Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky nechápu nějaké to nucení, já teda jsem ju učila pápá paci paci, ale to se jí líbilo…a jinak se nějak naučila vše sama…hrajem si spolu a nejradši si prohlíží knížky…bude mít rok a je mi jedno co umí a je mi jedno včem jsou jiné děti lepší je to prostě moje zlatíčko a moje dnerka a mám a budu ji mít ráda přes všechno..jinak teda nevím kde se naučila tančit a jezdit po zadku na podlaze..ale joo tančíme i spolu..
![]()
@Jolisek píše:
Taky nechápu nějaké to nucení, já teda jsem ju učila pápá paci paci, ale to se jí líbilo…a jinak se nějak naučila vše sama…hrajem si spolu a nejradši si prohlíží knížky…bude mít rok a je mi jedno co umí a je mi jedno včem jsou jiné děti lepší je to prostě moje zlatíčko a moje dnerka a mám a budu ji mít ráda přes všechno..jinak teda nevím kde se naučila tančit a jezdit po zadku na podlaze..ale joo tančíme i spolu..![]()
![]()
![]()
Tak nejake to papa uz je taková tradice ze?
ale jinak si myslim ze takové to capeni kolem děcka, neunavne pojmenovavani, učení basnicek a kraviny dokola, to když vidím tak si říkám jak jsou ty deti zahlceny.
@123l, tak já básničky, říkadla a písničky našim dětem říkám a prozpěvuju denně. Je to dobré pro rozvoj rytmiky, koordinace sluchu a pohybu a nemá to nic společného s opičkami.
@123l
jj to je prostě už automatické to pápá.. ![]()
@Kaczenka : jako je to dobré pro rozvoj, ale až je na to to dítko připravené, některé mámy to ty děti nutí a to je podle mě špatné
Psala jsem, že záleží jaké mimino je. Známá má taky mimčo a to umí jiné věci. Není to tak, že celý den sedíme a učíme se. Třeba dnes jsme byly venku a viděli žabičku, tak jsem řekla, jak dělá žabička? Kvak, kvak a hned zopakovala a už umíme žabičku, je to o Ní. Jí to baví, je aktivní strašně všímavá (možná je hyperaktivní po manželovi
). Když sama nasavá jak houba, tak proč ne? Třeba naše další mimčo (jestli někdy nějaké bude) tak bude jen sedět a papat a bude šťastný a šikovný. Ale není to o tom, že jí biflujeme. Je šťastná, ráda se učí nové věci - je to už vidět na tom, že miluje knížky. Knížky jsou jediná věc, při které vysedí i půl dne potichu. Zná je už nazpameť kdo jaké zvuky vydává a co dělá. A myslím si, že některé věci se hodí. Je úžasné když za vámi příjde dítě a pěkně poprosí o pití. Udělá to radost. Pak budu poslouchat - chci napít? To ne. Nebo papa, vždyť to už má navždy.
Někteří lidi si myslí, že roční dítě nechápe, že je to moc malé. Tak to vůbec není. Jsou strašně inteligentní. Některé děti se rádi učí hned, některé zase spíš pozorují a pak z ničeho nic začnou říkat celé věty. Každé dítě je jiné. A nemyslela jsem že ostatní se nevěnují dětem. Spíš to, že je to naše jediná dcera a nemusím se věnovat tak práci doma, vaření a jiných věcí, tak spíš celé dny jsme na koupilišti, výletech, na hřišti, že si můžu narozdíl od jiných maminek které mají více dětí nebo nějaké jiné povinnosti dovolit být s ní. Možná je to tím. Při druhém určitě nebudu mít tolik času.
A věřte mi že originální je malá dost
to bych mohla napsat spis knih!
Nám je 13 měsíců už týden chodíme
umí říct máma, táta, děda, bába, baf, na bráchu (Tomáš) říká aťa
kde, ne ( zakrotí u toho hlavičkou) umí paci paci, ukazuje na všechno co se jí líbí. strašně ráda do všeho kouše ať je to pes nebo mi
když příde přítel z práce tak de k němu natahuje ručičky a nahlas se směje ♥
Párkrád sem od ní i zaslechla Didi tak jí říkáme jmenuje se Dianka
. Na písničky hezky tancujeme a kroutíme rukama ![]()
je to naše prdelinka
![]()
Malýmu je dnes 11měsíců-umí:Paci paci, jak je velikej, kde má nosánek, pápá, chodí kolem nábytku. Prvně se stavil, až potom začal lézt. Papá příkrmy od Hami, přesnídávky a pije Nutrillon. Také ochucené mlíko od Hami, sušenky pro první zoubky-zubů má 5,Pribináky, a jogurty Jogobella.Doma uvařené jídlo nechce-jen bramb. kaši s mrkví a dušenou šunkou. Ve vaně se chce koupat sám-hraje si tam, nechce nosit ponožky, punčocháče a boty. Spí s náma, takže v postýlce je všechno možný, jen né on:)Spinká ještě dost i přes den a v noci v pohodě. Nejlepší hračky jsou:mobil, ovladač od televize a moje naušnice. Hračky ho moc nezajímají, jen docela knížky. To je vše o mém synkovi:) ![]()
Ahoj holky, obnovuji.
Náš syneček má dneska rok, tak mě také zajímá, co uměli/umí vaše dětičky v roce? ![]()
Syn žádná sláva, podle nálady udělá pápá, pozná psa i na obrázku, při otázce, kde je brum brum ukáže na medvěda a při kde je baf baf ukáže na psa. Nějaké paci paci nebo jak jsi veliký je u nás sprosté slovo
víc asi nic moc. No a samozřejmě nemluví vůbec, kdesi jsem četla, že v roce by dítě údajně mělo říkat 2-3 slova, ale zdá se mi to jako blbost ![]()
No a z fyzických aktivit teda chodí.
Edit: teď ještě vzpomínám a ještě vlastně umí indiána a berany berany duc (to jde naproti hlavičkou) ![]()
Tak ta moje princezna v roce už uměla paci paci, jak je velká, plácnout. Znala jak dělají všechny zvířátka, uměla pojmenovat míč, myš, míša, křupkám říkala šupí a piškotům šušu. (hrozně se jí líbilo š) Chodila, měla 12 zubů, nenáviděla příkrmy. V řeči byla a stále je velmi napřed. Zato je to tak trochu brambůrek. Má problémy s nožičkama, cvičíme vojtovku, má speciální vložky do bot a tak…Možná bych radši, kdyby nemmluvila a měla nožky OK.
@Lerista
tak to věřím, určitě se jí to spraví.
jinak je maličká moc šikovná! ![]()
@Lejaa Dělám si z toho legraci, že když modelka z ní asi nebude, tak by bylo fajn, kdyby byla aspoň chytrá. ![]()
Nas Venda umel v roce paci paci, papa a jak je velky. Chodil a mel 7 zubu. Nemluvi do ted (18 mesicu).
@Lerista píše:
@Lejaa Dělám si z toho legraci, že když modelka z ní asi nebude, tak by bylo fajn, kdyby byla aspoň chytrá.
obdivuji, že se na to dokážeš podívat i takhle:)
Ale určitě se jí to zlepší, když cvičíte a tak ![]()