Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Syn to měl taky, opravdu by se nemělo budit. Člověk to musí přetrpět i když to vypadá děsivě. Vždycky jsem syna vzala k sobě, hladila jsem ho a uklidňovala. Pak na mně usnul a byl v pohodě, měli jsme to tak 6×, od té doby nic. ![]()
Jo a skoro jistě to bylo vždy po tom, co byl přetažený, málo spánku, výlet, delší procházka…:)
Syn je chvilku měl, určitě nebudit. Každopádně někde jsme četla, že to může být nedostatkem vitaminu D. Ten jsem začal v tu chvíli dávat 2× denně (na našem bylo napsané 1-2× denně, dávala jsem předtím 1). A asi za 2 dny to přestalo…ale mohlo se jednat o shodu okolností…
@ALIPELI tak tohle určitě zkusím. V kapkách jsme ho dávali, pak mi pediatr řekl, že pokud jsme denně venku tak na jaře a v létě už nemusím.
Vysadili jsme ho před cca 6-7 týdny.
Děkuji
Tak zrovna vcera nas potkalo to stejne, dcera 17m, z ničeho nic šílený křik a plac, hemzila se po celé posteli, vzít se nenechala, vubec na sebe sáhnout nechtěla, trvalo to asi 20min. Ja si o tom v minulosti cetla, takze jsem nenudila, nechala ji tak, jen ji sem tam pohladila, az se sama uklidnila, tak jsem ji dala k prsu a usla.
Zhodnocení okolností jsme meli dnes rodinnou oslavu, tak jsem to popisovala a známá rikala, ze jeji dcerka to mela take a taky ji nechávala byt, at se uklidní.
Treba moje dcera se ani vzít nenechala, to zacala vyvádět jeste vic, takze podle me je dulezite, aby me cítila, ze neni sama a ono to prejde
@Anonymní píše: Více
A ona ma ty desi nejak často? Já treba vit. D davam pravidelne plus jeste rybu olej, kde je vit. D take a nocni des měla
Rutina, režim, kazdy den stejný. Doporučuji homeopatii, čínskou medicínu nebo neco takového.
A kdyz ne, věčně to trvat nebude, vyroste z toho.
Dcera to také měla. Někdy častěji, někdy méně často, ale v průměru tak 1-3× týdně několik let. Výrazně se to zlepšilo až skoro v 5 letech. Teď je jí 6 a stále, pokud je náročnější den s více podněty, tak se budí, mluví ze spaní atd. Určitě je dobrá prevence, aby to nebylo moc často, pořád stejný režim a nepřehlcovat ponděty.
@Dn0712 píše: Více
No začalo to až před měsícem a měla to nejdříve 5 nocí za sebou, proto jsem předpokládala, že pláče kvůli zoubkům.
Já ale nerozsvítila světlo, abych ji úplně neprobudila, protože pak nechce spát.
Pak byl týden klid a pak zase asi 3 dny po sobě. Pak zase asi týden klid a teď zase 3 dny po sobě.
Jenom dodám : režim má pořád stejný… žádná televize atd (to jsem četla, že to také může být tím). Sem tam nějaký výlet, návštěva …, ale to si myslím, že ji úplně nerozhodí…
Až na ten vit D a změnu spánku ze 2 na 1 se nic nezměnilo.
Předpokládám, že z toho vyroste, ale zdá se mi, že je má docela často, hlavně jak je má vždy 3 a více nocí po sobě…
@Anonymní píše: Více
Aha, aha tak to ma často. Prý to muze byt i tim, kdyz se dite rychle vyvíjí, tak to neumi mozek zpracovat a dráždí to nervy. U dcery známé to odeznělo samo.
Ahoj,
Mám 15m dceru a měsíc bojujeme s nočními děsy - nebo si to alespoň myslím.
První týden jsem si myslela, že zoubky.
Pak to na nějakou dobu utichlo a tento týden znova.
Až ze včerejška na dnešek, kdy dcera opravdu křičela a šila sebou jsem rozsvítila, protože se mi ten pláč už zdál opravdu hodně a všimla si, že má pořád zavřené oči.
Manžel ji vzal do náruče, ale ona sebou pořád šila. Otevřel na ni okno a v tu chvíli otevřela oči a uklidnila se.
Až v ten moment mi došlo, že tohle zoubkama nebude.
Jako malá jsem na ně trpěla taky, ale mamka to jen přetrpěla…
Četla jsem tady různé diskuze, ale mě by zajímalo - opravdu ji nemám budit? Vydrží takto křičet klidně hodinu. Včera to trvalo přesně 40 minut, kdyby jsme na ni neotevřeli to okno, tak křičí dál…
Jde tomu nějak předejít? Říkám si, jestli není přetažená. Začalo to asi měsíc po zrušení 2 denních spánků.
Děkuji za všechny rady