Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@warita píše:
protoze pamet od toho je, ze si pamatujeme. Pokud bych si po mesici nepamatovala, co mi sestra dala k narozeninam, budu si delat starosti o muj mozek. Jo po 10 letech bych chapala, kdyz v ramci uklidu najde nekde zapomenuty zapraseny sprchac, ale po mesici?Vima toho, kdyz uz teda jsme u te koSmetiky, tak zrovna ta od zakladatelky neni nejaky laciny sprchac z Lidlu. Ten bych brala jako darek nedarek. Ne peclive vybrany a drahy set koSmetiky. Vetsina zen povetsinou kosmetiku oceni. Alespon ten dojem jsem doposud nabyla. Mozna se mylim. Mozna je to i tim, kolik jsem doposud kosmetiky dostala a jak se vetsina lidi tvari na darky, ktere se ja povetsinou preju k vanocum. Jsem ciste prakticky orientovany clovek. Tento rok bych rada k vanocum papinak nebo pomaly hrnec. Oboji mi v kuchyni chybi a je to relativne drahe. Jsem slysela, ze darky do kuchyne jsou take naprosto nevhodne pro zenu… hmmmm
Nebylo to ani po měsíci, dárek ji dala 24.7, takze max 3 týdny. Já bych si to pamatoval i po X letech. Zřejmě nedostáváme tolik dárků stejných, třeba X sprchacu nebo X čokolád.
@j.a.n.i1 píše:
A proc bych si mela pamatovat darek od nekoho, kdo se ani nenamahal zamyslet se nad tim, co by mi udelalo radost.
Kazda to vidíme jinak. Zakladatelka se očividně nad dárkem zamyslela, myslela, že radost udělá, jednala, jak nejlíp umí. Nemá peněz nazbyt, přesto vybrala dražší kosmetiku místo obyčejné z drogerie. Ano, je to neutrální dárek, ale plně odpovídající jejich vztahu. Zkrátka od její sestry je opravdu vrchol neslušnosti s tím pak vytirat před sestrou, která ji to dala. Fakt nevěřím, že si to po tak krátké době nepamatovala…
@warita Ty jsi dnes nějaká vysazená na vhodné/nevhodné
Tak se to přece nedá brát. Někdo, kdo bere vaření jako otravnou povinnost, může být pomaláčem otráven stejně jako Ty kosmetikou. Jiný si ho přeje (mmch., jdi do něj, je bezva
). Moje kamrádka si kdysi k narozeninám přala poměrně drahý mop. Sama na něj neměla, ale úklid je její koníček. Dostala ho. Mě by z takového dárku omejvali ![]()
@divine woman myslim pro me chuťově…tak takovy maďarský Muscat byva v akcu fakt za asi 40 kc
…nerikam, ze je kvalitní, ale ja piju tak dvojku, takze me z toho nemuze ani bolet hlava…
Možná bych se příště poradila co by si třeba přála, ale určitě to není o tom že tě nemá ráda.
Tak me když dá někdo sprchac, tak davam moji sestře, jak to nepoužívám, protože mam vyrážku! POUŽÍVÁM dětskou kosmetiku
.Jinak dárky ne přepočítávám na kolik kdo. Já dam dárek a nečekám dárek za stejnou cenu. Me těši i fotka třeba sestry děti. Vino mam ráda, ale někdy se fakt člověk netrefí a co tobě smakuje nemusí sestřičce.
Já bych to nějak asi neresila. Já pokud se mě něco u me sestry nelibi, tak ji prostě na plno řeknu. ŽÁDNÝ okolky!!!Proste natvrdo! A vzajemna vazba. A PROTO MÁME SUPER VZTAH!!Miluji svou sestru nejvíc z rodiny ![]()
@Anonymní píše:
@Amelie30
Asi máš pravdu. Mně bylo líto, že si tak dobré víno nevychutnala, ale svařila… a hned v tom beru útok na sebe, že mě tím nějak chtěla shodit. Já vím, že nějaká vina je i na mé straně. Možná jsem fakt zbytečně vztahovačná.
A ona je odborník na víno, který se vyžívá v ochutnávání drahých vín? protože pokud ne, tak si prostě dala víno, tak, aby si ho vychutnala. Někdo si ho svaří, někdo dolije colou a co? není nejdůležitější, že jí to chutnalo? Hádám, že ty vínu rozumíš a proto tě to tak žere. Jí je to jedno a pije víno, tak jak jí chutná. A o tom to je. Byla bych ráda, že jí chutná.
Přijde mi, že si do ní projektuješ trochu sebe -) člověk druhému často kupuje to, co by ocenil sám a ono to tak často není, mám to stejně ![]()
@warita píše:
aha, pamet zlate rybky. Dobre no… ja si teda i po letech pamatovala, ze ten sprchac s vuni pomerance a cokolady mam od sestry…naprosto nezapomenutelny darek.
ale PRO TEBE! sestra jí přece řekla, že těch sprcháčů má hafu a pokud je běžně používá klidně na zem, tak je snad jasný, že prostě nebude vysazená na sprcháče jako někdo jiný. A že si udělala svařák?? bože, to je třetí světová. Mě taky normální víno moc nechutná, ale svařák zbožňuju a udělala bych si ho z vína ráda a užila si to. Ale to už je taky špatně??taky to není vhodné? ![]()
@Keyllah píše:
A ona je odborník na víno, který se vyžívá v ochutnávání drahých vín? protože pokud ne, tak si prostě dala víno, tak, aby si ho vychutnala. Někdo si ho svaří, někdo dolije colou a co? není nejdůležitější, že jí to chutnalo? Hádám, že ty vínu rozumíš a proto tě to tak žere. Jí je to jedno a pije víno, tak jak jí chutná. A o tom to je. Byla bych ráda, že jí chutná.
Přijde mi, že si do ní projektuješ trochu sebe -) člověk druhému často kupuje to, co by ocenil sám a ono to tak často není, mám to stejně
To mi připomíná, jak jsem si ke třicátinám koupila vysněné Veuve Cliquot a pozvala na něj kamarádku. Řekla, že jí připadá úplně stejné jako Bohemka
![]()
@Ba-stet Není to žádný zázrak
já mám raději cavu - Freixenet, podobná kvalita a nesrovnatelná cena
a pila jsem těch pravých šampíček víc, ale nijak mě to neoslnilo
@Ba-stet píše:
To mi připomíná, jak jsem si ke třicátinám koupila vysněné Veuve Cliquot a pozvala na něj kamarádku. Řekla, že jí připadá úplně stejné jako Bohemka![]()
![]()
mě zase jednu zdejší diskutující, která psala, jak si objednala ten nejdražší rum a dolila si ho colou
jako jo, každej jsme nějakej a užíjem si to každá po svém, jen mi to tu trochu přijde jako hledání problémů, kde nejsou, bože udělala si svařák, tak ke zdi a zastřelit
třeba mě ten svařák chutná daleko víc, než v normálním stavu a dodnes jsem žila v tom, že se dárky dávají, aby si to obdarovaný užil…
@divine woman píše:
@Ba-stet Není to žádný zázrakjá mám raději cavu - Freixenet, podobná kvalita a nesrovnatelná cena
a pila jsem těch pravých šampíček víc, ale nijak mě to neoslnilo
Tak to nesouhlasím
Od té doby jsem měla možnost pít víc značek šampaňského a ještě víc mi chutnalo Piper- Heidsieck, ale na Vdovu bych si dala kdykoliv znovu. Freixenet mi chutnal před tím (i když jako poměr cena/výkon určitě nemá chybu). Z cav mám ráda Annu Codorniu, ale piju nejčastějc crémanty, ty se dají sehnat hodně slušně. Holt jsem ubohá socka
![]()
@Keyllah píše:
mě zase jednu zdejší diskutující, která psala, jak si objednala ten nejdražší rum a dolila si ho coloujako jo, každej jsme nějakej a užíjem si to každá po svém, jen mi to tu trochu přijde jako hledání problémů, kde nejsou, bože udělala si svařák, tak ke zdi a zastřelit
třeba mě ten svařák chutná daleko víc, než v normálním stavu a dodnes jsem žila v tom, že se dárky dávají, aby si to obdarovaný užil…
Náhodou domácí svařák bych taky dělala ze slušného vína (nakonec jsem mrkla na to zakladatelčino a je to lahev kolem dvou stovek, tak to taková divočina není). Ale rozumím, že to zakladatelku mohlo zasáhnout, jestli si na vínu zakládá… Spíš nechápu, proč v tom vidí zášť za rozpad rodiny, který se udál v pravěku, ale na to neodpověděla ![]()
@Ba-stet píše:
Náhodou domácí svařák bych taky dělala ze slušného vína (nakonec jsem mrkla na to zakladatelčino a je to lahev kolem dvou stovek, tak to taková divočina není). Ale rozumím, že to zakladatelku mohlo zasáhnout, jestli si na vínu zakládá… Spíš nechápu, proč v tom vidí zášť za rozpad rodiny, který se udál v pravěku, ale na to neodpověděla
souhlas ![]()
@Keyllah píše:
ale PRO TEBE! sestra jí přece řekla, že těch sprcháčů má hafu a pokud je běžně používá klidně na zem, tak je snad jasný, že prostě nebude vysazená na sprcháče jako někdo jiný. A že si udělala svařák?? bože, to je třetí světová. Mě taky normální víno moc nechutná, ale svařák zbožňuju a udělala bych si ho z vína ráda a užila si to. Ale to už je taky špatně??taky to není vhodné?
ja ti povim, co je nevhodne. Nevhodne je zachazet neuctive s darkem od sestry a vytirat s tim pred sestrou podlahu je proste az neuveritelne, ze si tohle nekdo dovoli.
Bud je sestra nejaka vadna a nedochazi ji to, anebo to dela naschval.
@Anonymní píše:
Mám sestru Kristýnu, narozenou 24.7., tj. narozeniny i svátek jeden den. Koupila jsem a udělala jí dárkový balíček Manufactura, dala jsem tam pleťovou vodu, fluid, sérum, krém a sprchový gel, bylo to okolo 1200 Kč. To sérum bych i já sama chtěla, ale bylo to kolem 590 Kč, tak jsem si řekla, že si to koupím k Vánocům, a vůbec i ten sprcháč je i tak pro mě drahý. Dnes jsem u ní byla, daly jsme si kafčo a zákusek. Na podlahu se nám něco vylilo, a ona vzala kbelík, hadr, do kbelíku prskla trochu toho Manufactura gelu a umyla to. Já jí říkám, proč tam nedá Jar a ona na to, že se jí vždycky sejde sprcháčů, že neví, co s tím, tak je používá takhle. Na Vánoce ode mě dostala krom jiného Dornfelder výběr z hroznů a udělala z něj svařák
. Myslím, že to asi dělá schválně, aby mě naštvala a ponížila. Musí dobře vědet, že jsou to dárky ode mě. Ona je o 14 let starší, je polorodá, otec společný. Co tenkrát bylo, za to já nemůžu. Jak to máte vy, když někoho obdarujete? Čekáte trochu vděku, nebo já vám jedno, jak s dárkem naloží?
Zdá se že tě chce prostě naštvat…něčím ji štveš, třeba i tou situací, za kterou nemůžeš. Moc dobře ví, žes jí koupila drahé dárky a v podstatě je před tebou „vylila“. Pokud chceš udržovat vztahy, nic nekomentuj a příště dones Tarapacu v akci a bombošku, ať máš splněno a neštve tě, že to zase znehodnotí.
Jaké dárky vlastně dává ona tobě??