Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, jedeme do kempu pod stan (2 dospělý a děti 1,5r a 7let) a jelikož je kemp vybavený kuchyňkou s vařiči a společnou lednicí, tak bych tam ráda většinou vařila. Ale nějak mě moc nenapadá co, aby to bylo rychlé ( nemůžu tam 2 hodiny blokovat vařič) a méně surovin( abych nemusela pořád něco kupovat nebo si vést toho tolika z domova a vešla se do společné lednice).
Napadá mě: špagety (koupím nějakou hotovou omáčku a uvařím špagety)
buřtguláš
rizoto čočkovou, bramborovou, gulášovou polévku ( ač to není ideální, tak ještě nějakou pytlíkovou - kuřecí…)
Ještě budeme brát malý gril, takže budou nějaký buřty, pěčený kuře, ražničí…
Napadá vás, co dál? Díky za každý tip.
@jary1 píše:
Ahoj, jedeme do kempu pod stan (2 dospělý a děti 1,5r a 7let) a jelikož je kemp vybavený kuchyňkou s vařiči a společnou lednicí, tak bych tam ráda většinou vařila. Ale nějak mě moc nenapadá co, aby to bylo rychlé ( nemůžu tam 2 hodiny blokovat vařič) a méně surovin( abych nemusela pořád něco kupovat nebo si vést toho tolika z domova a vešla se do společné lednice).
Napadá mě: špagety (koupím nějakou hotovou omáčku a uvařím špagety)
buřtguláš
rizoto čočkovou, bramborovou, gulášovou polévku ( ač to není ideální, tak ještě nějakou pytlíkovou - kuřecí…)
Ještě budeme brát malý gril, takže budou nějaký buřty, pěčený kuře, ražničí…
Napadá vás, co dál? Díky za každý tip.
Přesně to, co píšeš…špagety s červenou omáčku, jindy se sýrovou, rizoto, lečo, třeba tvarohový ovocný knedlíky-ty jsou rychlý, bramborovou kaši s párkem, na grilu nějaký přírodní plátek…jako v kempu pod stanem se tak nějak očekává, že je to spíš o žúžu-dobrodrůžu a „o prežití v divočině“ než o zásadách zdravého stravování
Jezdili jsme s bratrem s babičkou a dědou každý prázdniny a byly to pod stanem pro nás vždycky ty nej prázdniny (nikdy nezapomenu na ty sklenice s domácím zavařeným králíkem nebo krůtou, co se jedlo ob den, jen se k tomu obměňovala příloha
S manželem a dcerama taky jezdíme, a taky se na to různý „hřešení“ celý rok všichni těšíme ![]()
@jary1 A manzel nějaké nápady na to co bude vařit nemá? Tohle by mě jako dovolená nepřišlo
.Píšeš že nechcete blokovat kuchyň na 2hodiny.Tak bych něco uvařila na 2dny a pak zase…rozhodně bych nevarila každý den.Ale asi bych využívala převážně gril…to je rychlovka a mňamka
Příspěvek upraven 29.06.22 v 13:17
Mleté maso na panev
Fazole Heinz v rajské omáčce
Vejce
Nějakou kvalitní masovou konzervu, s cibulí na pánvi +rýže
Uzené a k tomu brambor (pro batole teda bez uzeného).
Cestou koupit mražené plněné knedlíky a uvařit ve vode
@jary1 Maso se zeleninou a rýží, kuskus, plátek masa se salátem a pečivem, kuře s brambory z jednoho kastrolu…
Asi bych se nebál ani těstoviny s pestem a parmezánem, aglio olio, těstoviny s bio boloňskou z Lidlu.
@Annabela11
to jsou starosti o mého manžela. Vaříme spolu, ale máme to rozdělené. On krájí, já míchám.
@Fíbí 106 určitě budeme vařit a jíst i,,prasárny,,. Mě i to vaření v kempu baví. Někdy je to fakt dobrodružství, vařit v tak provizorních podmínkách oproti vybavené kuchyni
. Jen teď jsem nějaká beznápadu, co vařit, aby to jedly i děti. Jen pro dospělé to bylo snažší.
Ovesná, krupicova kaše, vajíčka na všechny možné způsoby, plátek masa s bramborem, mleté maso s rajčaty a těstoviny (rychle se uvaří třeba tarhoňa), kvalitní konzerva guláše, konzerva tuňáka s rýží a sýrem (plus pro starší s arasidy)
No teda, už se mi ten jídelní lístek pomalu zaplňuje. Díky za nápady. ![]()
@Annabela11 píše:
@jary1 A manzel nějaké nápady na to co bude vařit nemá? Tohle by mě jako dovolená nepřišlo.Píšeš že nechcete blokovat kuchyň na 2hodiny.Tak bych něco uvařila na 2dny a pak zase…rozhodně bych nevarila každý den.Ale asi bych využívala převážně gril…to je rychlovka a mňamkaPříspěvek upraven 29.06.22 v 13:17
Přesně, tohle nikdy, dovolená je, když vaří někdo jiný a jen požívám
pamatuji se jak jsem s našima často jezdila na dovolenou do různých chatek, kde jsme taky vařili a mě to děsně štvalo a záviděla všem v hotelu nebo těch co chodili do restauraček a od té doby dodržuji..dovolená rovná se nevaření..ale jasně s více dětmi to asi jinak nejde…-vím že mají takové instantní těstoviny s omáčkou, které se dají do vody, chvíli se povaří a už jí,
Já bych hlavně uvařila cokoliv, co jde zavařit (takže lečo, svíčková, kuře na paprice, omáčka na špagety, atakdále) a dodělávala k tomu jen přílohy, nebo dala pečivo a zeleninu. Nemusíš si dělat starosti s nějakým uchováváním v chladu ani vařením. ![]()
Se divím, že nikdo nezmínil starý dobrý Lunch (lunchmeat), prostě se uvaří brambory a ten lunč na plátky se osmaží, taková proletářská verze hamburgeru či studentského řízku
naše porevoluční dovolené v apartmánech se bez lunče nebešly
stejně jako bez čočky, polívek od Vitany z pytlíku, špaget, kolínek, první den nabalené řízky ještě z domu
jo krásná chudá léta, po válce v Jugině, ještě všude plno min, vše za pusu, levno, turistů si vážili…
jinak Kuskus je bezva příloha, co máš hned, jen do něj nasyp trochu vegety a dej pravé máslo, jinak je to jen hmota bez chuti a zápachu ![]()
a jeden den bych si tam klidně koupila i vajíčka a usmažila je na volská oka, k tomu zas uvařit brambory a další proletářské kempink-jídlo je na světě
když se k tomu dá čerstvá zelenina, tak je to i celkem zdravé ![]()
Stanujeme roky a ze začátku jsme taky vařily. My teda přímo u stanu na vlastním. Vyplatí se něco si zavařit doma - guláš, maso s omáčkou a tak a v kempu dodělat jen přílohu. Nebo koupit omáčku na špagety - nějakou kvalitnější. A mám ráda zavařené maso z Lidlu. Postavila jsem se k tomu, že nejedu na dovolenou vařit.
Teď jsme většinu dne mimo kemp, jak jsou děcka větší a na vaření není kdy ![]()
Bramboráky, palačinky. Knedlíky s vajíčkem (Knedlík bych udělala doma a vzala sebou)