Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zkušené maminy, poradíte mi?Od začátku ledna se s manželem snažíme o miminko a včera se dostavilo krvácení jakoby MS, ale mám to dostat až za týden a dodnes chodily pravidelně na den.Může se jednat třeba o potrat?Nebo jsem to prostě jen vyjímečně dostala dřív?Jinak v mém životě nedošlo k žádné vyjímečné situaci, ani zátěži ani nemoci.Prostě nic, co by mohlo vyvolat předčasnou MS.Více jak před dvěma lety jsem otěhotněla „na první pokus“.No ani to pokus nebyl - spíš náhoda a hned to vyšlo.TAk nevím.Ptám se, než budu plašit u doktorky.Třeba máte někdo podobnou zkušenost.
Petra
evropanko myslim že ti nikdo neřekne jestli to byla předčasná ms a nebo potrat,proto že to ani doktorka nepozná.Jetsli že tam opravdu náký plod byl,tak odešel z MS.Já bych to brala jako předčasnou ms abych se zbytečně netrápila.
Držim palce na další snažení.Určitě to už vyjde.
Otěhotnět hned poprvé se povede málokomu,tak hned nesmutni ![]()
Dalmatinko,něco takového jsem si myslela…Já zase tak nesmutním, protože my na to otěhotnění zas tak nespěcháme.Ale člověk, když se snaží, tak je samozřejmě napnutý..A když se ještě přidá takové, vyjímečné uspíšení MS, tak mě to vrtá hlavou.Nakonec - už jednoho broučka máme, takže máme zatím o koho pečovat…
Každopádně díky.Petra
evropanko to čekání znám velice dobře.Já čekala poprvé 3 měsíce(ve 13 týdnu potrat) a pak jsem čekala 4 měsíce,takže já se taky načekala a taky jsem byla napnutá a měla jsem strach a nakonec to dobře dopadlo a dočkali jsme se. ![]()
ještě že jednoho broučka máš,ten ti to čekání zkrátí.
Další měsíc už se povede
.Aspon si užijete to zadělávání,to je přece taky hezký
.Moc držim palce
A mě už se párkrát taky stalo že přišla MS dřív než měla a přitom jí jinak mám jak hodinky.Muže to být třeba i počasím ![]()
evropanko, u mně se takhle projevilo pokaždé těhotenství - ale nebyla ta MS moc silná, pořád jsem čekala, že se to rozjede, ale po třech dnech pořád jen silnější špinění, tak jsem si změřila teplotu a měla jsem 37, tak jsem udělala test a byla tam slabounká druhá čárka. Četla jsem, že asi týden po oplodnění dochází k uhnízdění v děloze a přitom může dojít ke špinění.
Přeju hodně štěstí, ať to brzy vyjde.
Ahoj,
u mě takto několikrát došlo k předčasné MS - z neznámého důvodu, asi nastala ovulace dřív. Nevydařené těhu, kdy oplodněné vajíčko odešlo s MS, se u mě napak projevilo 7denním zpožděním MS.