Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer maminky, chci se zeptat: Ty z Vás které v Chorvatsku byly s dětmi,
co se tam jí? Jde mě o to: Dcera 6 let od mala hrozně zlobí s jídlem
Prakticky vařím 6 jídel pořád dokola. Zelenina je pro ní pomalu sprosté slovo
Tak mám trošku obavy. Děkuji za příspěvky.
Pljeskavica - mleté maso, zelenina, pečivo nebo hůř - hranolky ![]()
Hodně ryby, ale i kuřecí a vepřové… nemyslím, že by si nevybrala ![]()
Vsechno mozne, rybi speciality, ryby, mleta masa - pljeskavica, cevapi, grilovana masa a samozrejme narazis na bolonske spagety ci rizek. Zbytecne stresy ![]()
Najdeš tam naprosto všechno, myslím, že se mi nikdy nestalo, aby mi tam něco stran stravy scházelo ![]()
@Klementyna píše:
Najdeš tam naprosto všechno, myslím, že se mi nikdy nestalo, aby mi tam něco stran stravy scházelo
Mě po 14 dnech pizzy, těstovin na x způsobů, ryb a masa na grilu, strašně scházelo klasický český jídlo.
Hned při příjezdu jsem dělala guláš, vepřo knedlo zelo, atd. ![]()
My jsme tam měli zaplacenou polopenzi a mimo to jsme kupovali pečivo. Z domu jsme měli paštiky. Zeleninu a hlavně melouny, ty my v létě prostě vykupujeme všude kde jsme.
Jí se kde co. Největší úlet co jsem tam měla byl krůtí řízek s rýží ![]()
@Fassatka teď jsem tam byla ( ale vařila jsem já, tamní jídla z tamních surovin). V restauraci jsme byli na Fish and chips pizze. Sehnat se tam dají stejný věci jako tady, nemej strach. Na zeleninu tolik nejsou (jako třeba Rekove)
Hoky, a můžu se zeptat, jak je tam draho oproti ČR? Myslím hlavně jídlo, at už v restauraci, bistru nebo suroviny na vaření (pečivo, ovoce, zelenina, prostě to, co nejde dovézt).
http://chorvatsko.ubytovanivchorvatsku.cz/…tsku-letaky/
koukni ceny v marketech jsou jako u nás.
@pe-terka Jak kde. Na ostrovech je logicky draz, tam me ceny neprijemne prekvapily, byly 3-4 x vyssi, nez v CR. Delali jsme si s muzem srandu, ze jsou ceny na cedulkach stejne, jako u nas, jen se musi nasobit.