Co umí roční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
287
3.9.13 18:58

Taky nechápu nějaké to nucení, já teda jsem ju učila pápá paci paci, ale to se jí líbilo…a jinak se nějak naučila vše sama…hrajem si spolu a nejradši si prohlíží knížky…bude mít rok a je mi jedno co umí a je mi jedno včem jsou jiné děti lepší je to prostě moje zlatíčko a moje dnerka a mám a budu ji mít ráda přes všechno..jinak teda nevím kde se naučila tančit a jezdit po zadku na podlaze..ale joo tančíme i spolu.. :mrgreen: :mrgreen: :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
3.9.13 19:29
@Jolisek píše:
Taky nechápu nějaké to nucení, já teda jsem ju učila pápá paci paci, ale to se jí líbilo…a jinak se nějak naučila vše sama…hrajem si spolu a nejradši si prohlíží knížky…bude mít rok a je mi jedno co umí a je mi jedno včem jsou jiné děti lepší je to prostě moje zlatíčko a moje dnerka a mám a budu ji mít ráda přes všechno..jinak teda nevím kde se naučila tančit a jezdit po zadku na podlaze..ale joo tančíme i spolu.. :mrgreen: :mrgreen: :) :)

Tak nejake to papa uz je taková tradice ze? ;-) ale jinak si myslim ze takové to capeni kolem děcka, neunavne pojmenovavani, učení basnicek a kraviny dokola, to když vidím tak si říkám jak jsou ty deti zahlceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
3.9.13 19:34

@123l, tak já básničky, říkadla a písničky našim dětem říkám a prozpěvuju denně. Je to dobré pro rozvoj rytmiky, koordinace sluchu a pohybu a nemá to nic společného s opičkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
3.9.13 19:36

@123l
jj to je prostě už automatické to pápá.. :)
@Kaczenka : jako je to dobré pro rozvoj, ale až je na to to dítko připravené, některé mámy to ty děti nutí a to je podle mě špatné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
miki230590
4.9.13 13:55

Psala jsem, že záleží jaké mimino je. Známá má taky mimčo a to umí jiné věci. Není to tak, že celý den sedíme a učíme se. Třeba dnes jsme byly venku a viděli žabičku, tak jsem řekla, jak dělá žabička? Kvak, kvak a hned zopakovala a už umíme žabičku, je to o Ní. Jí to baví, je aktivní strašně všímavá (možná je hyperaktivní po manželovi :lol: ). Když sama nasavá jak houba, tak proč ne? Třeba naše další mimčo (jestli někdy nějaké bude) tak bude jen sedět a papat a bude šťastný a šikovný. Ale není to o tom, že jí biflujeme. Je šťastná, ráda se učí nové věci - je to už vidět na tom, že miluje knížky. Knížky jsou jediná věc, při které vysedí i půl dne potichu. Zná je už nazpameť kdo jaké zvuky vydává a co dělá. A myslím si, že některé věci se hodí. Je úžasné když za vámi příjde dítě a pěkně poprosí o pití. Udělá to radost. Pak budu poslouchat - chci napít? To ne. Nebo papa, vždyť to už má navždy.

• Citovat
  • Upravit
miki230590
4.9.13 14:01

Někteří lidi si myslí, že roční dítě nechápe, že je to moc malé. Tak to vůbec není. Jsou strašně inteligentní. Některé děti se rádi učí hned, některé zase spíš pozorují a pak z ničeho nic začnou říkat celé věty. Každé dítě je jiné. A nemyslela jsem že ostatní se nevěnují dětem. Spíš to, že je to naše jediná dcera a nemusím se věnovat tak práci doma, vaření a jiných věcí, tak spíš celé dny jsme na koupilišti, výletech, na hřišti, že si můžu narozdíl od jiných maminek které mají více dětí nebo nějaké jiné povinnosti dovolit být s ní. Možná je to tím. Při druhém určitě nebudu mít tolik času.

• Citovat
  • Upravit
miki230590
4.9.13 14:03

A věřte mi že originální je malá dost :D to bych mohla napsat spis knih!

• Citovat
  • Upravit
10.1.14 22:12

Nám je 13 měsíců už týden chodíme :) umí říct máma, táta, děda, bába, baf, na bráchu (Tomáš) říká aťa :D kde, ne ( zakrotí u toho hlavičkou) umí paci paci, ukazuje na všechno co se jí líbí. strašně ráda do všeho kouše ať je to pes nebo mi :) když příde přítel z práce tak de k němu natahuje ručičky a nahlas se směje ♥
Párkrád sem od ní i zaslechla Didi tak jí říkáme jmenuje se Dianka ;). Na písničky hezky tancujeme a kroutíme rukama :lol:
je to naše prdelinka :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.6.14 18:14

Malýmu je dnes 11měsíců-umí:Paci paci, jak je velikej, kde má nosánek, pápá, chodí kolem nábytku. Prvně se stavil, až potom začal lézt. Papá příkrmy od Hami, přesnídávky a pije Nutrillon. Také ochucené mlíko od Hami, sušenky pro první zoubky-zubů má 5,Pribináky, a jogurty Jogobella.Doma uvařené jídlo nechce-jen bramb. kaši s mrkví a dušenou šunkou. Ve vaně se chce koupat sám-hraje si tam, nechce nosit ponožky, punčocháče a boty. Spí s náma, takže v postýlce je všechno možný, jen né on:)Spinká ještě dost i přes den a v noci v pohodě. Nejlepší hračky jsou:mobil, ovladač od televize a moje naušnice. Hračky ho moc nezajímají, jen docela knížky. To je vše o mém synkovi:) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
27.7.14 22:13

Ahoj holky, obnovuji.
Náš syneček má dneska rok, tak mě také zajímá, co uměli/umí vaše dětičky v roce? :)
Syn žádná sláva, podle nálady udělá pápá, pozná psa i na obrázku, při otázce, kde je brum brum ukáže na medvěda a při kde je baf baf ukáže na psa. Nějaké paci paci nebo jak jsi veliký je u nás sprosté slovo :-D víc asi nic moc. No a samozřejmě nemluví vůbec, kdesi jsem četla, že v roce by dítě údajně mělo říkat 2-3 slova, ale zdá se mi to jako blbost :)
No a z fyzických aktivit teda chodí.

Edit: teď ještě vzpomínám a ještě vlastně umí indiána a berany berany duc (to jde naproti hlavičkou) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
27.7.14 22:48

Tak ta moje princezna v roce už uměla paci paci, jak je velká, plácnout. Znala jak dělají všechny zvířátka, uměla pojmenovat míč, myš, míša, křupkám říkala šupí a piškotům šušu. (hrozně se jí líbilo š) Chodila, měla 12 zubů, nenáviděla příkrmy. V řeči byla a stále je velmi napřed. Zato je to tak trochu brambůrek. Má problémy s nožičkama, cvičíme vojtovku, má speciální vložky do bot a tak…Možná bych radši, kdyby nemmluvila a měla nožky OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
27.7.14 23:07

@Lerista
tak to věřím, určitě se jí to spraví. :hug: jinak je maličká moc šikovná! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
27.7.14 23:29

@Lejaa Dělám si z toho legraci, že když modelka z ní asi nebude, tak by bylo fajn, kdyby byla aspoň chytrá. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
28.7.14 07:44

Nas Venda umel v roce paci paci, papa a jak je velky. Chodil a mel 7 zubu. Nemluvi do ted (18 mesicu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
28.7.14 09:27
@Lerista píše:
@Lejaa Dělám si z toho legraci, že když modelka z ní asi nebude, tak by bylo fajn, kdyby byla aspoň chytrá. :lol:

:-D obdivuji, že se na to dokážeš podívat i takhle:)
Ale určitě se jí to zlepší, když cvičíte a tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí