Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nevim co je to co sleeping, ale děti se mnou přes noc spali v posteli od narození. Bylo to pro mě pohodlnější i kvůli kojení.
Obě děti hned v porodnici šli spát ke mně do postele ![]()
Pro svůj klid jsem měla u druhé dcery místo té podložky ponožku na monitoring saturace, kdyby náhodou jí zalehla ta starší.
A vubec nespaly samy? Nebo jste je myvaly u sebe jen vecer? A odpo spaly v postylkach? Mam prvni miminko a jsem uplne zmatena, jak to udelat co nejlepe pro nej. ![]()
Dám spát večer do postýlky a po prvním probuzení na kojení už zůstává u mě do rána.
@Anonymní píše: Více
Tak nejlépe asi tak, aby byl syn v klidu a spokojený ne? Takže jestli chce spát na tobě a vadí mu být sám v postýlce, tak se vykašli na nějaký co sleeping a měj ho u sebe ne?
Měla jsem dceru v posteli od příchodu z porodnice, nastuduj si pravidla bezpečného společného spánku a jestli se bojíš, kup místo monitoru dechu tu ponožku ![]()
Já jsem měla obě děti pouze v postýlce. Společné spaní nám nikomu nevyhovovalo.
Zakladatelko, méně čtu doporučení a více poslouchej sebe a dítě. Žádný přístup není jednoznačně dobrý nebo špatný. Vše má výhody a nevýhody. Jediným parametrem je spokojenost dítěte a matky. Na sebe nezapomínej.
Syn naopak od narození i spí na noc v postýlce, ale přes den spal do cca 1,5 roku v kočárku.
Udělej to tak, jak vám to vyhovuje.
Pokud to zabralo, spala jsem kdykoli to bylo potřeba, ale mému dítěti spíš společné spaní nevyhovovalo a každý pohyb ho budil a když jsem dávala do postýlky, tak se smálo a radovalo.
Pokud jsme spolu spali, tak spíš k ránu.
Děti mi v postýlce nespaly skoro nikdy. Všude možně, ale tam ne. Se všemi třemi jsem spala. S nejstarším 8 měsíců, s prostředním 3 roky a s nejmladším 4,5 roku. Monitor dechu, dudlík a lahev na mléko byly u nás věci, které se použily párkrát.
Já jsem měla všechny tři děti v postýlkách kolem sebe. Ve své posteli mít dítě celou noc každou noc - nezvykla bych si, nevyspala bych se. Zato teď, když mají zlé sny, vlezou si ke mně a spíme spolu.
Prvni asi po 3 tydnech boju a nespani, druhy sel ke me okamzite. Neresila jsem narusovani vyvoje, ale aby spali
Pres den mladsi zvladal spat i sam, ze zacatku v takovem tom mobilnim kosiku, kdyz casto jsem uspala kojenim a odesla, starsi jak kdy, kolikrat spal chvilku sam a pak uz jen na me nebo v kocare.
Dychaci podlozku jsem nemela, podle me pri spolecnem spani postrada smysl. Z hlediska bezpecnosti nemit mekkou matraci, zabezpecit aby si diteti nezakryla hlavu a neprehrala ho, nemas kourit, pit alkohol a byt pod vlivem tlumicich leku.
Mam doma novorozence a spi v postylce, ale posledni dobou spi casto na mne a vedle. Od kdy jste praktikovaly co sleeping? Mate nejake tipy? Co s dychaci podlozkou?
Je mi ho lito, kdyz je v postylce.. nerada bych narusila bonding a zdravy vyvoj, ale soim vedle nej hned na gauci.