Co vše lze dát do myčky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Radka84 tak to se asi nic nestane, obvzlast kdyz si ji dala poté do sterilizátoru. To potom vsechny chcipnou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lane nedala, teprve me to ceka, ale tohle me zarazilo, tak se ptam zkusenejsich ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja osobně bych ji tam nedávala. Pěkne v ruce a pak do sterilizátoru.
Možná, že někdo namítne, že to být nemusí. Chápu.
Já jsem právě vystudovala Biologii a chodim všuden se Sanitolem v ruce. Má rodina mi říká, že nejsem normální, ale oni zase neví, co všechno kde můžou chytit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jsem asi nejlínější z vás, dávám do myčky i ten lis na česnek
nechci aby mi smrděli ruce
…a dávám i lahvičky od cca 8mého měsíce, pak je jen přeliju vařící vodou
malá pořád něco cpe do pusy, dnes třeba olizovala kolečka od kočárku
tak věřím, že přežije i lahvičky z myčky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@burgundy když mě se hliníkovej potáhl vrstvou oxidů, který - co ej nejhorší - se odlupovaly. tak to jsem nechtěla dál používat do jídla… ale jak říkám, ikea má nerez lis, ten klasickej model, tak tam není už důvod proč ho tam nedávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hmm, lis na česnek nedávám, stejně z něj musím vyšprtat ty kousky, tak to rovnou opláchnu, ale flašky pro prcka jó, já přes rok kojila, takže byla v provozu počítám tak od 10-týho měsíce akorát na čaj, ale je fakt, že ji pak ještě vypláchnu
jinak jsem se chtěla zbavit zlatýho potisku ze skleniček a mrcha tam drží ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My dáváme do myčky všechno nádobí a nic se mi tam zatím nezničilo
Na mytí používám tablety, leštidlo a sůl, pt máme hodně tvrdou vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lane píše:
Jo to ne, ony tam muzou byt (a jsou) bakterie (vis jak to tam koluje atd.)… To bych vzala jen horkou v drezu. Pro nas je to ok (pro dospele) ale pro mimco to není.
Naopak, když myješ nádobí ve dřezu, zůstane ti mnohem víc bakterií, než když ho strčíš do myčky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky já bych řekla, že ani tak nevadí pro mimčo ty bakterie (zvlášť kdyby to člověk dal do sterilizátoru), ale spíš to leštidlo a všechna ta chemie… Ale nevím, nejsem na to odborník. Já nikdy lahvičky pro mimčo nesterilizovala, jen převařovala a to jen opravdu v těch prvních měsících.
Jinak jak jste tu někdo psal o tom sanitolu, tak to já jsem pravý opak. Tady ta přehnaná hygiena je důvodem všech těch alergií kterými dnešní děti trpí… Uklízet samozřejmě ano, ale všeho s mírou. Není nad ocet a podobné přírodní staletími osvědčené recepty…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mafina5 píše:
Holky já bych řekla, že ani tak nevadí pro mimčo ty bakterie (zvlášť kdyby to člověk dal do sterilizátoru), ale spíš to leštidlo a všechna ta chemie… Ale nevím, nejsem na to odborník. Já nikdy lahvičky pro mimčo nesterilizovala, jen převařovala a to jen opravdu v těch prvních měsících.
Jinak jak jste tu někdo psal o tom sanitolu, tak to já jsem pravý opak. Tady ta přehnaná hygiena je důvodem všech těch alergií kterými dnešní děti trpí… Uklízet samozřejmě ano, ale všeho s mírou. Není nad ocet a podobné přírodní staletími osvědčené recepty…
Taky to tak vidím i s tou hygienou. Zatím plně kojím.. jen lahvičky po starší jsou zašlé… ale možná by se jednorázově daly protáhnout myčkou a pak vmít octem… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
tak řeším první problém s myčkou. Dělala jsem špagety s rajčatovou omáčkou. Použila jsem rajčatové pyré, od kterého jsem měla misku a talíře. Po umytí v myčce se krásně umylo, to jo, ale zčervenala mi všechna plastová prkénka (a odměrky také). Jsou jen z Ikei, takže žádná škoda a jsou čisté, jen červené, takže v používání nebrání nic.
Chci se zeptat, jestli s tím máte někdo zkušenost, jak tomu předcházíte a jestli je ještě nějaka potravina, který by mohla změnit barvu mého plastového náčiní. ![]()
Děkuju za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lowlands zkus to vzít cif pískem nebo citronkou, taky mi čas od času zčervenaj (po paprikové klobáse), zhnědnou (žampiony). Kupodivu to jde ručně. Možná ta vysoká teplota v myčce to tam zapeče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mě se to taky občas stane a řekla bych, že tam asi ani nic červeného být nemusí (myslím, potraviny) a prkýnko omělý bílý, je taky oranžový, hodně mi to barví i kelímky od aventu na mlíko, ale cifem jsem to nezkoušela, ručně jarem to nepustilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lowlands Já mám v návodu k myčce, že pokud se něco zbarví, má se to před dalším mytím potřít olejem, pak by to mělo zase pustit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Raduš.ka44 píše:
@lowlands. emimino. cz/profil/lowlands/ Já mám v návodu k myčce, že pokud se něco zbarví, má se to před dalším mytím potřít olejem, pak by to mělo zase pustit.
Hmm, tak to zni zajimave. Pri dalsim myti to zkusim. Kdyby to nepomohlo, tak zkusim ten cif. Diky za tipy! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit