Co udělat z malin?

729
6.10.12 15:03

Co udělat z malin?

Ahojte holky, jdu zase s pitomou otázkou, ale na zahradě je hromada malin. Bohužel nějak sem jim nepřišla na chuť, takže jsem z nich nikdy nic moc nedělala. Ale ted mám malou holčičku a nena*ranou rodinku :lol: Nemáte nějaké ozkoušené receptíky? :think: Ne buchty, koláče apod? Moc děkuji všem:) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
6.10.12 15:06

Jahodový pribinák? Tvaroh, trochu kysanky nebo šlehačky, maliny cukr a mňamka je na světě. Nebo zmrzlina, koktej z malin je taky výborný. Z buchet klasika-bublanina, muffiny s malinama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
6.10.12 15:07

Udělala bych třeba marmeládu, zmrzlinu a část bych zamrazila na zimu. Dobrá je taky nápln do palačinek, stačí maliny povařit s cukrem a je to super :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
6.10.12 15:08

A nebo přihodit další ovoce a udělat pečený čaj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
6.10.12 15:11

Malinovou šťávu, mňam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
6.10.12 15:16

Dělala jsem letos malinovou marneládu, je úžasná. A pár malin jsem dala do mrazáku, v zimě se budou hodit třeba na buchtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
6.10.12 15:22

Udělala bych malinovou zmzlinu a pokud máte opravdu velkou úrodu, tak i nějaký sirup, pokud to teda pijete…a nebo schovat do mrazáku celé a v zimě si spolu s jiným ovocem udělat pečený čaj, jak tu bylo psáno, ten je výborný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
6.10.12 15:35

Tak mně hrozně chutná malinová pěna: vajecné bílky šleháš s malinami a cukrem a je z toho bajecna pena.mnam.
nebo pak jestli mas treba domaci pekarnu, tak ve vetsine jde delat marmelada, tak udelat treba to.
pak ruzne buchty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
6.10.12 15:56

Nanuky - rozmixovat maliny, přidat cukr a bílý jogurt a plnit tím formičky (z Ikea, Tupperware). U nanuků tolik nevadí zrníčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
6.10.12 16:25

Malinovou zmrzku, marmeládu nebo šťávu… A mě děsně chutná kombinace malin a „tmavého“ - třeba kakaový piškot a pařížská šlehačka, na tom posazené malinky… delikatesa :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
6.10.12 16:36

Já si vždycky udělám tvarohové knedlíky s horkýma malinama a se šlehačkou :P bohužel já mám těch malin nedostatek :,(

a odkud jseš? kdyžtak bych jich pár koupila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
6.10.12 16:39

Holky jak děláte pečený čaj? :kytka: Jinak mě při čtení nadpisu napadla marmeláda, hezky provařit a zrníčka přepasírovat přes síto.. Mňamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
6.10.12 16:48

Teda krome jineho co tu je uz napsano jeste treba malinovy koktejl :) delam rada i jahodovy a bananovy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
6.10.12 16:48

A prebytek malin bych strcila do mrazaku a v zime jako kdyz najdes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739
6.10.12 16:51

Ja robím úplne jednoduchý dezert..
maliny umyjem, hodím do mixéru, zasypem cukrom a rozmixujem. urobím si šľahačku s vanilkovým cukrom. A potom to len striedavo plním do dezertných pohárov, vrstva malinového pyré, sľahačka, zase paré, zakončím šľahačkou a posypem celými malinami na ozdobu a pokvapkám ešte trochou pyré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí