Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj dostala jsem krůtí stehna, je toho asi kilo. Moc to nemusím, krůta mi moc nevoní, ale tak nevyhodím to. Máte nápad na nějaký recept, i kořeněný aby zanikla trochu chut té krůty? Děkuju moc ![]()
Peceme prospikovane slaninou, s novym korenim a celym peprem. Jime s ryzi.
Maso upéct jako kuře, ke konci ho potřít thaiskou chilli omáčkou a krátce zapéct, aby omáčka udělala jakousi glazuru. Pak orestovat zeleninu (nějakou čínskou), kydnout do ní trochu té omáčky, přidat to maso pokrájené na kousky. Uvařit rýžový nudle a podávat dohromady.
Jsem pro variantu upéct jako kachnu, ale kilo masa bych nechtěla jíst na stále stejný způsob, tak dávám tip na lehčí večeři ![]()
@1.zizi píše:
Vykostit a treba kkruti gulas
ano to je super nápad!!! pečené jíme furt neměli jsme dlouho žádnou omáčku nebo guláš
@slavuska1 píše:
Guláš, měli jsme minulý týden. chutná to úplně jako kuřecí
EE, je mnohem lepsi ![]()
Ahoj, kruti je mnohem lepsi maso nez kureci, dokonce patri mezi superpotraviny:-) Tak se toho neboj a maso ze stehen muzes vykostit a udelat kruti perkelt (osmahnout vice cibule, pak drceny kmin, na kousky nakrajene maso, sul, pepr, mleta paprika sladka i paliva, bobkovy list a necele kilo zelenych a cervenych paprik - omacku prirozene zahusti), je to super
Já nakládám směs na smažení(olej, cibule, maso, spousty koření(podle chuti), hodně česneku, syrové vajíčko, trochu kečupu), k tomu brambor
Omyju krůtí stehna, prošpikuju slaninou, posypu gril. kořením, osolím a hodím do římského hrnce. Brambory ve slupce, nakrájím na měsíčky a hodím to k těm stehnům. Přidám cibuly na měsíčky a kapii červenou a žlutou na proužky. Celý to poleju olivovým olejem a brambory posypu bazalkou a peču přiklopené cca 1 hodinu. Pak odklopím a dopeču 20 minut. ![]()
Tohle je uzasny recept http://recepty.vareni.cz/…a-rozmarynu/
Já někdy dělám jak králíka:
1 dcl vody, 1 dcl oleje, 1 lžička papriky, 1,5 lžičky horčice, sůl a česnek dle chuti. Zamíchat, nejlépe den dopředu naložit a upéct. Je do dobré s čímkoliv ![]()
Třeba flambované se zeleninou a rýží. To se dá dělat i doma.