Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Sečteno podtrženo, asi je u vás něco dost špatně, takže bych se zamyslela nad tím, jestli nemají děti pravdu.
Nechápu co předchází tomu co tak hrozného musel udělat aby dostal na zadek, že se ho sestra zastává
měla by jsi asi hlavně pracovat na sobě a sklidnit se.
Ty nemáš manžela?
@pikola píše:
Nechápu co předchází tomu co tak hrozného musel udělat aby dostal na zadek, že se ho sestra zastáváměla by jsi asi hlavně pracovat na sobě a sklidnit se.Ty nemáš manžela?
Píše, že útočí na ni a muže, takže má.
cimz by se mozna vyresil i bod 2)
Ja na zadek davala vetsinou jen v pripade, ze slo o zdravi (vbehli do vozovky, skocili ze dvou metru…).
1. já děti oblékla, když nechtěly. Nebyl to žádný něžný láskyplný proces, zkrátka jsem je do oblečení nacpala i přes protesty. Brzo pochopily a když jsem se k nim blížila, tak řvaly, že se oblíknout samy ![]()
2. Asi má pocit, že si to může dovolit.
3. Tři děti s malým věkovým odstupem a ty máš ještě roupy na jinýho chlapa. Řekla bych, že potřebuješ víc fyzické aktivity. Třeba jít kopat kanály
A nebo si hezky vizualizovat, co by bylo, kdyby k něčemu došlo a muž na to přišel…
1. Dělám úplně stejně, jak Helileli. Barvu ho do toho násilím a on už dobře ví že je lepší se obléct sám anebo mi normálně říct, ať mu pominu, to to potom uděláme hezky spolu a bez protestů.
2. Asi ho má ráda a nechce, aby mu bylo ubližováno. Normální u sourozenců, co se mají rádi. Jen je blbý, že ho musí bránit proti vlastním rodičům, pokud by to byly normální výchovné kroky, tak holka tu potřebu asi nemá.
3. Sejde z očí, sejde z mysli.
Co udělal syn kromě toho, že se nechtěl oblékat? Jaký máš vztah s mužem? Co od toho, kdo se ti líbí, očekáváš? Když píšeš, že ojede každou, tak kromě nějakého vášnivého zážitku by tě s ním nic nečekalo. Určitě by se nevázal (a i kdyby, tak by ti zahýbal zase s dalšími) a určitě by nechtěl být tatínkem několika nevlastním dětem. Prostě se vzpamatuj, řekni si, že jsi matka, a pokud neumíš udržet nervy na uzdě, začni na sobě pracovat (knihy, psycholog, meditace, jóga…), abys začala být vyrovnanější k dětem i v partnerství.
Mas tyto varianty:
1. Serez decka vsecky a jdi, kam te „srdce“ tahne.
2. Zklidni se a raduj se z veci, ktere jsou v tvem zivote dobre. Zatni zuby a snaz se vylepsit vztahy s detmi a manzelem. Napriklad se zkus vcitit do 4leteho ditete, ocekavas od nej chovani dospeleho, ktere tobe taky ne vzdy jde.
3. Napis aspon jeden z tech konkretnich dotazu.
@Anonymní píše:
Ahoj, mam tri konkretni dotazy a zajima me, jak je resit.
- obcas mi ujizdi nervy na syna (prostredni, necelych 5l), dnes rano se zase nechtel oblekat, tak to skoncilo tak, ze jsem mu dala na zadek a on zacal vyvadet, ze chce jine rodice, ze my s muzeme jsme hrozni
- v takovych momentech se ho segra (nejstarsi, 6l) zacne zastavat a utoci na me/muze
- asi tri roky se mi libi jeden muze, na zacatku byly oboustranne sympatie, ted uz jen z me strany, nikdy k nicemu nedoslo, ale nedokazu ho dostat z hlavy. Je to typ co „ojel“ kdejakou, dobre vypada, hodne penez apod., bude to zmetek, ted uz ho neberu a ja nechapu, proc ho neumim mit u PR*** a jak to udelat, abych mela
Měla by ses snažit, aby bylo doma víc pohody.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.
Ahoj, mam tri konkretni dotazy a zajima me, jak je resit.