Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
chtěla bych letos péct perníkový věnec. Již jsem ho několik let dozadu pekla, ale nevzpomínám si, kolik jich z dávky upeču. Mám v plánu asi obdelníkový typ se 4ma hvězdama a klasický kolo, dohromady bych jich chtěla udělat 6. Poradítě někdo nějaký dobroučký receptík a z kolika dávek se to dělá? Když začnu příští týden zadělávat a péct, tak to stačí, ne? A jak s těmi svíčkami, pečou se kalíšky naplněné fazolemi či čočkou, co sem vyčetla na netu. V pečení perníku jsem laik, vždy sem pekla s maminou, letos chci překvapit a péct sama
Budu ráda za rady a inspirace.. Děkuji předem mnohokrát ![]()
Máte v plánu jíst věnec, který bude měsíc na vzduchu na stole? Pokud ne, nedělala bych si hlavu z těsta a klidně ho upekla z té nejlevnější varianty, jakou na netu najdeš. Půjde přeci jen víc o vzhled, než o chuť. ![]()
Ty svíčky nevím, já pekla svícny bez děr na ně, max. jsem si je dodatečně vydlabala, ale díky za tip, letos to budu mít víc profi ![]()
https://www.emimino.cz/…niku-128937/
Ahojky, koukni sem, loni jsem tuhle diskusi zakládala, tak tam možná najdeš inspiraci
Je tam jak ¨recept na těsto, tak i nějaké fotky ![]()
Už jsem na to vizovický koukala, ale přijde mi takový divná barvy, a to asi nejde zdobit nebo jo?? asi bych raději zůstala u perník. těsta..
@xxxmisickaxxx já dělala klasika z perníkového těsta, ono to až tak drahé není-… Ale teda nejedli jsme ho ![]()
Udělala bych z perníkového (pokud se nebude jíst)…a ušetřila na cukru-méně, vejcích-méně…naopak více koření, ať voní…a dovnitř bych nedávala MED…je to škoda…pokud chceš kvůli vůni, tak po vytažení z trouby ještě horké perníky pomašluj rozšlehaným vejcem s medem…budou vonět i bez medu uvnitř. A do těsta bych přidala buď kakao nebo hnědou bretonovou barvu…kvůli tmavší barvě těsta-lépe vynikne bílá poleva…
Děkuji mnohokrát za rady, to kakao přidám, ale o se týká vůně, zase když je budu péct, ze zbytku udělám na jídlo a zase když bych těsto šidil, nešlo by to.. ale jinak moc díky ![]()