Sestra mě nemá ráda?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
14.8.19 17:39
@Anonymní píše:
@a12
Ona nám dává dárky většinou všeobecně pro celou rodinu. Hlavně poučné knihy, dřív dětské encyklopedie. V posledních letech takové ty výpravné (a asi drahé) knihy plné fotek, namátkou posledně o staviteli Santinim.

Hele, nejste malé děti, neměly byste si spolu vyrazit někam na to víno a popovídat si o tom, co vás obě vzájemně štve? Já myslím, že problém je něco jiného než dárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
14.8.19 17:42

@divine woman Nojo, ale jsou lidi kterym bude chutnat to doslazovane za ty 4 petky… A nikde nepsala, ze bude kvalitní. Ja treba taky od sebe nepoznam kvalitní a nevalitni vino, nechutna mi zadne a blbe je mi po vsech. Tak to nepiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.8.19 17:42
@j.a.n.i1 píše:
@warita Aha, takze umyt s tim vanu je ok a podlahu uz je ble…

ty asi nechapes, co jsem psala.

Jde o to to NEDELAT PRED TIM CLOVEKEM. Uz to chapes? Jak se ma ten clovek citit, co ti to prave daroval? O to jde.

Ty nakladas jak s darky, ktere nechces? Ja se to snazim udat nekomu, kdo o to stoji nebo teda na umyti vany, protoze je to stale lepsi, nez vyhodit. A ja darky vyhazuju velmi nerada. Dost casto se mi stava, ze to mam nekde ve skrini a pri kazdem hloubkovem uklidu premyslim, co s tim. Vyhodit, nevyhodit? Vyhazuju nerada, protoze mam spatne svedomi, ze mi to nekdo s dobrym umyslem daroval a ja to nedokazu ocenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
14.8.19 17:46

@warita Ale ona ji to prave nedarovala, chapes? Ona ji to darovala nekdy pred mesicem a to uz bych fakt nevedela, ze zrovna tenhle byl od ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61155
14.8.19 17:47
@warita píše:
ty asi nechapes, co jsem psala.

Jde o to to NEDELAT PRED TIM CLOVEKEM. Uz to chapes? Jak se ma ten clovek citit, co ti to prave daroval? O to jde.

Ty nakladas jak s darky, ktere nechces? Ja se to snazim udat nekomu, kdo o to stoji nebo teda na umyti vany, protoze je to stale lepsi, nez vyhodit. A ja darky vyhazuju velmi nerada. Dost casto se mi stava, ze to mam nekde ve skrini a pri kazdem hloubkovem uklidu premyslim, co s tim. Vyhodit, nevyhodit? Vyhazuju nerada, protoze mam spatne svedomi, ze mi to nekdo s dobrym umyslem daroval a ja to nedokazu ocenit.

Presto si psala, že jich par v kosi skoncilo..
A zakladatelka psala, ze to nepoužila na podlahu ten den, ale včera..
Tak uz ji asi ani nedošlo, ze to ma od ni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.8.19 17:47
@j.a.n.i1 píše:
@warita Ale ona ji to prave nedarovala, chapes? Ona ji to darovala nekdy pred mesicem a to uz bych fakt nevedela, ze zrovna tenhle byl od ni.

aha, pamet zlate rybky. Dobre no… ja si teda i po letech pamatovala, ze ten sprchac s vuni pomerance a cokolady mam od sestry…naprosto nezapomenutelny darek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
14.8.19 17:51
@warita píše:
aha, znam hodne lidi, kteri jine darky ani moc nechteji. Ja kozmetiku jako darek taky nemusim. U mne to je podmineno teda tim, ze sprchace nepouzivam, parfemy a pod se vetsinou netrefi do vkusu a stejne to nepouzivam a sampon si zvladnou koupit i sama no…

Ale znam to jako dost defaultni darek. Plati rovnice, ze zena = kozmetika.

Ja jsem v tomto duchu asi i divna. Kdyz jsem pred vanoci mluvila s kolegou o darcich a rekla, ze budu manzelovi kupovat na vanoce multifunkcni strojek na holeni a strihani vlasu (ktery si manzel mimochodem moc pral), tak na mne kolega koukal, co ze mu to jdu kupovat, ze proc nevymyslim neco osobnejsiho. Tak ja teda nevim, prijde mi, ze je to osobni dost.

Nebo jeste par let dozadu jsem si k vanocum prala externi disk o 2 terabytech, stary disk uz zacal odchazet a bylo na nem malo mista. Kolegove koukali na mne, jako bych prisla z Marsu. Prej naprosto nevhodnej darek pro zenu. Na otazku proc jako nedokazali odpovedet. Nevim, proc by to mel byt nevhodny darek? Co mi mel manzel darovat? Tu kozmetiku? Nebo listky do divadla, kam nechodim?

Ale co tim vlastne chci rict? Evidentne nevnimam, co je a co neni vhodny darek. Proste to beru tak, ze obdarovavajici se mne snazil potesit. Kozmetiku dostavam dost pravidelne od meho otce. S snazim se u toho vypadat nadsene… no…

Tak jedna věc je samozřejmě slušně přijmout dárek, druhá věc je že ten dárek do určité míry naznačuje, zač darujícímu stojíme. Když dostanu sprcháš od kolegyně nebo od známé, je to ok. Když mi ho dá kamarádka nebo ségra, tak mě to trochu zamrzí, protože mě znají a vědí (měly by vědět), co mám ráda. A jak už tu zaznělo, kosmetika, svíčky, víno apod jsou prostě neutrální dárky pro cizí lidi. Samozřejmě s výjimkou toho, když dostaneš konkrétní kousek, po kterém toužíš.

Ty to nakonec máš ve svém příspěvku taky - muži dáš holicí strojek, protože si ho přeje.
Nedáš mu knihu, dekoraci nebo alkohol, jen proto, že to je vhodné. Sama naopak očekáváš disk a asi by Tě zklamal parfém, i když vzdálené tetičcce bys to nezazlívala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.19 17:51

Holky, já už jsem trochu vychladla a je mi teď trapně, že jsem tak kvůli tomu blbýmu sprcháči vyšilovala :oops:. Tu sestru mám ráda a jak jsem psala, žádné další sourozence nemáme, táta je už po smrti :,(. Musíme to brát, jak to je. Vím, že bůhvíjak vřelý vztah kvůli tomu všemu mít nebudeme. Ale beru v úvahu, že možná sestra je trochu zatrpklá, že zůstala sama a teď na prahu přechodu je smutná kvůli tomu, že nemá/nikdy už nebude moct mít děti… Holt vztahy jsou složité…

• Citovat
  • Upravit
4019
14.8.19 17:53
@Anonymní píše:
@ka2ka
Já zas myslím, že jsou to hezké dárky. Co taky jiného? Čokoládu nechce, aby nepřibrala. Keramika, skleničky, toho má dost dle vlastního výběru. Zážitkové dárky - tam se tak nemusíš trefit do vkusu. A i s tím vínem mě to bylo líto, že ho dala do svařáku, přitom bylo tak kvalitní. Dlouho jsem ho vybírala.

Holka zlatá, vypila ho, vypila. Já jsem třeba prznitel vín, čím víc cukru a ovoce, tím líp :lol: a jak radí holky, kupuj na co máš a luxusní věci si kupuj pro sebe. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
14.8.19 17:54
@Anonymní píše:
Holky, já už jsem trochu vychladla a je mi teď trapně, že jsem tak kvůli tomu blbýmu sprcháči vyšilovala :oops:. Tu sestru mám ráda a jak jsem psala, žádné další sourozence nemáme, táta je už po smrti :,(. Musíme to brát, jak to je. Vím, že bůhvíjak vřelý vztah kvůli tomu všemu mít nebudeme. Ale beru v úvahu, že možná sestra je trochu zatrpklá, že zůstala sama a teď na prahu přechodu je smutná kvůli tomu, že nemá/nikdy už nebude moct mít děti… Holt vztahy jsou složité…

No vidíš, nic se nejí tak horké. Užívej života a malichernosti házej za hlavu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.19 17:57

@Amelie30
Asi máš pravdu. Mně bylo líto, že si tak dobré víno nevychutnala, ale svařila… a hned v tom beru útok na sebe, že mě tím nějak chtěla shodit. Já vím, že nějaká vina je i na mé straně. Možná jsem fakt zbytečně vztahovačná.

• Citovat
  • Upravit
102087
14.8.19 17:58
@warita píše:
aha, pamet zlate rybky. Dobre no… ja si teda i po letech pamatovala, ze ten sprchac s vuni pomerance a cokolady mam od sestry…naprosto nezapomenutelny darek.

A proc bych si mela pamatovat darek od nekoho, kdo se ani nenamahal zamyslet se nad tim, co by mi udelalo radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.8.19 18:19
@j.a.n.i1 píše:
A proc bych si mela pamatovat darek od nekoho, kdo se ani nenamahal zamyslet se nad tim, co by mi udelalo radost.

protoze pamet od toho je, ze si pamatujeme. Pokud bych si po mesici nepamatovala, co mi sestra dala k narozeninam, budu si delat starosti o muj mozek. Jo po 10 letech bych chapala, kdyz v ramci uklidu najde nekde zapomenuty zapraseny sprchac, ale po mesici?

Vima toho, kdyz uz teda jsme u te koSmetiky, tak zrovna ta od zakladatelky neni nejaky laciny sprchac z Lidlu. Ten bych brala jako darek nedarek. Ne peclive vybrany a drahy set koSmetiky. Vetsina zen povetsinou kosmetiku oceni. Alespon ten dojem jsem doposud nabyla. Mozna se mylim. Mozna je to i tim, kolik jsem doposud kosmetiky dostala a jak se vetsina lidi tvari na darky, ktere se ja povetsinou preju k vanocum. Jsem ciste prakticky orientovany clovek. Tento rok bych rada k vanocum papinak nebo pomaly hrnec. Oboji mi v kuchyni chybi a je to relativne drahe. Jsem slysela, ze darky do kuchyne jsou take naprosto nevhodne pro zenu… hmmmm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
14.8.19 19:06

@warita sprchac od dermacolu? :kytka: já jsem taky praktická. Jinak, dárky neřeším, hlavně, když si někdo vzpomene. :srdce: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
14.8.19 19:08
@j.a.n.i1 píše:
@warita Aha, takze umyt s tim vanu je ok a podlahu uz je ble…

Ne, klidně ať s tím umyva podlahu, ale ne před tím, kdo ji to dal. A pokud si nepamatuješ sprchace, tvoje věc. Já jsem ráda za každý dárek a pamatuju si to. Možná kolem sebe nemám tolik zbytečných lidi, aby mi dávali sprchace :lol:.

Tady vůbec nejde o to, jaký je to dar, ale i to, že se sestra chová netaktne, pokud s ním takto zachází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová