Co vše lze dát do myčky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co vše lze dát do myčky?
Ahoj, zapojili jsme myčky a už má za sebou první testovací mytí bez nádobí. Vypadá to moc dobře. Čeká tady spousta nádobí po obědě, ale nevím, co vše tam můžu dát. Vím, že ne dřevo a teflon. Takže, můžu dát do myčky:
- klasické nerezové misky?
- plastové odměrky na vodu? (laciné z tesca)
- talířky se vzorem? konkrétně: http://static.prozeny.cz/…ge-modra.jpg
Ještě bych měla doplňující dotaz ke gelům do myčky. Koupila jsem si Somat a v návodu myčky není, kde mám gel nalít. Předpokládám, že tam, kde se dává prášek. Na gelu je napsáno, že mám použít jedna a půl lžíce, ale zároveň ho lít přímo z nádoby, moc to nechápu. Neznám nikoho s myčkou a proto vás prosím o rady. Děkuji za pomoc a přeji hezký den. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
proč se nemá dávat teflon? já ho tam dávám furt a nic mu není ![]()
jinak ne hliník, hodně tupí nože a taky pokud je kovová část + plastová, tak to nedělá dobrotu - třeba právě u těch nožů s plastovým „úchytem“ (nemůžu si vzpomenout na to správný slovo
) - tak mi to nakonec roztrhalo t spojovací nýty, jak to má každý jinou tepelnou roztažnost
plast můžeš, nerez můžeš, talíře by to měly taky zvládnout - jen historický vzorovaný porcelán nebo ruční práci bych tam nedávala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo a gel nalij do té nádobky na prášek a lžíci a půl odhadneš, ne?
já teda mám v té nádobce i rysky podle mililitrů, tak on bude buď na flašce přepočet na ml nebo googli objem lžíce a vynásob ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no nemělo by se tam dávat dřevo, plast, teflon a vše na čem ti záleží např. stzražitné sklo atd..... počítej s tím, že se to časem zničí. Ta chemie to tzv. odře, takže sklo je poškrábané, talíře se ti také můžou zničit, je to něco za něco. Gel le lije do takového šuplíčku je tam riska na pul nebo celou naplň, teda alespon u me mycky Bosh.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co mastnota?
Ještě doplňující dotaz, jak je to s mastnými taliřema od oleje? Například od marinování masa atd. Olej, který už nesliju pryč a zůstane na míse. Děkuji, to jsou otázky, ja vím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, já dávám i teflon, jinak to opravdu tupí nože (ale já to tam dávám i tak
) , někdy je plastové nádobí mokré, že se to tam nevysuší, gel jsem dávala tam kde se sype prášek, my tam máme takovou rysku takže zkus prozkoumat. JInak se somatem jsem spokojená nebyla, teď dávám tablety jar, jinak finish ![]()
jo a nedávat hrníčky nebo nádobí se zlatým okrajem, to se mi tam zničilo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lowlands píše:
Ještě doplňující dotaz, jak je to s mastnými taliřema od oleje? Například od marinování masa atd. Olej, který už nesliju pryč a zůstane na míse. Děkuji, to jsou otázky, ja vím.
vytřu ubrouskem,co to jde,a dám podprogram InteniziveZone ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hodaka píše:
Do myčky dávám mimo hliníku, dětí a psa všechno
jj,já krom toho psa,toho nemáme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jinak i laciné misky,platové hrnečky,cokoli.Nic se mi nezničilo,nová myčka má speciální ochranu skla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo a jestli pijete logrové kafe, tak hrnícek porádne vypláchnout než ho dáš do myčky, jinak mastnota jak si se ptala, vubec nevadí, ja talire jen oskrabu, neoplachuju, takze je tam vzdycky i trochu zbytku, a v pohode ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hodaka píše:
Do myčky dávám mimo hliníku, dětí a psa všechno
za 5 let mytí plasty ani teflon nedoznali újmy, myju na 65° se somatem, poslední půlrok s jarem(samozřejmě tablety) - ty mi příjdou nej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Antoinetta píše:
já do myčky dávám dřevěná prkýnka a nemám problém
mě to silnější dřevo popukalo během sušení…ale celkem pochopitelně. on to tam narval nepřemýšlející chlap
vařečky apod. to ale snesou, jak jsou tenký
@burgundy píše:
jo a jestli pijete logrové kafe, tak hrnícek porádne vypláchnout než ho dáš do myčky, jinak mastnota jak si se ptala, vubec nevadí, ja talire jen oskrabu, neoplachuju, takze je tam vzdycky i trochu zbytku, a v pohode
jo, na to bacha, pak máš zrníčka kafe na všem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Některé plasty nejsou do myčky. Ale u těch novějších máš značky, zda mohou do mikrovlnky, mrazáku a do myčky. Já co mám starší plastové mísy, které jsou moc fajn, tak je meju v ruce. To samé plastové nástavce na robota, už jsou taky zánovní. Skleničky mám po provozu v myčce dost hnusný, ale dávám je tam pořád.
Teflon i nože dávám taky. Jen to dřevo se snažím tam nedávat, pokud nezapomenu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit