Co umí roční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8959
28.7.14 09:29
@marfra píše:
Nas Venda umel v roce paci paci, papa a jak je velky. Chodil a mel 7 zubu. Nemluvi do ted (18 mesicu).

No, uvidíme.. Náš je totiž takovej salámista. Něco mu třeba začnu číst a on se sbalí a úplně odejde, nebo mi vezme knížku a začne ji okusovat :-D
Paci paci se mu líbí, ale sám ho udělat neumí. Jen to pápá a indiány (a to mu musím předtím ještě ukázat, myslím, že větu udělej indiána, ještě úplně nechápe).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
23.10.14 10:08

Holky, náš malý chodí sám od 10,5m - co se týče pohybu tak super. Ale to ostatní trochu pokulhává. Vždy, když se něco naučil (paci paci, jak je velký, papa…) dělal to jen několik dní a teď už to zase nedělá vůbec. Povídá, ale tak nějak všeobecně - na vše ba, pa, da…máma ani táta mu nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
23.10.14 20:23

@SarkaLo
mě to přijde normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
23.10.14 20:25

@Lejaa To mě taky, ale dostalo mě upozornění od sousedky, že už by měl umět sám na nočník a najíst se lžičkou… - tahle super rádkyně nemá ani jedno dítko, ale radit umí… :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
24.10.14 10:45
@SarkaLo píše:
@Lejaa To mě taky, ale dostalo mě upozornění od sousedky, že už by měl umět sám na nočník a najíst se lžičkou… - tahle super rádkyně nemá ani jedno dítko, ale radit umí… :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen:

:lol: :lol: takový jsou nejlepší! Synovi je 15 měsíců a na nočníku vydrží asi 5 vteřin a odchází s řevem:-D a na co takový nočník je, nemá ani potuchy :lol: Nehrotím to a ani už ho tam nedávám, má čas, v roce a půl to zkusíme znova..
Jinak co se jezení lžičkou týká, tak se mu to poprvé povedlo asi před 14-ti dny, néé že by se teda sám najedl, ale drží si lžičku v ruce, máchá s ní v jídle a pak si vždycky kousek dá do pusy, jako jí sám, ale nenají se:-D takže asi tak..
A nemluví:)) Jen žvatlá a umí nějaký zvířátka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
18.2.15 13:52

Ahoj
Chtěla bych poradit, jakou blbinku ještě naučit skoro ročního syna. Moc dětí neznám, tak mi dochází invence.

Umí paci paci, zamává, ukáže jak je veliký, ukáže kde má vlasy (ostatní části těla ho neberou), meleme meleme, schová si obličej do dlaní a vykoukne, udělá indiána, dá placáka (high five).
Zkouším ho učit, jak dělají domácí zvířata a dopravní prostředky, ale to se zatím míjí účinkem, byť občas umí slova hezky zopakovat (třeba malá, meleme a tak).

Máte teda nějaký tip, jakou blbinku ho zkusit naučit?

Předem díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
18.2.15 13:57

Třeba nějaké pohybové říkanky jako Kutálí se ze dvora, táákhle velká brambora… Ta je u dětí dost oblíbená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
18.2.15 13:59

@Dracunculus Kuře zobe zobzobzob, vrabec skáče hophophop, datel ťuká ťukťukťuk a už ani muk- a ukazujeme to, nebo kutálí se ze dvora, takhle velká brambora…je spousta říkanek na které se může hýbat, ukazovat…naši malou strašně bavilo „číst“ hlavně zvířátka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
18.2.15 14:00

@Dracunculus hele, můj muž naučil malou když si malá prdne říct prd a když si po obědě říhne brk, no to si asi nechtěla slyšet viď :mrgreen: :mrgreen:

Ale teď vážně, třeba ty zvířata se super naučí když je uvidí naživo a hlavně uslyší, krásně si to pak spojí, naše se díky sousedovic pejskovi naučila říkat haf haf, no a ktěm částem těla, malá umí nejlíp rozpoznat a hlavně říct pupík, ostatní ukazuje ale neříká. Jinak každý dítě to má jinak každý reaguje na něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
18.2.15 14:03

@Dracunculus
hele, vy budete vystupovat po cirkusech, nebo proč máš potřebu ho takhle vyloženě násilně něco učit? 8o Čti mu, nebo jděte ven, ukazuj mu různé věci, ať má co nejvíce vjemů, ale přemýšlet nad tím, co bych tu svojí opičku ještě naučila, mi přijde zvrhlý :roll: Píšeš, že mu není ani rok má tolik času na objevování světa. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
18.2.15 14:04

Kamarádky kluk teď zavírá oči, vždycky usilovně zavře obě najednou a se smíchem je otevře, je to sranda. Jinak z částí těla má oblíbená kolena a jazyk. A klasické říkanky, vařila myšička, kovej kovej kováříčku… Pak ho baví dělat dupy dupy (ťape na místě), lézt ostatním na záda, dělat baf za závěsem nebo dveřmi (vykukovat odkud se dá).
Já mám o pár měsíců staršího, a ten už chce hlavně pomáhat, takže nosit do pračky, vytírá se mnou (namočím mu jeho hadřík jen do vody bez saponátu a on šmudlá taky) a utírá prach, luxuje, podává mi nádobí z myčky (nechám mu tam jen misky a z příborů jen lžíce, aby si nic neudělal, a pak ji spolu otevřeme a on podává, nosí mi ponožky a děláme kouzlo „ze dvou jedny“ a naopak (hrozně se mu líbí, když udělam klubíčko z ponožek a pak udělám simsalabim a mám v každé ruce jednu ponožku), takže kromě knížek je nejhodnější fakt u běžných činností, u kterých mu dovolím se zapojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
18.2.15 14:28

Zrovne včera jsem přemýšlela nad tím jestli nemám svou roční dceru něco učit. Má matka mi totiž řekla proč ji něco neučím?? :roll: Tak nevím :? Naše dcera umí, paci paci, pápá, jak dělá pejsek, haf haf (máme ho totiž doma),umí lácnout, vařila myšička. Od 11 měsíců umí navlkat kroužky (ty z ikei),zatloukat :-D, vyrobila jsem desku kde jsou otvory na balonky, rozdělené podle barev. Balonky tam strá, občas se zadaří barva. Umí pískat na flétnu. Já nejsem zrovna učící typ :oops: sama u ničeho nevydržím a má dcera také ne. Je spíš pohybově nadaná, umí opravdu všude vylést, vyšplhat. Z toho jsme docela paf. Hraje me si spíš tak „nenásilně“ vaří semnou, „učím“ ji samotnou papat, oblékat se, čteme si, ukazujeme si různé věci, tancujeme a cvičíme. Já na ty říkanky a učení moc nejsem. Snad to nedělám špatně? :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
18.2.15 14:30

Jo a taky u mí schovávčku a kuk. Sama se chodí schovat a my ji musíme hledat :mrgreen: Občas ji hodím do peřin do postele a tam klidně půlhodiny sama skáče.. Docela mě zajímá montessori, výuka a pomůcky a tam říkali že děti okolo toho roku by se měly spíš začít učit, zakladní dovednosti, jako jíst, oblékat se, umývat se atd. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
18.2.15 14:43

@NaimaCloudy Chci, aby měl syn zábavu, ty chytrá. Z toho, co mu ukážu, si sám vybere, co ho baví dělat. Třeba z částí těla ukazuje jen ty vlasy, líbí se mu na omak, jinak nic. By mě zajímalo, jak bys dítě chtěla něco násilně učit.
Vjemů má dost, ukazujeme a říkáme si toho spoustu.

@medunka23 Tak třeba u jedněch prarodičů máme psa, chodíme koukat na slepice, pozorujeme holuby a kachny, ale zatim se verbálně neprojevuje, i když se mu zvířátka líbí a vždycky zbystří, když je slyší. To mu teprve musí dozrát v makovičce.

Pohybové říkanky má prcek rád, ale baví ho, když je děláme spolu, sám neukazuje.

@brulinka Máš nějaký tip na dobrou knihu o Montessori? Ráda bych si o tom něco přečetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
18.2.15 22:27

@Dracunculus Bohužel knihu žádnou neznám, čerpám z jedné fb stránky, od kamarádky a z kurzu… @zrcadlo Dcera mi také pomáha s myčkou, ale nechávám ji vytahovat i nože-jídelní(ostré v myčce nemyjeme), vidličky..Dá se říct, že vše.. Myslím že dítě toho dokáže víc než si myslíme, i o tom je trochu montessori.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí