Sestra mě nemá ráda?

Anonymní
14.8.19 15:02

Sestra mě nemá ráda?

Mám sestru Kristýnu, narozenou 24.7., tj. narozeniny i svátek jeden den. Koupila jsem a udělala jí dárkový balíček Manufactura, dala jsem tam pleťovou vodu, fluid, sérum, krém a sprchový gel, bylo to okolo 1200 Kč. To sérum bych i já sama chtěla, ale bylo to kolem 590 Kč, tak jsem si řekla, že si to koupím k Vánocům, a vůbec i ten sprcháč je i tak pro mě drahý. Dnes jsem u ní byla, daly jsme si kafčo a zákusek. Na podlahu se nám něco vylilo, a ona vzala kbelík, hadr, do kbelíku prskla trochu toho Manufactura gelu a umyla to. Já jí říkám, proč tam nedá Jar a ona na to, že se jí vždycky sejde sprcháčů, že neví, co s tím, tak je používá takhle 8o. Na Vánoce ode mě dostala krom jiného Dornfelder výběr z hroznů a udělala z něj svařák :roll:. Myslím, že to asi dělá schválně, aby mě naštvala a ponížila. Musí dobře vědet, že jsou to dárky ode mě. Ona je o 14 let starší, je polorodá, otec společný. Co tenkrát bylo, za to já nemůžu. Jak to máte vy, když někoho obdarujete? Čekáte trochu vděku, nebo já vám jedno, jak s dárkem naloží?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27767
14.8.19 15:05

Třeba neví jak je to drahý a jaká je to „vzácnost“ třeba já tenhle typ dárků nenávidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.8.19 15:08

A nebo prostě dáváš dary podle sebe a nenapadne tě přemýšlet, co skutenčě chce obdarovaný.

A pak jsi ještě paranoidní, že ti to dělá naschvál a že není dostatečně vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747

Ráda tě má a ty dávej na co máš a ať děláš radost, nepřepočitavej dárky na peníze a vděk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
@Anonymní píše:
Mám sestru Kristýnu, narozenou 24.7., tj. narozeniny i svátek jeden den. Koupila jsem a udělala jí dárkový balíček Manufactura, dala jsem tam pleťovou vodu, fluid, sérum, krém a sprchový gel, bylo to okolo 1200 Kč. To sérum bych i já sama chtěla, ale bylo to kolem 590 Kč, tak jsem si řekla, že si to koupím k Vánocům, a vůbec i ten sprcháč je i tak pro mě drahý. Dnes jsem u ní byla, daly jsme si kafčo a zákusek. Na podlahu se nám něco vylilo, a ona vzala kbelík, hadr, do kbelíku prskla trochu toho Manufactura gelu a umyla to. Já jí říkám, proč tam nedá Jar a ona na to, že se jí vždycky sejde sprcháčů, že neví, co s tím, tak je používá takhle 8o. Na Vánoce ode mě dostala krom jiného Dornfelder výběr z hroznů a udělala z něj svařák :roll:. Myslím, že to asi dělá schválně, aby mě naštvala a ponížila. Musí dobře vědet, že jsou to dárky ode mě. Ona je o 14 let starší, je polorodá, otec společný. Co tenkrát bylo, za to já nemůžu. Jak to máte vy, když někoho obdarujete? Čekáte trochu vděku, nebo já vám jedno, jak s dárkem naloží?

tak hlavně jestli jí ten svařák chutnal, ne? co já vím, třeba nemá ráda víno a ten sprcháč ji prostě nevoněl. Zkus za tím nic nehledat, přijde mi to hodně sebestředné a hned mluvit o tom, že tě nemá ráda, protože si udělala z vína svařák??? bych zapracovala na svém sebevědomí a se ségrou trochu víc pokecala a třeba zjistíš, že sprcháče ani víno fakt nemusí, tak zkus trošku víc pořešit její zájmy a oblíbené věci, než koupíš něco, co třeba nemusí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
14.8.19 15:09

@ka2ka Přesně. Mně kdyby dal někdo nějakou superdrahou kosmetiku, tak ani nevím, čím mě uctil. Kromě Diora a Chanelu se ve značkách nevyznám. A jestli není sestra vinařka, tak neví, co je výběr z hroznů. Zakladatelko a sestra je normální nebo jednoduchá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.19 15:11

@ka2ka
Já zas myslím, že jsou to hezké dárky. Co taky jiného? Čokoládu nechce, aby nepřibrala. Keramika, skleničky, toho má dost dle vlastního výběru. Zážitkové dárky - tam se tak nemusíš trefit do vkusu. A i s tím vínem mě to bylo líto, že ho dala do svařáku, přitom bylo tak kvalitní. Dlouho jsem ho vybírala.

• Citovat
  • Upravit
102087
14.8.19 15:13

Uprimne, o vine i sprchacich si myslim, ze jsou darky typu „nechce se mi řešit, co dotycnemu koupit“, takze nemam potrebu byt za ne vdecna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
@Anonymní píše:
@ka2ka
Já zas myslím, že jsou to hezké dárky. Co taky jiného? Čokoládu nechce, aby nepřibrala. Keramika, skleničky, toho má dost dle vlastního výběru. Zážitkové dárky - tam se tak nemusíš trefit do vkusu. A i s tím vínem mě to bylo líto, že ho dala do svařáku, přitom bylo tak kvalitní. Dlouho jsem ho vybírala.

Co má ráda, co ji těší, co ji dělá radost- o to se zajímej a podle toho vybírej dárky.

Ne kosmetiku a nebo víno, když jí zjevně suché nechutná. Pokud nevíš, jaké víno má ráda, tak se nediv že si ho osladí a okoření.

Nesmyslná keramika a „zážitky“ ze slevomatu jsou ještě větší zlo, než sprcháč.

Příspěvek upraven 14.08.19 v 15:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@divine woman
Sestra pracuje v cestovním ruchu, mluví několika cizími jazyky a myslím, že jednoduchá není :mrgreen: Možná trochu namyšlená…

• Citovat
  • Upravit
36556
14.8.19 15:14
@Anonymní píše:

Tak sprcháč já taky beru užitkově. :nevim: I ty, co dostanu jako dárek, dávám do zásobníku na mytí rukou atd.

Ale možná bys to mohla ségře nějak opatrně říct. Třeba si to vůbec neuvědomuje. Škoda si kvůli tomu kazit vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.8.19 15:15
@j.a.n.i1 píše:
Uprimne, o vine i sprchacich si myslim, ze jsou darky typu „nechce se mi řešit, co dotycnemu koupit“, takze nemam potrebu byt za ne vdecna.

Tak to prrr.
Takové dobré víno… :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
14.8.19 15:16

Zařídila bych se podle toho, příšte bych takovou sestru o darovala jarem nebo levným vínem když kvalitu nepozná, neocení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
14.8.19 15:16

Koupila bych ji priste obycejne vino a obycejny sprchac. Myslim, ze to moc resis. Dulezite je, ze jste treba spolu na tom kaficku, ne ;) zrejme se ma dobre a ma vse, co potrebuje, no.
Nebo ji priste pozvi treba do restaurace nebo do kina zkratka ji dej spolecny cas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
14.8.19 15:17
@Anonymní píše:
@ka2ka

prostě jsou to dárky typu no něco jsem dala a hotovo, tak třeba má nějaký koníček, poukaz na welnes nebo nevím znáš jí, ale tohle prostě jako dárek neberu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová