Co vše zařídit před porodem, když nejsme manželé?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
37125
4.5.19 20:14

Jenom zajděte spolu na matriku, stačí občanky a rodné listy obou. Jinak nic. Určíte tam otcovství a příjmení dítěte (můžete rovnou i jméno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
346
4.5.19 20:17
@Kriss Tina píše:
Jenom zajděte spolu na matriku, stačí občanky a rodné listy obou. Jinak nic. Určíte tam otcovství a příjmení dítěte (můžete rovnou i jméno).

Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
4.5.19 20:18

@Kriss Tina po nás ani rodné listy nechtěli. Fakt stačila jen občanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
4.5.19 20:19

@Čičorečka po nás je chtěli, přítel navíc neměl originál jenom výpis a museli sme tam 2× protože mu to s tím výpisem odmítli zapsat :roll: takže je lepší je mít radši sebou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
4.5.19 20:23

@Kriss Tina ty bláho. Přitom by snad úřady měly fungovat všechny stejně. V tom aby se prase vyznalo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
4.5.19 20:26

@Čičorečka maj v tom bordel no. To je stejné jako, že někde po porodu pošlou rodný list miminka domu poštou, my musíme tejden po porodu na matriku znova si ho vyzvednout osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
4.5.19 20:32

@Kriss Tina jo, my tam po porodu taky musíme. Člověk je rád, že se naučí sebe a dítě tak nějak udržet naživu, ale už musí běhat po úřadech. Naštěstí tam může skočit jen muž, já u toho být nemusím. Teda tvrdili nám to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
4.5.19 20:37

@Čičorečka jojo stačí jeden rodič, ale stejně pak se musí este na pojišťovnu, někde se musi mimčo nahlásit kuli odpadum atak. Je toho dost ty první dny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
4.5.19 20:40

@Kriss Tina potřebuju návod. Myslím, že spoustu věcí si ani neuvědomím, že je potřeba zařídit. Jako přihlásit dítě na popelnici, to bych si bez tebe fakt nevzpomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
4.5.19 20:42

@Čičorečka ono jak kde, někde je to automaticky a někde to chce zajít na umo a mimčo nahlásit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4958
4.5.19 21:02
@Čičorečka píše:
@Kriss Tina potřebuju návod. Myslím, že spoustu věcí si ani neuvědomím, že je potřeba zařídit. Jako přihlásit dítě na popelnici, to bych si bez tebe fakt nevzpomněla.

Město si to pohlida. Já měla po porodu prvního syna složenku na zaplacení odpadu doma dřív, než jsme se vrátili z porodnice :-) Rodný list nám donesla paní ještě v porodnici a seděla tam i paní od mé pojišťovny. Takže jsem to nahlásil rovnou. Když chceš jinou poj, musíš si to obehat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
4.5.19 21:15

@ProfZav ne všude to tak funguje, s tím rodným listem, ten mi nikdo neponese, jsou to 3 dny co sem byla na matrice, kde mi úřednice řekla že si pro něj musím po porodu dojít. Od pojišťovny tam taky nikdo nechodil, mimčo má automaticky stejnou jako matka a je potřeba na ni do 8 dnů zajít s rodným listem a dítě tam nahlásit. Takže záleží město od města, porodnice od porodnice, jak to kde funguje, ale spoléhat na to, že si to město ohlida bych teda nedělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68926
4.5.19 21:25

A pojišťovna od pojišťovny, 211 jsem vyplnila formulář na netu a přílohou dala foto RL, za týden dorazila poštou kartička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová