Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím vás maminky, potřebovala bych poradit… jsem poslední dobou strašně unavená. A ještě k tomu mě nic nebaví, vždy jsem ráda tvořila a teď ani to. Většinu dne se točim jen kolem malého a kolem starší dcery ale jsem ze všeho vyčerpaná i chlap mi leze na nervy, což taky nikdy nebylo… nevím co se mnou
už jsem z toho nešťastná
![]()
Odpočíváš? jako že bez dětí?
Zkus si nechat udělat hormonální profil, jestli ti něco nechybí. Není změna ve stravě?
Stres, vyčerpání? zobni si nějaké vitamíny, někam zajdi sama, snad se to zlepší ![]()
Mas pretizenej kompjuuutr
potrebujes byt chvili bez rodiny, povinnosti, proste jen sama doma a lezet s knizkou, mit se na co tesit (pravidelne cviceni, kurz tvoreni, proste dle libosti). A taky i nejakej spolecnej cas bwz deti s partnwrem by nebyl asi od veci, podniknout spolu vylet, kino, prochazku…cokoli. A muzu te uklidnit - tohle zna kazda mama ![]()
Mam ted uplne to samy obdobi.. Byla sem z toho spatna…ale ted sem si uzila vikend uplne maximalne po dlouhe dobe a jsem znovu nabuzena
zkus to taky, mas babicku, co by o vikendu hlidala? ![]()
Já jsem na tom podobně. 2 měsíce jsem byla ve stresu, šlo o život mého přítele(doslova). Do toho se všechno doma s… Teď už jem v klidu, ale pořád jsem hotová a nejradši bych nevylezla z postele. Je pravda, že jsem ty 2 měsíce pořádně nejedla, bylo mi pořád špatně. Začala jsem jíst pravidelně, celkem zdravě, zobu vitamíny a snažím se nezbláznit z dětí, které mají své dny a mrčí od rána do večera.
No bez dětí si občas odpočnu, babička hlídá i chlap hlídá, nechá mně ať se dospím. Když malý spí, tak si sednu a čtu si - takže v tom asi problém nevidím
a co se týká jídla, tak jím pořád stejně…
@Zdeňka86 Taky jsem to tak měla. Zjistili mi špatnou funkci štítné žlázy… Šla bych na krev…
Mám to ted stejný :-/, dokonce mám podezření, že se mi rozjela deprese. Nic se mi nechce, ke vsemu se musim nutit, celkove napytel.
kdyz jsem mela potize driv s unavou, tak bylo, aspon castecne na vine D, respektive jeho nedostatek. ![]()
Měla jsem to podobné, neustálá bolest hlavy, únava, mohla jsem spát jak dlouho jsem chtěla a stejně jsem byla hrozně unavená, bez nálady, taková vyklepaná. Pomohlo mi magnesium, v životě bych neřekla, že to bude taková blbost jako to, že mi chybí nějaká látka. Doktorka říkala, že to je dnes dost častý jev, ze všech těch chemických potravin ubíráme tělu látky, které potřebujeme a celkově z toho životního stylu, ale určitě zajdi k doktorce, myslím si, že to nebude nic vážného ![]()
Poslední dobou jsem neskutečně unavená. Večer od šesti jsem zralá odpadnout. Ráno se nemůžu vykopat z postele. Musíme vstávat v 5:30.
Navíc mě nic nebaví, mám věčně špatnou náladu, čehož si všimly už i kolegyně v práci a kamarádky.
Dřív jsem šila, pletla, pekla, četla. Teď mě nic nebaví, doma je nepořádek.
Jsem protivná na děti a chytám špatnou náladu i od manžela a dětí.
Chtěla jsem štěně, další mimco. Nastoupit na další školu, abych si dorozsirila vzdělání a možnosti. To jsem už zazdila.
Zapomínám, špatně se soustředím. Celý den klidně nepiju. Neustále něco nemám a ztrácím. To bylo vždy, ale aktuálně to je extrém.
Zobu vitamin D. Mám koupené magnézium. Ještě nějaký nápad?
Ahoj
co takhle prochazky na cerstvem vzduchu? Muzes vyzkouset, snad by to pomohlo, aby ses vice hybala, pak mozna nebudes tolik ospala a protivna ![]()