Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Takže situace u nás po roce ![]()
Bárbínky máme, dokonce několik a holky je mají rády - ale úplně normálně, žádná mánie. Já na ně šiju a pletu a háčkuju, Knhůtky je převlíkají a jsou spokojené. Koupila jsem jin Bárbie chic přímo od Matella, stály kolem 150 Kč a jsou o něco tlutší, prdelatější a méně prsaté než je pamatuju a hlavně jsou odolné a kvalitné. Od vánoc vydržely mnohé a vlasy jim drží a necuchají se. Máme i nějaké Steffi a nedá se to srovnat…
No, asi je fakt lepší dopřát dušičce po čem touží, pak nevypuká mánie… A koupit kvalitně ![]()
L.
Tak my zatím odoláváme stejně jako čemukoliv módnímu (holky 8 a 3,5) - u starší vedou koně ve všem a na všem, u mladší momentálně lovci mamutů.
To by mně zajímalo, co z nich při téhle výchově bude.
Eva
Mě Barbie neminula, hrozně moc jsem záviděla sestřence její pravou od Mattela. Dokonce ještě ve 14 jsem si ji půjčovala. Sama jsem měla ty nepravé. Jsem též postavy oblé a nikdy mě nenapadlo vypadat jako ona, jen jsem ty panenky moooc ráda stříhala a oblékala
Dítko zatím nemám, takže ani nevím, zda bych jednou dceři kupovala. Nejspíš bych jí nacpala ty moje ošmikané ![]()
Zdravím, dovolím si oživit diskuzi-mě osobně je z barbie na blití… vlasatou panenku ano, ale-aby měla normální proporce. tv doma nemáme takže reklamy holky míjí, zatím. sice jsme našla jednu panenku velikostně jako barbie ale ta je zas potetovaná a oblečená jak do perlovky… nemáte někdo náhodou tip na „normální“ panenku? občas přemýšlím jestli to nepřeháním, nehrabe mi, ale barbie prostě nezkousnu ![]()
@spiky01 také ty anorektičky nemám ráda
Co třeba Nancy, Hannah atd.
Edit: jako dítě jsem po ní pochopitelně toužila celým srdcem ![]()
Příspěvek upraven 07.05.13 v 22:16
@Reyne na nancy jsme koukala ale ta už je moc velká, chtěla bych něco kolem těch 30cm aby to mohkly holyk brát sebou když někam jdem. a koukám že hannah je taky velká. proporčně se mi líbí evička ale ta je zas cca kolem 11cm
Tip na normální panenku nemám, připadají mi všechny podobné.
A upřímně - moje dcera má Barbíny už dvě, nepovažuju to za problém. Když ji nebude mít doma, uvidí ji u kamarádek, v obchodě, kdekoli. Nejde mi o to ji od takovýchto věcí izolovat (ostatně to ani nejde, když to nebude barbína, bude to něco jiného) - jediné, o co mi jde, je vypěstovat v ní takové sebevědomí, takovou osobnost a takovou sebeúctu, že ji ani regiment podobných nereálných příšerek nepřiměje ubližovat sama sobě kvůli tomu, aby se jim podobala.
Proč na blití?
Mně neva, mně vždycky říkali bárbínka
ale nejsem blond model ![]()
Jako mládě jsem Barbie měla a přála jsem si mít kozy jak ona
Nemyslím si nic, my je neměly (se segrou), protože na ně nebyly prachy (ale na video jo
) a se*e mě to ještě dneska ![]()
Já falzifikáty Barbie měla (blbej plast, jinak totéž) a žádný šrámy to na mě nezanechalo. Jen jsem nevěděla, jak si s nima hrát, když mi rodiče nechtěli koupit Barbie domek
Tam jsem jim ostříhala háro a bylo.
Barbína je jako každá jiná panenka, dcera je má a nevidím jediný problém. Holčičky je prostě chtějí, v televize jsou líbivé, hudebně podkreslené reklamy a to se holčičkám líbí.
To je jak kdybych řekla, že synovi nekoupím hračku motorku, protože až bude dospělý tak si ji koupí a zabije se na ní. Nemám motorky ráda, ale nemůžu mu kvůli tomu odpírat hračku ![]()
@Reyne já jsem to chtěla číst, ale to se nedáá
jak jsem viděla tvoji profilovou fotku, tak z ní nemůžu spustit oči
se bojím, aby to na mě nebaflo
![]()