Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co si o tom mame myslet? Ze to tak proste je, ze nekteri prarodice pravidelne hlidat nechteji. Nepises ani jak stare dite a proc by melo byt hlidani potreba.
Kdybych byla na tvém místě a tohle slyšela od tchýně, tak bych jí své dítě nedávala ani na ty dvě hodiny. Dál bych to nerozebírala a neřešila.
@Anonymní píše:
Dobrý večer, zajímá mě prosím názor na mou tchýni, chodí hlídat 1× týdne na dvě hodiny a vždy za to něco dostala, nápad partnera ( netuším jestli si o něco říkala, ne peníze nicméně drobné dárky) a minuly týden partner podotkl když ji odvážel domu, ze by se nám hodilo občas ještě někdy v týdnu kromě těch dvou hodin… odpověď : tak podívej synu, konečně mám svůj život, svoje děti pryč a když byli ony malé nikdo mi nepomáhal… docela mi to vrtá hlavouprosím anonym kvůli části rodiny co sem chodí.
má svůj život a nebaví jí hlídat, bud ráda za ty dvě hodiny týdne
Naprosto tchýni chápu. Hlídat vnoučata není povinnost, je to jen o chuti, dobré vůli a prioritách každé babičky či dědečka. Nevím, co myslíte těmi dárky. Ona vám ani miminku nic nedává?
Moji rodice nehlidali dve hodiny za cele tri roky co mam dceru… tchyne taky tak… proste naznačila ze hlidat nechce… co jineho by sis mela myslet?
Me by zajimslo, kolik z nas bude hlidat nase vnoucata. Ted se rodi i pozdeji, takze budem i starsi babicky. A pri dnesnim shonu, kdy se pracuje od rana do vecera, si myslim, ze i kdyz bysme chtely, budem rady, ze jednou za mesic zvladnem vikend s vnoucatama ![]()
Pro někoho by byl luxus i to hlídání jednou týdně. Prostě v dnešní době už je normální, že babičky jsou i kolem té šedesátky hodně aktivní, spoustu z nich chodí ještě i do práce, sportují, užívají si kultury, cestují… A malé děti dokážou vyčerpat, nepíšeš teda, jak staré je (jsou) tvoje.
@Lenka76 píše:
Me by zajimslo, kolik z nas bude hlidat nase vnoucata. Ted se rodi i pozdeji, takze budem i starsi babicky. A pri dnesnim shonu, kdy se pracuje od rana do vecera, si myslim, ze i kdyz bysme chtely, budem rady, ze jednou za mesic zvladnem vikend s vnoucatama
s porodností 1,4 a výhledem na její snižování budeme asi rády za vůbec nějaké vnouče
Pokud bych měla možnost, o hlídání už bych jí nepožádala. Mě tchýně při narození dítěte oznámila - nepočítej s tím, že budu hlídat, já už mám svý odhlídáno. Vztah k malé nemá žádný a to je jeí 3,5 roku. Dneska malá plakala, že k ní nechce na návštěvu. Takže jsou i horší ![]()
Dobrý večer, zajímá mě prosím názor na mou tchýni, chodí hlídat 1× týdne na dvě hodiny a vždy za to něco dostala, nápad partnera ( netuším jestli si o něco říkala, ne peníze nicméně drobné dárky) a minuly týden partner podotkl když ji odvážel domu, ze by se nám hodilo občas ještě někdy v týdnu kromě těch dvou hodin… odpověď : tak podívej synu, konečně mám svůj život, svoje děti pryč a když byli ony malé nikdo mi nepomáhal… docela mi to vrtá hlavou
prosím anonym kvůli části rodiny co sem chodí.