Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla jsem se zeptat na chování na cyklostezkách. Pokud nás jede více, jezdíme vždy za sebou? Dnes se mi stalo, že skupina 3 chlapů jela poměrně rychle vedle sebe a neuhla ani při mém předjíždění a mého dítěte přede mnou. Strašně mě to naštvalo, jelikož jeden mi štrejchnul o nohu, druhý těsně na druhé straně, přede mnou výmoly. Kdybych uhla jen 10 cm jsme v sobě. Totéž o pár metrů dál u dítěte, které netušilo, že jedou zprava i zleva a to dost těsně u sebe. Já chytla balanc, jelikož jsem musela vjet do výmolu a málem jsem srazila cizí dítě, které přijíždělo za mnou. Dostalo se mi ještě nadávek…Fakt mě to dnes vytočilo, nechápu jestli je takový problém slušně předjet zleva ![]()
@jannina1 Použilas zvonek? Jako tři vedle sebe je dost ale zvonek při předjíždění je základ.
Asi jsem to blbě napsala, oni jeli za mnou a předjížděli mě
Neveděla jsem kolik jich jede, to až mě předjeli, tak jsem zjistila, že jedou 3 vedle sebe…
@jannina1 píše:
Chtěla jsem se zeptat na chování na cyklostezkách. Pokud nás jede více, jezdíme vždy za sebou? Dnes se mi stalo, že skupina 3 chlapů jela poměrně rychle vedle sebe a neuhla ani při mém předjíždění a mého dítěte přede mnou. Strašně mě to naštvalo, jelikož jeden mi štrejchnul o nohu, druhý těsně na druhé straně, přede mnou výmoly. Kdybych uhla jen 10 cm jsme v sobě. Totéž o pár metrů dál u dítěte, které netušilo, že jedou zprava i zleva a to dost těsně u sebe. Já chytla balanc, jelikož jsem musela vjet do výmolu a málem jsem srazila cizí dítě, které přijíždělo za mnou. Dostalo se mi ještě nadávek…Fakt mě to dnes vytočilo, nechápu jestli je takový problém slušně předjet zleva
Myslím si, že řešíš kraviny
Hoď se do klidu, a neřeš co málem a co by kdyby… ![]()
@jannina1 Já jsem si říkala, jak seš s dětma namakaná, že předjíždíte chlapy
No v tomto případě bych směrem dopředu asi zařvala něco hodně neslušného…A ten zvonek měli použít oni.
@Ainy píše:
@jannina1 Já jsem si říkala, jak seš s dětma namakaná, že předjíždíte chlapyNo v tomto případě bych směrem dopředu asi zařvala něco hodně neslušného…A ten zvonek měli použít oni.
No jasně jsem z toho vyklepaná. Protože to byla cykloztezka samý velký výmol a nemohla jsem uhnout ani kousek do boku. Jeden mi ještě štrechnul o nohu. A ve vyšší rychlosti-fakt humus.To samé předvedli u dítěte. Kdyby kluk uhnul snad 5 cm, je v nich.
Já nemám na kole zvonek
má někdo z dospělých na kole zvonek?
@terinka4444 píše:
Já nemám na kole zvonekmá někdo z dospělých na kole zvonek?
ano já, abych mohla na cyklostezce předjíždět. Docela mi vadilo, děsit lidi.
Manžel sice na mě chvíli hleděl, když jsem projevila přání, mít zvonek. Ale nakonec ho zakoupil a namontoval. ![]()
@terinka4444 píše:
Já ne
Mě to připadá strašně trapný ![]()
@Krasavicaa píše:
Myslím si, že řešíš kravinyHoď se do klidu, a neřeš co málem a co by kdyby…
No, pokud někdo ohrožuje druhé, mi tedy jako kravina nepřijde. A při vyšší rychlosti dost nepříjemný. Kdyby Ti někdo takovým hnusným jednáním srazil dítě, jako kravina by se Ti to nezdála.
@terinka4444 píše:
já ne, já řvu… něco jako: pozooor… s dovolením jeduuuu ![]()
@jannina1 píše:
No, pokud někdo ohrožuje druhé, mi tedy jako kravina nepřijde. A při vyšší rychlosti dost nepříjemný. Kdyby Ti někdo takovým hnusným jednáním srazil dítě, jako kravina by se Ti to nezdála.
A tobě ho někdo srazil? ![]()
@Krasavicaa píše:
Já neMě to připadá strašně trapný
já mám trapné celé kolo, jeden zvonek už to nijak nezhorší ![]()
@terinka4444 @Krasavicaa Ano, zvonek máme všichni. Zrovna tak jako máme klakson v autě. Nechápu co je na tom trapného. Přilbu a jiné bezpečnostní prvky taky považujete za trapnou?