Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jů, z oblečků bych měla radost snad ještě ve 13ti. Já měla za život 2 barbíny, ty nejlevnější. Z toho tu druhou jsem si koupila sama tajně z kapesného ve 12ti.
Těším se, že dcerka bude mít barbíny, teď má rok a půl, a už mám jednu koupenou ve skříni, s parádním bourákem Hello Kitty.
Dřív bych to do sebe nikdy neřekla, ale cítím velkou újmu, tím, že nám to naši skoro nedopřáli, a to jsme byly dvě holky.
Já dcerce nějaké dopřeju, když jí to bude bavit. Syn má taky armádu autíček.
![]()
Já také proti bárbínám nic nemám - a ani proti růžové… ještě než se mi narodila dcera, vykřikovala jsem, že nic růžového nosit nebude a ejhle:-), jak jí to sluší. Jinak náš celorodinný vztah na panenky Barbie, ba i na Kena revolučně ovlivnilo, když jsem se dostali k pohádce Toy story 3. Tam jsou oba tak skvělí, že je prostě všichni milujeme:-), včetně tatínka a syna. Vlastní doma ještě tedy nemáme… dcera si s panenkami moc nehraje, ale určitě k nám časem dorazí. A upřímně, mnohem hůř na mě působí autíčka cars… ne jak hračky, ale jejich filmová podoba, myslím, že pro děti nepříliš vhodná…
Ahoj, myslim si, ze Barbie znacka je jiz zbytecne preplacana a predimenzovana a nepodporuje fantazii a kreativity ditete, nekupuji!
Nejlepší je hrát si s polenem. Prostor pro fantazii. Barbie měla kamarádka z NSR a cumeli jsme všichni asi dva dny, pak sli na dvorek.