Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Vsade sa hovori o vyvazenej strave, ale ja som si vsimla ze hoci varim takmer kazdy den, vzdy je to podla momentalneho stavu chladnicky a stavu mojej lenivosti… a tak rozmyslam, ako by malo vyzerat naozaj vyvazene menu… My sme tento tyzden napriklad mali
Po - rybacia pomazanka, slepaci vyvar, pastiersky kolac, sampinonova prazenica
Ut - rybacia pomazanka, slepaci vyvar, sliepka z vyvaru na sampinonoch a smotane s cestovinou, babovka
St - bocikova pomazanka, sosovicova polievka, cibulova pizza, jablkova pizza
Dalej vymyslene nemam, ale tusim ze zase rozpalim papinak aby bol masovy vyvar, moja rocna tamer nic ine do pusy neda… ale nejako mi neda, furt mi chodi po rozume, ci dostavaju cvrcky (a aj ja s manzelom) vsetko, co treba. Pretoze slecny mi aj tak cele menu zredukuju na rajcata, jablka, pomelo a ako dezert mi vyjedli susene slivky a jahody.
@Bábi Zlopočasná Chybí mi tam mléčné výrobky, ryby a luštěniny
Ale kdybys měla jíst 3× týdně ryby, 3× luštěniny, tak ti nezbyde prostor pro maso
Myslím, že je to v pohodě ![]()
EDIT: Ryby - myšleno čerstvé ![]()
No jo, a kde je zelenina a ovoce? Čerstvé nejlépe… taky vejce. Tahle otáza vyváženého jídelníčku nás doma taky dost zajímá… trochu s tím zápasím.
No my jsme na tom s rybama hodne bidne. Vubec nevim, co s tim. Jako ja a manzel obcas dame tunakovou pomazanku a nedavno jsem delala lososa (bylo nam po nem tezko, takze manzel prohlasil, ze uz nikdy vice), no ale malej mi to vubec nechce jist. Ani sklenicky s rybou, nic. Bude asi po me ![]()
@Bábi Zlopočasná Mně tam hlavně chybí oVOCE a ZELENINA a celé je to HODNĚ tučné, plus sem tam bábovka… asi bych hodně přibírala při takovéto stravě, přitom nejím málo- kolem 8 tis kJ
Ovocie a zeleninu som spomenula - skoro mi pride ze su slecny cely den len o tych paradajkach, jablkach, teraz zvladli pomelo za dva dni, vyse pol kila mandariniek z pondelka je tiez fuc… starsia objavila sacok so susenymi jahodami, vcera som kupila, a ja som dnes objavila ze je prazdny ![]()
Kam chodite na cerstve ryby? A ako casto ich mavate?
Ja kJ nepocitam, nemam o nich ani paru
uz 20 rokov oscilujem okolo 50 kil… dnes vazim 47.
@ninabu zkus pomazánku z filé- udělej ho na trošce másla na pánvi, nebo uvař v páře, pak rozeber, aby tam nebyly kostičky, přidej majonézu zlehčenou troškou jogurtu, pak už jen sůl, pepř, citronová šťáva. Nejlepší je to na světlém pečivu:-)
@Bábi Zlopočasná aha, promiň, já tonedočetla předtím celé
Kdybych měla 47 kilo, tak to taky neřeším
Já mám optimum 59, ale těhulila jsem teď při 72 a mám 76 na začátku čtvrtého, takže si to hlídám aspoň trochu.. nechci být pak velryba ![]()
@Ve-ru sosovica je strukovina
@janajelinkova9 pisala som ze slecny si cele moje menu zredukuju na rajcata, jablka, pomelo, susene slivky a jahody - co z toho podla Teba nie je ovocie ani zelenina?… nejlepe cerstve?
@Agáta13 pisala som ze slecny si cele moje menu zredukuju na rajcata, jablka, pomelo, susene slivky a jahody - co z toho podla Teba nie je ovocie ani zelenina?
Ako, ja som otvorena kritike, preto som sla s kozou na trh, lebo viem ze mam medzery, ale…
No a zrovna světlé pečivo není moc dobré
teď je otázka, bavíme se o zdravém menu nebo o vyváženém jídelníčku? Mělo by to být to stejné
Majonézu vůbec, to je šílenost… ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Ovocie a zeleninu som spomenula - skoro mi pride ze su slecny cely den len o tych paradajkach, jablkach, teraz zvladli pomelo za dva dni, vyse pol kila mandariniek z pondelka je tiez fuc… starsia objavila sacok so susenymi jahodami, vcera som kupila, a ja som dnes objavila ze je prazdnyKam chodite na cerstve ryby? A ako casto ich mavate?
Na ryby do Makra, bohužel nemáme v blízkosti žádné rybářstvía pod.. ale i z Makra jsou docela ok.. Snažím se, aby byly 2× týdně, ne vždy se zadaaří. Ale aspoň pomazánka nebo matesy jednou do týdne jsou, kvůli omega kyselinám a jódu..
@Agáta13 píše:
@ninabu zkus pomazánku z filé- udělej ho na trošce másla na pánvi, nebo uvař v páře, pak rozeber, aby tam nebyly kostičky, přidej majonézu zlehčenou troškou jogurtu, pak už jen sůl, pepř, citronová šťáva. Nejlepší je to na světlém pečivu:-)
děkuju, zkusím! Teď jsem ještě přes net sehnala skleničky se pstruhem, tak zkusím pstruha… Kdyby mi to jedl, klidně pak budu kupovat čerstvýho, toho i já pozřu…
@Bábi Zlopočasná Jaj, už to vidím, jsem to přečetla ten konec rychle. Jo to je rozhodně ovoce a zelenina a čerstvá
super…
Ja by som preferovala drzat sa vyvazeneho… Ja verim ze som zdrava, lebo sa „zdravym“ veciam vyhybam ![]()