Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
docela rád tady čtu a brouzdám několik let.
Řeším teď pro někoho známou a pro někoho ne životní situaci. Chci se rozvádět po 6 letech s mojí manželkou.
Vše začalo krásně, klasika, pro mě fyzická láska. Po roce miminko, již společné bydlení, milujeme se. Všímám si, že všechen čas věnujeme synovi. Spí s námi v posteli, nikam nebo občas si vyrazíme, jezdíme na výlety. Užíváme si jeho lásku. Poslední dva roky si všímám, jak náš vztah chladne. Spíše od ženy. Spí se mnou méně častěji, chybí doteky, intimita a takový laxní přístup. Všímal jsem si toho čím dál tím více. I na různých akcích se pak ke mě chovala postupně více jako ke kamarádovi. A poslední rok to je hrozné, špatné. Navštívili jsme i sexuologa společně, ale více méně se nic nezměnilo. Před Vánoci jsme si konečně pořádně promluvili. Vždy se vyhýbala nějakým způsobem. Řekla mi, že se jí fyzicky hnusím. A že se mnou nechce spát. Že neví, kdy se to zpraví. Možná za deset let. Nabídla mi, ať si najdu milenku. Jenže já na to fakt nemám srdce
Zkusil jsem to a možnosti byli, ale fakt ne. Začal jsem přemýšlet o rozvodu tenkrát i jí to jasně naznačoval. Navrhnul jsem i manželské poradny, nechtěla. Teď to je takové, že mě to odkývala. Vím, že mě nemiluje. Chodí ven s kamarádkama, hodně pije alkohol a asi si užívá. Víte, beru velice dobré peníze, vždy jsem se postaral a i zařídil. 2 x ročně do Afriky a takhle to dopadá.
Nevím, jsem ze všeho špatný. Není to žena jakou jsem si tenkrát bral. Máte někdo podobný příběh a jak to dopadlo? Chci být s někým, kdo mě miluje. Měl snad na to vliv lásky našeho syna? Všechna ta energie do něj? ![]()
@smile_xxx píše: Více
No jediný asi snesitelný pro oba. Rozvést se. Střídavou péči a najít si někoho, kdo mě bude milovat. Nevím. Spíš mě zajímá, jestli to je prostě normální. Vím že se rozvádí 50% manželství, takže asi je ![]()
Asi máš moc peněz, tak ji nevadí se rozvést, protože ví, že ji a deti budeš finančně zajišťovat, tučně alimenty, bydlení, věcí a dárky dětem.. tak proč by se snažila..když už tě nemiluje a nemusí řešit existenční problémy, tak je to holt jednodušší. To my, chudí lidi, se rozvést nemůžeme, protože sami bychom to nedali a musíme vydělávat na bydlení a jídlo oba dva. To si pak oba dva musejí rozdělit domácí práce a starost o děti a o to více si váží volného víkendu, kdy se můžou oba v klidu vyspat a vyrazit na výlet. A to kolikrát ke štěstí stačí víc než dvakrát ročně do Afriky, aby chlap uspokojil unudenou, zhyckanou manželku.
@Stazinka2018 píše: Více
Zas tak skvěle úplně na tom nejsem, ale dobře se mít budu. Fakt mě to sere. Všechen čas jsem dával ji i synovi. Asi bych se s ní rozvedl i bez práce po pravdě. Mám nejlepší léta. Ale tuhle chladnost, to se nedá. Opravdu jsem jak její kamarád. Ale asi to bude jak píšeš. ![]()
Ach jo, to jsi tu další. Je smutné číst takové příběhy. Ale ano, asi je to časté, dítě zamává se spoustou partnerských vztahů. My jsme s manželem také vedli sedm let bezstarostný partnerský život, hodně jsme cestovali a užívali si, než se narodil syn. Pak se všechno obrátilo úplně vzhůru nohama. Já mám od porodu zdravotní problémy, synovi právě začalo období vzdoru, je to extrémně náročné. Manžel pomáhá, když já nemůžu, ale už jsme oba vyčerpaní. Na nějaký partnerský život, výlety nebo intimnosti není ani pomyšlení. Ale stejně si každý večer spolu sedneme a popovídáme, zhodnotíme den, zasměje se spolu třeba něčemu, co syn udělal nebo řekl. Tak doufám, že tohle období překleneme a bude zase líp. Ale jakmile se ze vztahu vytratí komunikace a společné zážitky, tak je to asi konec. Tobě bych přála, abyste manželství mohli ještě zachránit, ale pokud už jste se dohodli na rozvodu a tobě se ulevilo, tak asi není co řešit.
Nebere antikoncepci? Tyhle stavy přesně dělala mě kamaradce? A to vážně. Proste se ji zhnusil manžel i sex.
co to je my chudí lidé? Kamarádka pracuje ve fabrice, má plat asi 28tis, odešla od chlapa se dvěma malými dětmi, tehdy měli rok, a pět. To byla na rodičáku dokonce. Platí si nájemní byt. Chlap ji dává alimenty na obě děti dokupy 8tis… zvládá to…
Já raději celoživotní partnerku než dítě. Někdy je lepší to dítě ve vztahu nemít
@Justin Case píše: Více
Když máš toho správného partnera, máš i děti…
Na tom něco je. Mít kam jít, tak už možná s chlapem nejsme. Takhle pořád bojujeme, zrovna máme slušnou krizi, kterou se snažíme vyřešit. Akorát ten volný víkend nikdy nemáme, to je zrovna u nás příčinou té krize.
@Merryus píše: Více
Mel by sis sundat ruzove bryle a stoupnout si nohama na zem. S ditetem ve stridavce a (tebe) milujici nextkou, si teprve muzes zazit peklo na zemi.
A 2× rocne Afrika me fakt pobavila. Egypt na tyden all incl. najdes za devitku. To je fakt luxusni zivot. ![]()
@Merryus píše: Více
A ten plán je kde? ![]()
Nevím jestli je z tohohle cesta ven, ona tě prostě nemiluje. Asi to budeš muset rozseknout sám, jí takový život vyhovuje a nemá to potřebu měnit. Vždytˇjí nic nechybí.