Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny maminky i ostatní, jsem v 36tt a mám evidentně problém s těhotenskou depkou či jak to nazvat..
Asi je to malichernost oproti tomu, co se tady všechno řeší, ale mám problém s přístupem tatínka, byť to není nic dramatického. Nemůžu říct, že by měl problém s tím, jak teď vypadám, to naopak.. Ale teď, co jsem nastoupila na MD je mi občas tak nějak smutno a i když mu řeknu, že bych s ním ráda byla víc, tak má neustále potřebu chodit s kamarády na pivko, na koncerty a tak. Nevím, možná mu to trochu závidím, že se baví, když já sedím doma s oteklýma nohama. Taky mám přátele, ale některé věci teď fakt už dělat nemůžu a trápí mě, když pak čekám na chlapa do jedné do rána, až se vrátí a ovane mě ten alkoholový odér. Zajímalo by mě, jestli některá z vás s tím má taky problém nebo jsem jen prostě sobecká ženská, co se v těhotenství cítí jako odstrkované děcko ![]()
Mam to samé. Jsem doma sama a když je tu přítel, tak hraje hry a nevšímá si mě. dokonce včera jsme se pohadali, no spíš jsem mu to vycetla, že co jsem těhotná tak si mě všímá míň a už mi nepomáhá s domácnosti. no rekl mi" a co mam jako delat, kdyz ty nic nemůžeš? ". abych pravdu rekla, tak nevim co po něm chci. opravdu skoro nic nemohu dělat krom sezení na prdeli a vaření. z uklidu mám bolesti, takže mám nařízeny klid abych se nezačala otvirat.
Hormony..
to přejde..taky jsem taková v thotenství byla a přešlo to až po šestinedělí..
přišlo mi že mě manžel už nemá rád a moc si mě nevšímal, ale samozřejmě jsem byla jen moc přecitlivělá a byl to jen můj vsugerovanej pocit..takže se holky nebojte, je to normální a brzy to přejde.. ![]()
Hormony
Já se nedávno rozbulela když jsem se nevlezla do kalhot
Ovšem už si tím procházím podruhé, takže se tomu s mužem smějeme. Muž na pivo téměř nechodí a když, tak se mu spíše směju v jakém stavu dorazil
ber to trošku s humorem
Ony ty pocity přejdou.
Jo a po porodu to bylo/je ještě horší.
Prostě máma už nelítá každý víkend po všech klubech a nežije ze dne na den.
![]()
Dámy, moc děkuji za příspěvky. Já vím, že chlap taky potřebuje volnost, koníčky a kamarády, jen jsem teď taková přecitlivělá a mám větší potřebu být s ním..
Offi: Mám to teď podobně, taky nic moc nemůžu, jsem na rizikovce.. ale pořád tak nějak očekávám tu partnerskou solidaritu.. a manžel vlastně ani nechápe, co mi vadí.
@Alexina Bych se zase tak nepeskovala, že jsi přecitlivělá a muž potřebuje zábavu a kdesi cosi. Bych se mu to snažila vysvětlit, že má být s tebou, ne?
Jsem 34tt., máme už tři děti, takhle v neděli muž nabízel, co bychom mohli mít za program, mně se už nikam nechtělo, taky mám svůj věk.
Nakonec teda povídal, že mě půjde houpat ven do síťové houpačky, tam občas relaxuju, ale samo mi to nehoupe. ![]()
Jsem ráda, že to takhle přirozeně vycítí, že je čas nějakého klídku a společného času. To se nechci chlubit, jen moc nejsem pro to omlouvání mužů, že taky potřebují koníčky, no to já taky, ale co má člověk dělat, když se sotva vleče a před sebou má vidinu akorát tak porodu a potom nonstop péče o novorozeně?
Milá Virginio, já s ním mluvím velmi napřímo (když prý nejsou na to naznačování
) Ale i když jsem mu mockrát říkala, že mám teď zkrátka náročné období, hlavně psychicky, tak když už je se mnou doma, tak si stejně tu hospodu nenechá ujít. A já se tady pak akorát tak sama polituju, jaký jsem buldozer a že se cítím sama..