Co se zamraženou rýží?

20777
3.9.14 23:21

@afghani Polévky? Jen uvaříš polévku a naházíš tam rýži, polévka se tím i trošku ochladí. To mi přijde docela ideální na rychlé jídlo, pokud člověk nestíhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50166
3.9.14 23:22

Dá se zamrazit, ale po rozmrazení je jak bláto, tak to nedoporučuju. Udělejte si zítra rizoto nebo plněné papriky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
4.9.14 05:04
@MUFICE píše:
Dá se zamrazit, ale po rozmrazení je jak bláto, tak to nedoporučuju. Udělejte si zítra rizoto nebo plněné papriky ;)

asi taky záleží o jaký druh rýže se jedná. Normálně dávám zmrazit a po rozmražení běžně konzumujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
4.9.14 05:12
@Anulka píše:
asi taky záleží o jaký druh rýže se jedná. Normálně dávám zmrazit a po rozmražení běžně konzumujeme.

Tak jsou druhy rýže, které nelze konzumovat ani čerstvé. Zamraženou bych asi vyhodila jakoukoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
4.9.14 06:46

Co nějaký ovocný nákyp, nebo rýžovou kaši apod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
4.9.14 06:56

Já bych udělala rizoto.

• Citovat
  • Upravit
897
4.9.14 07:25

Udělala bych rýžovou kaši do skleniček, plněný papriky… Nejsem zastáncem mražení už hotového jídla, podle mě to pak všechno chutná jako bláto a „smrdí“ po ledu. Takže moje rada. Udělat z toho, co máte a dokážete snít, aniž byste si rýži na dva roky zhnusili a zbytek vyhodit. Je to přeci jen rýže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
4.9.14 07:56

Vyhodila bych ji, slysela jsem, ze se vubec nema znovu ohrivat.

• Citovat
  • Upravit
85397
4.9.14 08:33

@merde tak to je plytvani. Ryzi strcim do mikrovlnky a je to. Udelala bych z toho rizoto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
4.9.14 08:42

Zmrazené rýži vůbec nic není, jen z ní může být po rozmrazení bláto. Hlavně záleží na tom, jak hodně byla rýže uvařená a co to bylo za druh. Normálně bych to strkala do paprik, karbanátků. Můžeš zkusit to ohřát i jen jako přílohu a uvidíš, jaké to bude. No a pak na různou čínu, či asijská jídla - necháš rýži povolit a pak osmažíš, dáš do toho koření, zeleninu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
4.9.14 09:04
@Anulka píše:

No, spíš záleží, jak moc je uvařená. Nám to teda nechutná. Nechutnají mi ani těstoviny z mrazáku, tak už to tam radši nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.14 09:16

Mozno ju pridat do nejakeho cesta, kde nebude vadit ze zmenila konzistenciu? Zamiesat do mleteho masa?

Ale neviem, mna osobne nenapadlo ryzu mrazit, ale po skusenostiach so zmrazenymi zemiakmi by som asi mala pochybnosti aj keby som tu ryzu najprv rozmixovala a potom z nej nieco robila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
4.9.14 15:19

Ja ryzi mrazim neustale a je to naprosto v pohode - bud uvarim ve varnych saccich ( necham okapat, vychladnout a v igelit. sacku zamrazim i s tim varnym sackem) nebo dusenou ryzi rozdelenou do misek i s omackou a naprosto v pohode :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí