Nekonečné uspávání 16měsíční dcerky, už to nedávám

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2990
3.3.26 03:53

Tak samozrejme, jak pisou jini, zaruka uspechu to neni, ale ja bych to posunuti zkusila jako prvni - pul sedme mi prijde hrozne brzy, nevim, jaky ma rezim pres den, ale takhle brzy treba moje deti pravidelne neusinaly asi nikdy, ani v dobe, kdy odburaly denni spanek (kolem 2 let).
Jinak jsem taky kojila (starsiho, mladsiho jswm odstavila driv) i houpala, casem jsme to odbouravali…presli jsme na jemne pohupovani v pololeze, pak uz jen na prituleni…postupne jak to slo. Do 18 ji houpat nebudes muset, neboj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.26 05:37

Mě nestálo za to uspávat dvě hodiny. To už jsem byla nervózní a nepříjemná. Tak jsem to posunula. Pokud víš, že ti usne až na devátou tak trochu nechápu proč to táhneš už od sedmi. To si potom děláš sama.. usíná v devět? V půl devátý zalezte do postele a uspávání se ti zkrátí.
Dcera nebyla schopná usnou pořádně dřív jak v deset. Pokud usla dřív byla v devět vzhůru a to třeba celou noc. No tak se to posunulo na tu půl desátou na do pár minut spí. A jo, taky jsem chtěla aby úderem osmé večer byl klid. Pak jsem pochopila, že to chci jenom já. Ne její nastavení.

• Citovat
  • Upravit
4222
3.3.26 06:18
@Anonymní píše: Více

Jaro rok a čtvrt plus dítě uspavas 2 hodiny kojením a houpáním?
Proč ji nedáš spát kolem té půl deváté, evidentně dřív spát nepotřebuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
3.3.26 06:41
@Menton píše: Více

Přesně. Navíc půl deváté je krásný čas. Tak brzo mi usnuly jedině při nemoci. A rodič pak má celý večer pro sebe. Asi jsem ani neslyšela, že by někdo uspával tak brzo jako v půl sedmé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
3.3.26 06:44
@Janča6 píše: Více

Za rok a půl má člověk už ten spánkový režim a spánkovou potřebu trochu zažitou, chápu u kojence, než si to sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7280
3.3.26 07:40

Půl sedmé je fakt brzo v tomto věku podle mě. Jak spí přes den? Dcera chodila v necelých dvou o půl sedmé.. ale to už nespala přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
3.3.26 08:57

Dávala bych ji spát později. Dvě hodiny uspávat bych nedokázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.26 09:23

Děkuji všem za názory a zkušenosti :kytka:. Udělám proto vše. A začnu tedy tím, že jí budu uspávat mezi 8-půl 9 :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2977
3.3.26 09:36

Nemyslím to špatně. Ale to Tě fakt nenapadlo, že dítě které usíná 2 hodiny není asi unavené? :nevim:
To že ho kojíš a houpeš ok. To bych brala jako třeba to “ naučila jsem ho”.
Ale délka uspávání s tím přeci nesouvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.26 07:39

Tak jsme zkusily posunout na půl 9 a stejně jsem uspávala do čtvrt na 11 :mrgreen:. Uvidíme, třeba to chce jen pár dní :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4222
4.3.26 08:15

Podle mě máš přístup jako ke kojenci. Pokud je zvyklá na večerní nakojeni, ano nakojit, dát do postýlky, číst/ vyprávět pohádku, případně držet za ruku, ztlumit světlo a počkat až usne..
Jakým způsobem ti usíná přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.26 10:09
@Menton píše: Více

To jsem zkoušela, bohužel pláče hystericky, když jí dám do postýlky dřív než usne. Nejsem ten typ člověka co nechá dítě vyplakat, takže po cca 10 minutách beru na ruku.
Přes den usíná stejným způsobem. Houpu nebo kojení a nakonec usne, ale to netrvá tak dlouh, 30 minut a spí.

• Citovat
  • Upravit
6903
4.3.26 10:11

Ještě jsi nenapsala, jaký má dcera spánkový režim.. Bez toho je radit až zbytečné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10892
4.3.26 10:25

A s manželem by neusnula? U nas byl dlouho problém, ze chtel usinat u me a u prsa. Nevim, jak dlouho už. V noci od narození existuju jenom ja doted. Nicméně určitě po tom roce jsme ty večery zkusili změnit. Manzel ho houpal v náručí a zpival mu. Nekdy to trvalo fakt dlouho, nekdy to neklaplo vubec. Ale sedlo si to a večery jsou jejich. Kdyz uz byl tezkej na houpani v náručí a chození, tak mu zacal číst. Ze začátku delal kraviny, ale ted zvykl si rychle. Ja uspavam jen, kdyz manzel není k dispozici večer, jinak jsou večery jejich a je to úleva. Mam jeste starsi ditko k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
4.3.26 10:57

A lehnout si společně do postele, pohádka, jít spolu spát. Vždyť si odrovnas záda…
To dítě v roce a půl už dobře chápe.
Já syna odstavila během měsíce, už jsem to kojení nedávala, nespal, nejedl…
Takže jsem mu řekla, že už je velkej kluk, mlíko je pro miminka a už ho všechno vypil ( no trochu lež ale snesitelná). Takže byl asi měsíc víc mazlici, kompenzoval si ten fyzický kontakt.
Do té doby usínal u prsa. On teda do naší postele nechtěl ani za nic, chtěl do postýlky, seděla jsem u něj, vykládala pohádku a naučil se usnout. Pak přišla změna, stěhování a asi do jeho druhé třídy měl v pokoji dvojlůžko a spala jsem s ním ( má malou potřebu spánku a cokoli ho zbudi).
Chápu to vyčerpání, ale pro jakoukoli změnu musíš být nastavena ty a dítěti nepovolit. Neříkám, nechat vybrecet, ale citlivě najít vhodnou alternativu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí