Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chci se s manželem rozvést. Bohužel on se rozvádět nechce… Nevím kam zajít, co zařídit… Mám 14ti měsíčního chlapečka a zůstaneme tím pádem sami. Beru rodičák 7600Kč. Zatím budu bydlet u rodičů a až se na mě dostane, přidělí mi byt obec. Na rozdělení majetku jsme se už dohodli a to jak chce vídat malého taky… Myslíte, že je lepší nechat určit výši alimentů soud, nebo se dohodnout sami?? Má plno dluhů a tudíž mu soud určí opravdu jen směšnou částku. On sám mi navrhl, že mi bude dávat 3000Kč měsíčně. Což je pěkný.Ale bojím se, že tím pádem už nikdy nebudu mít nárok na zvýšení.....jako kdyby mi to určil soud..... Možná je to trochu zmateně napsané. Prosím všechny, které mají zkušenosti. Díky
trumbelín píše:
Chci se s manželem rozvést. Bohužel on se rozvádět nechce… Nevím kam zajít, co zařídit… Mám 14ti měsíčního chlapečka a zůstaneme tím pádem sami. Beru rodičák 7600Kč. Zatím budu bydlet u rodičů a až se na mě dostane, přidělí mi byt obec. Na rozdělení majetku jsme se už dohodli a to jak chce vídat malého taky… Myslíte, že je lepší nechat určit výši alimentů soud, nebo se dohodnout sami?? Má plno dluhů a tudíž mu soud určí opravdu jen směšnou částku. On sám mi navrhl, že mi bude dávat 3000Kč měsíčně. Což je pěkný.Ale bojím se, že tím pádem už nikdy nebudu mít nárok na zvýšení.....jako kdyby mi to určil soud..... Možná je to trochu zmateně napsané. Prosím všechny, které mají zkušenosti. Díky
Kamarádka byla u soudu před měsícem.....má 2 letou holčičku. Nebyli teda manželé, ale soud kvůli jeho dluhům a nájmu atd mu určil měsíční alimenty na 500Kč!Prý museli koukat na to, aby měl co do pusy atd......bojím se, abych neskončila stejně
Ahoj. Určitě si to nech stanovit soudem. Můj ex má taky plno dluhů a soud mu určil 1500Kč a to ještě platí na jedno dítko 1000Kč.Až dojde na soud, tak tam řeknete, že jste se dohodli na částce 3000Kč a soud to odklepne, protože je pro ně výhodnější dohoda mezi rodiči než nějaké dohadování. Přeji hodně síli.
trumbelín píše:
Kamarádka byla u soudu před měsícem.....má 2 letou holčičku. Nebyli teda manželé, ale soud kvůli jeho dluhům a nájmu atd mu určil měsíční alimenty na 500Kč!Prý museli koukat na to, aby měl co do pusy atd......bojím se, abych neskončila stejně
Pokud ti sam navrhl ze ti bude davat 3000.Tak to nechte akorat na soude potvrdit.Bude te se sice muset dostavit k soudu ale bude na tom mit razitko.A nikod nebude rozebirat jestli ma dluhy.
Aha
Takže povíme, že je ochoten dávat tolik a tolik a oni to odklepnou jo? A budu si moct a nějakých 5 let třeba požádat o zvýšení?Nebo ta částka bude až do 18ti let??
trumbelín píše:
AhaTakže povíme, že je ochoten dávat tolik a tolik a oni to odklepnou jo? A budu si moct a nějakých 5 let třeba požádat o zvýšení?Nebo ta částka bude až do 18ti let??
Pozadat si budes moc.To se vsechno pise do zadosti ze jste se odmluvili.
výši výživného vždy musí schváloit soud, a´t už jde o dohodu rodičů, kterou soud stejně prověřuje a i zde se může stát, že určí jinou výši, než jak se dohodli rodiče nebo pokud se nedohodnou, tak to rovnou určí soud. Do teď se soudy řídily spíše orientačně, ale od letoška existují jakési tabulky, podle kterých by se soudci měli přibližně orientovat. Zažádat o zvýšení můžeš kdykoliv.
na sociálku, podat žádost o svěření dítěte do své péče, podat žádost o rozvod, pokud jste dohodnutí, přiložit dohody o dítěti, majetku, alimentech - buď ti to řeknou na sociálce, nebo bych došla za právníkem aby ti pomohl
Ahoj je mi z toho všeho až zle, ale nechám si trochu poradit. Máme s manželem roční holčičku a jsem spolu dva roky. Pořád mi lže, nevím kolik má kde napůjčováno, poslouchá svou matku takřka ve všem. Má spoustu dluhů,ale i jiných problémů. J e to naprostý flegmatik podle mě co neudělá manželka tak na to se vykašlu. asi takové je jeho myšlení. jenže tímto jeho jednáním přicházím o přátele i já,jelikož na všechno kašle. Už pár měsíců hledám pár drahých věcí a nemohu je stále najít. Výplatu má ne moc velkou ale měla by stačit ovšem peníze někam záhadně mizí a on mi t není schopen vysvětlit. Přemýšlím o rozvodu jsem už opravdu neštastná.
Hrozně se za něj stydím a bojím se co provede dalšího…Prosím stačí i jeden koment.