Sestra mě nemá ráda?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
14.8.19 16:36

Hele zakladatelko, myslím, že mícháš dvě věci.

1. Sestra je nevděčná a neváží si Tvých dárků a Tvojí snahy.
2. Sestra je na Tebe vysazená a dělá Ti naschvály.

Pokud by to bylo za 2, tak jí kupuj dárky za pár korun, a nedělej si stres, ať si to vylije kam chce - ať jí dáš cokoli, stejně si to neužije. Běž k ní zdvořilostně, pokecejte, a hotovo.

Pokud by to bylo za 1, proč neotevřeš pusu a neřekneš jí to? Že Tě to zamrzelo, a že bys chtěla vědět, jestli jsi to nevybrala blbě, a co by ji potěšilo víc… Klidně, věcně, prostě tak, o co Ti jde: že nevíš a chceš tomu rozumět.

A navíc: dárky dáváš i kvůli sobě. Pokud by Ti bylo blbé přijít s něčím za pár šušňů, tak jí kup dražší dárek - ale pak se v tom nepinož, dala jsi jí to kvůli SOBĚ. A to dál Tě už nezajímá. (Navíc je taky otázka, jak to má sestra. Třeba vydělává hodně, a něco, co je pro Tebe epes róbes, je pro ni obyč značka a prostě to neřeší… má smysl, abys Ty sahala hluboko do kapsy, když pro Tebe je to výdaj, který vnímáš, zatímco ona to stejně bere jako obyč?)

Mě by třeba napadlo, že jí můžeš dát něco „tvořivého“. Možná neumíš plést košíky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:, ale třeba udělat album ze společných fotek nebo naplánovat výlet po místech, odkud máte nějaké vzpomínky, nebo jí ušít polštářek z tatínkova manšestrového saka nebo nevím… A zase: měla jsem nápad, oceníš, fajn, neoceníš, no tak nic, no, neužírat se tím.

Jinak ještě mě napadá, kolik je vám let? Máš rodinu - partnera, děti? Máš nějakou realizaci - práci, koníčka, charitu apod.? Nemůže to být tím, že máš kapacitu věci moc řešit, a tak se užíráš vztahem se sestrou, na kterém ve skutečnosti nic není, ale Ty se v tom prostě z nudy nebo z potřeby se zaobírat sama sebou pitváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.19 16:44

@Slečna Ferka
Mně je 35, jí 49. Ona rozvedená, bezdětná. Jo, tím pádem má celý plat jen pro sebe. Já vdaná, tři děti. Společné fotky, to kdepak, tím by se jen připomělo, že moje matka údajně může za rozpad manželství jejích rodičů. Ale myslím, že moje děti má ráda, občas pochvalně řekne, že jsou po dědovi.

• Citovat
  • Upravit
18177
14.8.19 16:52
@Anonymní píše:
@Slečna Ferka
Mně je 35, jí 49. Ona rozvedená, bezdětná. Jo, tím pádem má celý plat jen pro sebe. Já vdaná, tři děti. Společné fotky, to kdepak, tím by se jen připomělo, že moje matka údajně může za rozpad manželství jejích rodičů. Ale myslím, že moje děti má ráda, občas pochvalně řekne, že jsou po dědovi.

Hele a proč si myslíš, že Ti má za zlé rozpad rodiny? To Ti řekla? Ty jsi dospělá, takže to musí být moře let a neumím si představit, že bych se jako dospělá nutila stýkat s někým, ke komu chovám zášť. Možná nemáte nějaký super vřelý vztah, to ale nemusí mít ani rodné sestry, obzvlášť s velým věkovým rozdílem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.8.19 16:54

@ka2ka @Bubla Bůčková @Ou,

holky, prominte, ale vy mate teda nazory. Vzdyt to je jedno, zda vi kolik ty darky staly a zda je to TO, co ona chtela… a paranoidni? To jako fakt?

Vzdyt zaklady slusneho chovani jsou nasadit nadseny vyraz, podekovat se a i kdyz darek neudelal radost, tak nejak racionalne v sobe nastavit, ze radost mel udelat a ze ta druha osoba to myslela dobre, tak se musim ja snazit, aby si nevsimla, ze darek radost neudelal.

Jako pouzit darek na vytreni podlahy je buranske chovani nejhrubsiho zrna. Nevidim v tom ani stopu paranoie, vzdyt je to hulvatstvi na druhou. Ja jsem uz dostala tolik sprchovych gelu a vubec nevim, co s tim… nepouzivam to, ale to darujici clovek netusil. Nektere mi dokonce smrdely. Nekdy posilam dal pod zaminkou, ze to mam od dermatologa zakazane pouzivat, coz ani neni lez. Nektere skoncily v kosi, bo mi smrdely a nektere manzel vyuzil na umyvani vany 8o. V zivote bych si ale nedovolila pred clovekem, ktery mi ten sprchac daroval s tim darkem nejak neuctive zachazet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
14.8.19 17:02
@warita píše:
@ka2ka @Bubla Bůčková @Ou,

holky, prominte, ale vy mate teda nazory. Vzdyt to je jedno, zda vi kolik ty darky staly a zda je to TO, co ona chtela… a paranoidni? To jako fakt?

Vzdyt zaklady slusneho chovani jsou nasadit nadseny vyraz, podekovat se a i kdyz darek neudelal radost, tak nejak racionalne v sobe nastavit, ze radost mel udelat a ze ta druha osoba to myslela dobre, tak se musim ja snazit, aby si nevsimla, ze darek radost neudelal.

Jako pouzit darek na vytreni podlahy je buranske chovani nejhrubsiho zrna. Nevidim v tom ani stopu paranoie, vzdyt je to hulvatstvi na druhou. Ja jsem uz dostala tolik sprchovych gelu a vubec nevim, co s tim… nepouzivam to, ale to darujici clovek netusil. Nektere mi dokonce smrdely. Nekdy posilam dal pod zaminkou, ze to mam od dermatologa zakazane pouzivat, coz ani neni lez. Nektere skoncily v kosi, bo mi smrdely a nektere manzel vyuzil na umyvani vany 8o. V zivote bych si ale nedovolila pred clovekem, ktery mi ten sprchac daroval s tim darkem nejak neuctive zachazet.

já nepíšu nic o penězích, píšu že takovéhle dárky jsou nedárky je to neosobní a je to prostě pocitově o tom že jo tak jsem něco dostala, bez snahy vymyslet dárek co by tomu druhému sedl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61155
14.8.19 17:11
@Anonymní píše:
Ale možmá to tak není a fakt jsem paranoidní. Ale s těmi dárky je mi to fakt líto :(

A co dava ona tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.8.19 17:12
@ka2ka píše:
já nepíšu nic o penězích, píšu že takovéhle dárky jsou nedárky je to neosobní a je to prostě pocitově o tom že jo tak jsem něco dostala, bez snahy vymyslet dárek co by tomu druhému sedl

aha, znam hodne lidi, kteri jine darky ani moc nechteji. Ja kozmetiku jako darek taky nemusim. U mne to je podmineno teda tim, ze sprchace nepouzivam, parfemy a pod se vetsinou netrefi do vkusu a stejne to nepouzivam a sampon si zvladnou koupit i sama no…

Ale znam to jako dost defaultni darek. Plati rovnice, ze zena = kozmetika.

Ja jsem v tomto duchu asi i divna. Kdyz jsem pred vanoci mluvila s kolegou o darcich a rekla, ze budu manzelovi kupovat na vanoce multifunkcni strojek na holeni a strihani vlasu (ktery si manzel mimochodem moc pral), tak na mne kolega koukal, co ze mu to jdu kupovat, ze proc nevymyslim neco osobnejsiho. Tak ja teda nevim, prijde mi, ze je to osobni dost.

Nebo jeste par let dozadu jsem si k vanocum prala externi disk o 2 terabytech, stary disk uz zacal odchazet a bylo na nem malo mista. Kolegove koukali na mne, jako bych prisla z Marsu. Prej naprosto nevhodnej darek pro zenu. Na otazku proc jako nedokazali odpovedet. Nevim, proc by to mel byt nevhodny darek? Co mi mel manzel darovat? Tu kozmetiku? Nebo listky do divadla, kam nechodim?

Ale co tim vlastne chci rict? Evidentne nevnimam, co je a co neni vhodny darek. Proste to beru tak, ze obdarovavajici se mne snazil potesit. Kozmetiku dostavam dost pravidelne od meho otce. S snazim se u toho vypadat nadsene… no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.19 17:16

@a12
Ona nám dává dárky většinou všeobecně pro celou rodinu. Hlavně poučné knihy, dřív dětské encyklopedie. V posledních letech takové ty výpravné (a asi drahé) knihy plné fotek, namátkou posledně o staviteli Santinim.

• Citovat
  • Upravit
10032
14.8.19 17:19
@warita píše:
Nebo jeste par let dozadu jsem si k vanocum prala externi disk o 2 terabytech, stary disk uz zacal odchazet a bylo na nem malo mista. Kolegove koukali na mne, jako bych prisla z Marsu. Prej naprosto nevhodnej darek pro zenu. Na otazku proc jako nedokazali odpovedet. Nevim, proc by to mel byt nevhodny darek? Co mi mel manzel darovat? Tu kozmetiku? Nebo listky do divadla, kam nechodim?

Tyto kecy znám, můj muž mi koupil několikrát lego Architecture či Harryho Pottera k narozkám nebo Vánocům a taky na to lidi měli řeči. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61155
14.8.19 17:23
@warita píše:
aha, znam hodne lidi, kteri jine darky ani moc nechteji. Ja kozmetiku jako darek taky nemusim. U mne to je podmineno teda tim, ze sprchace nepouzivam, parfemy a pod se vetsinou netrefi do vkusu a stejne to nepouzivam a sampon si zvladnou koupit i sama no…

Ale znam to jako dost defaultni darek. Plati rovnice, ze zena = kozmetika.

Ja jsem v tomto duchu asi i divna. Kdyz jsem pred vanoci mluvila s kolegou o darcich a rekla, ze budu manzelovi kupovat na vanoce multifunkcni strojek na holeni a strihani vlasu (ktery si manzel mimochodem moc pral), tak na mne kolega koukal, co ze mu to jdu kupovat, ze proc nevymyslim neco osobnejsiho. Tak ja teda nevim, prijde mi, ze je to osobni dost.

Ale co tim vlastne chci rict? Evidentne nevnimam, co je a co neni vhodny darek. Proste to beru tak, ze obdarovavajici se mne snazil potesit. Kozmetiku dostavam dost pravidelne od meho otce. S snazim se u toho vypadat nadsene… no…

Tu kozmetiku pises schvalne? To se neda číst :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
14.8.19 17:29

@warita Aha, takze umyt s tim vanu je ok a podlahu uz je ble…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
14.8.19 17:33

@Fazulina Pamatuju si darky, které jsou v necem jine ci u kterych si dal darce zalezet. Ale ne fakt nerozlisim, kdo mi dal sprchac a kdo b a jak se mi doma ocitl ten c.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
14.8.19 17:33
@Anonymní píše:
@a12
Ona nám dává dárky většinou všeobecně pro celou rodinu. Hlavně poučné knihy, dřív dětské encyklopedie. V posledních letech takové ty výpravné (a asi drahé) knihy plné fotek, namátkou posledně o staviteli Santinim.

A jsou to knihy podle vašeho gusta? Jestli ano, s až se zaměřit na věci, které ji zajímají (a nemusí být nutně drahé). Jestli vás nezajímají, nemáte si co vyčítat, obě dáváte nevhodné dary…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
14.8.19 17:38

@Pavlička a je mi jedno jestli je za 39,90 kc z Penny marketu nebo za 1399 kč kvalitní z vinotéky - stejne to nepoznam, bud mi chutná nebo ne…

:mrgreen: nejsem nějaký superznalec, ale levné víno od kvalitního dokážu odlišit i poslepu. A dobré víno za 39,90 fakt nepořídíš. Kdybys tvrdila za 100, tak ti to odsouhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.8.19 17:39
@a12 píše:
Tu kozmetiku pises schvalne? To se neda číst :oops:

zrejme ano. Ja nechodit do ceska skola. Prosim omluvit muj cestin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová