:
Ale názoru, že dítka by se samotná venku nechávat neměla se držím :palec:
Zkusela bych to s ním ještě probrat, ale jestli si stejně nedá říct, chovala bych se tak, jako když jsem s dětmi sama - vždyť on se tak taky chová k vám - nezodpovědně , tak proč ty by jsi měla být zodpovědná za to, že má hlad a není pro něj teplá večeře? :nevim: Třeba to pochopí, ale přeju ti pevné nervy :kytka: S chlapama je prostě někdy horší domluva než s dětma :roll: - těm můžeš dát na zadek, trest nebo je sprdnout - ale chlap si to bohužel líbit nenechá :wink: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
13.7.10 14:46

A co ti brání vykašlat se na vaření a obskakování manžílka?? Že držkuje, že je nervozní, že má blbé kecy..??
Tak at, to bych kor hodila bobek na jeho „Chci“..Pokud si tě neváží, tak prd.
Chceš teplé jídlo? - tak hlídej..Chceš mít uklizíno? - tak jsi s malým na procházku.. Chceš mít vyžehlíno, tak jdi nakoupit a oloupej brambory.. Atd.. Fifty Fifty..
přece se ho nebojíš..

ps. ted už chápu rozhodování o opuštění partnera - není to jen o té nehodě, ale asi celkově, že je to primitiv..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
13.7.10 19:49
Lucyus12 píše:
Lucyus12 píše:
BohunkaP píše:
No já teda nevím.. mně připadá, že jste oba stejní… Já tedy nenechávám svou o rok starší dcerku na zahradě (ani jinde) bez dozoru ani minutu… Pokud tam nemůžu být s druhým dítětem s ní, tak tam prostě není ani ona. Řekla bych, že si s přítelem nemáte co vyčítat… udělal totéž, co Ty, měl pocit, že klukovi se nemůže nic stát…
Já mám syna 3,5 let a dcerku měsíční a synátor prostě ven taky sám nechodí, aby se mu nic nestalo. Takže je to asi o hlídání vás obou než o tom házet vinu na přítele :think:
Po dovysvětlení zakladatelkou bych svůj příspěvěk upravila :oops: .....

No a já ten svůj asi neupravím… Na jedné straně je doma chlap dožadující se teplého jídla a servisu, na druhé straně malé dítě potřebující dozor… Pro mne by tato volba byla naprosto jasná a bezpečnost svých dětí bych neohrozila tím, že je nechám samotné, ani za cenu domácího dusna… Takhle malé dítě prostě dozor potřebuje, nikdy se nedá úplně zajistit jeho bezpečnost, když je ponecháno o samotě - a ospravedlnění typu „vaření pořádného jídla příteli“ pro toto v dnešní době v žádném případě neuznávám…
Ale každý jsme jiný a každý svého štěstí strůjcem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
14.7.10 09:37
BohunkaP píše:
Lucyus12 píše:
Lucyus12 píše:
BohunkaP píše:
Po dovysvětlení zakladatelkou bych svůj příspěvěk upravila :oops: .....
No a já ten svůj asi neupravím… Na jedné straně je doma chlap dožadující se teplého jídla a servisu, …

Já to neupravovala proto, že bych zakladatelku chtěla nějak obhajovat - to, že děti nemají být sami ani vteřinu je pro mně nejdůležitější poučení z celého jejího příspěvku. Jen jsem chtěla poukázat na to, že je její přítel arogantní sobec, který si asi neváží ani jí, ani zdravých dětí 8-o

Kamarádka nechala na chatě svého tenkrát asi 2 letého syna a šla na zahradu, on mezitím uvnitř našel pod skříní granulku na myši (naštěstí jen jednu). Potom se vymlouvala, že jí volal manžel, tak že tam jít musela :roll: , což pro mně teda žádná omluva není :evil: Měla obrovské štěstí, že se mu nic nestalo, ale stejně se nepoučila :zed:
Tohle nepochopím nikdy - mně když přítel volá i naléhavě jak blázen :roll: - tak mu vždycky odpovím, že MUSÍ počkat, že mám děti - a nic jiného mu prostě nezbyde! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
14.7.10 11:28

jj, bezpečnost na prvním místě. :wink:

Manžílek byl od maminky zvyklý, že mu večeři připravila pěkně pod nos i se servírováním. Když se narodil malý, tak jsem prostě nemohla, když jsem krmila, že. Na „vem si něco v lednici“ se tvářil dosti napruženě, nicméně si zvykl a když chce jíst, jednoduše si něco vezme z lednice a ohřeje nebo si malého vezme na hlídačku a já něco ukuchtím :palec:

• Citovat
  • Upravit
15.7.10 07:10

trauma

ahoj holka tak to máš asi podobný problém jako řeším já.Máme hlavní silnici u baráku a lidi tam jezděj jako hovada.Prosili jsme na obci aby udělali zpomalovací práh že mám dvě děti,ale sprostě se na mě vybodli.U svého skoro dvoletého syna musím být v jednom kuse,okamžitě běží na cestu a já se nemůžu otočit ani na vteřinu.Musím ho brat pořád sebou at se hnu kamkoliv.Už jsem mu tolikrát vysvětlovala že tam nesmí a stejně ho to tam láká,já pak brečím že jsem na něj řvala a když uteče přeci jen za tátou do dílny pokaždé se nacápne a vrátí se z nějakou odřenininou.Tolikrát jsem prosila manžela at udělá plot ale copak má čas když je pořád v práci a nebo v dílně?Také jsem z toho pěkně na nervy a mám to manželovi za zlé.Tak prostě se snažím být ta lepší a chodíme za barák kde mu nic nehrozí a mám díky bohu trochu klid tak páček a určitě to se může stát každému but ta lepší a chran svoje dítě co nejlíp umíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.7.10 11:26

Jak jsem psala, nechci se nějak zakladatelky dotknout. Sama někdy odběhnu a malého chvili nemám na očích nedá se, někde to prostě musí být. Samotného bych ho ale stejně nenechávala na zahradě,. Je to tvoje volba, nikdo tě nebude za to soudit. Já na tvojém místě, než bych teda toho malého na tu zahradu vypustila - no ještě jedna věc, to ho pustíš ven a běhej?? MOžná by nebylo špatné tam vyjít s ním, a podívat se, jestli je všechno ok, aby tam mohl být. Vím, že by to měl manžel, ale kašli na to, protože jestli budeš spoléhat na něho něco se stane. Jedna věc je ta pustit dítě, když něco dělá - což bych neudělala, ale když někam teda jede, tak tu prdel by mohl z toho auta zvednout a zavřít si po sobě, ale víš kolik já takových chlapů znám :zed: A že námá rád kontoly, tak jako nemusí vědět, co jdeš na zahradu, ne, prostě si to zkontoluj, a budeš mít jistotu. Trochu si ale stojím za názorem, že by se nemělo hledat kdo za co může, ale spolupracovat. Já například i když na to nejsem pyšná někdy nechám nůž na okraji linky :zed: vím tele, ale prostě někdy se stane a přítel jde samozřejmě to okecá,ale víme, že každý prostě ujede.I když hlídá babička, to bylo věci, otočila se a šup malý v puse ořech a nemohl ho vyndat, mamka to měla na poličce, včera jsem byla u našich doma a taťka má přesně stejnou dílku malý za mnou věšela jsem prádlo,spadlo mně a sotva jsem se otočila malý pryč. jedenm jsem běžela do dílny, naštěstí tam stál a nic nedělal. Pokud ale opravdu to dělá pořád s tou garáží, vraty, tak ho kontoluj a pokud ti začně o malém dítěti tak mu řekni, že se tak chová :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.7.10 14:50
angelsface78 píše:
ahoj holka tak to máš asi podobný problém jako řeším já.Máme hlavní silnici u baráku a lidi tam jezděj jako hovada.Prosili jsme na obci aby udělali zpomalovací práh že mám dvě děti,ale sprostě se na mě vybodli.U svého skoro dvoletého syna musím být v jednom kuse,okamžitě běží na cestu a já se nemůžu otočit ani na vteřinu.Musím ho brat pořád sebou at se hnu kamkoliv.Už jsem mu tolikrát vysvětlovala že tam nesmí a stejně ho to tam láká,já pak brečím že jsem na něj řvala a když uteče přeci jen za tátou do dílny pokaždé se nacápne a vrátí se z nějakou odřenininou.Tolikrát jsem prosila manžela at udělá plot ale copak má čas když je pořád v práci a nebo v dílně?Také jsem z toho pěkně na nervy a mám to manželovi za zlé.Tak prostě se snažím být ta lepší a chodíme za barák kde mu nic nehrozí a mám díky bohu trochu klid tak páček a určitě to se může stát každému but ta lepší a chran svoje dítě co nejlíp umíš :kytka:

No to by mě teda ale taky štvalo, že není manžel schopen udělat plot, když to máte takto. To není nějaký chvilkový zkrat, to na to prostě soustavně kašle :roll: A když nemá čas, tak má na to někoho zavolat, ne? Podle mě mu to máš za zlé právem, já bych byla nepříčetná a dělala mu kvůli tomu ze života peklo už dávno :lol: :lol: :lol: To i na té obci je chápu - proč má obec dávat peníze za retardér,když vy (manžel :-P ) nejste schopni si udělat ani plot?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.7.10 15:05

a bude huř

Víš ono to zase není tak jak říkáš je to hlavní silnice která navazuje na vedlejší a když jsou už rozhulený z té hlavní tak v té plné rychlosti jedou i na tu naší komunikační a to by právě neměli když vyjíždějí do obce.Obec to jen hodila pod stůl to je celé a já mám možnost být za barákem takže už to nebudu řešit manžel plot slíbil akorád se na to ještě nedostal při jeho práci se nedivím a já jsem ta lepší a dítě si uchráním i bez retardéru a plotu!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí