Nekonečné uspávání 16měsíční dcerky, už to nedávám

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.3.26 20:19

Nekonečné uspávání

Ahoj, chci se jen zeptat, protože už to nedávám. Mám dceru 16M. Uspávám pouze já, protože manžel to nedokáže už vůbec. Příklad: začínám uspávat dceru od půl 7 a klidně i do půl 9. Houpu a nebo kojím. Ano je to má chyba, naučila jsem si jí tak. Měla jsem ošklivý porod, tak jsem jí chtěla mít stále u sebe. Ale teď už to nedávám. 2 hodiny houpání, střídáním s kojením už mi leze popravdě na nervy. Nechci být za zlou mámu, myslím že to hodně dělá únava, ale myslíte, že to mám řešit někde ve spánkové pořádně? Nebo jinde? Zas aby to nestálo majlant. Nebo nemáte to někdo taky tak? Proste asi potřebuji jen poradit co dál :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6894
2.3.26 20:27

Klid, pokud pravidelně uspáváš 2 hodiny, tak je to nejspíš brzy, tj. dítě není dostatečně unavené. Vykašli se na to, začni s rituály o hodinu později a uvidíš, zda ještě neposunout. Důležité taky je, jaký má odstup od posledního spánku. Naše děti potřebovaly 6 hodin v tomto věku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
2.3.26 20:28
@Anonymní píše: Více

Nemusíš to řešit ve spánkové poradně, řeš to doma. Leze ti to na nervy, a dobře víš, že to jde i jinak. Tak se neptej, kdo ještě to má stejně blbě jako ty :nevim:
Prostě si spolu lehněte, klidně ještě koj, ale nehoupej. Dokola tiše opakuj, že se spinká v posteli a vleže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35434
2.3.26 20:31

Dávej ji spát později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10814
2.3.26 20:55

A zkusila jsi uspavat v jinou hodinu, pozdeji? Je unavená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
2.3.26 21:12

Dala bych jí spát v půl 8, v 8 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
2.3.26 21:16

Do postele v osm, nakojit, položit vedle sebe a nehoupat. Něco jí tiše vyprávět, škrábat záda nebo masírovat nožičky. Nepotřebuješ žádnou laboratoř, jen svoje odhodlání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12881
2.3.26 21:28

Ráda bych podotkla, že pokud je dítě samo dráždivé, tak dát spát později nepomůže, jen se celá operace posune - vlastní bohatá zkušenost :lol:

Záleží, jestli je dcera pohodové dítě bez zvláštních nároků, a je jen zvyklá. To by pak neměl být problém postupně uspávání zkrátit a udělat pro tebe méně fyzicky náročné.

Pokud je dcera dráždivé dítě, se zdravotními obtížemi, opožděnějším vývojem atd, tak to půjde taky, ale pravděpodobně mnohem hůř a pomaleji - a to není tvoje chyba :kytka:

U nás uspávání trvalo 90+ minut v tomhle věku, ale aspoň už jsme právě odnaučili různá houpání apod, hezky krok po kroku. Např nejdřív se houpalo vsedě, pak se jen drželo v náručí, pak se leželo a objímali…

A nic si nevyčítej. Dítě jsi ani nerozmazlila, ani mu teď nic neupíráš, když už to nedáváš. Dala jsi dcerce maximum blízkosti a naplnění potřeb tak dlouho, dokud to pro tebe bylo únosné. A teď je dost velká na to, abyste se trochu posunuly :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85214
2.3.26 21:48

A v kolik vstava rano a jak spi pres den? Treba byji vyhovovalo jít spát az pozdeji. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.26 22:26
@Liberalissima píše: Více

Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6894
2.3.26 22:32

Jak Ti spí přes den? To je dost zásadní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5863
2.3.26 22:45

Jooo ……. taky jsem byla tak blbá a první dceru uspávala 2 hodiny :lol: :lol:
Na druhou dceru už nebyl tolik čas, takže chodí spát se starší a usne hned, protože nemáme čas uspávat 2 hodiny a tak chodí spát o 2 hodiny později, než ta první v jejim věku.

Ale joooo…. Přišly jsme na to až s druhou no.
Zitra ji zkus dát spát v 8 :mrgreen:
Prostě se ji o pul 7 ještě spat nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14636
2.3.26 22:45

Jak píše @Liberalissima - u některých dětí posunutí uspávání na později nefunguje. Tři z našich holek nespaly přes den od 13 měsíců. V těch 16 měsících málokdy usnuly před půlnocí, vstávaly v 7. Bylo jedno, jestli jsem začala uspávat v 21, 22, 23 hodin. Usnuly většinou okolo půl jedné. Dvě z nich jsem v tomto věku ještě kojila. Už jsem tedy nehoupala, ale měla jsem je v náručí a kojila. Při probuzení během noci jsem už kojila vleže.

Příspěvek upraven 02.03.26 v 23:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5863
2.3.26 22:53

@Liberalissima to je moc hezky napsané :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16141
3.3.26 01:19

Davala bych spat podle únavy, 2h bych fakt neuspavala :nevim: Nakojit a lezet vedle sebe. Cist knížku, nebo zpívat treba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí