Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Malujete si to moc idylicky. Vzít si puboše z dětského domova rozhodně nebude žádá idyla. Taky se ti může stát, že to osvojené dítě bude mít mnohem horší genovou výbavu, než máte vy.
Hele nad námi viselo víc neduhů (epilepsie, anémie, vrozené problémy se srdcem, cukrovka, neplodnost, parkinson, oční vada…) ryskli jsme to. Máme úplně normální zdravé dítě.
Kamradka je taky nemocná dokonce se i jejím problémů ví strašně málo. Děti má sice to neměla na konci růžové ale dětem nic není. Takže pokud nemáte vysloveně zákaz. Máte šanci na zdravé dítě
![]()
Je to od vas hezke ze byste sli do adopce, ale rozhodne necekejte ze takove deti jsou „bez vad“, jestli nejste nosici nejake priserne nemoci ci vady, tak to lepsi pravdepodobne nebude…
adopce je spis takove krasne a kolikrat i tezke poslani, o pomoci potrebnemu diteti nez ze byste si vy dva v necem pomohli…
skocte si popovidat s pani na urade, my byli… nakonec jsme do toho nesli, ale ne kvuli tem detem, zaslouzi si milujici rodinu ![]()
Vy jste naivní jak jeptišky v bordelu.
Vážně si myslíte, že dítě odložený do domova dost pochybnými rodiči bude mít menší genetickou zátěž než vaše vlastní? Že bude jednodušší zvládat problémovýho cizího puboše než si vychovat dítě svoje?
Kolik vám je? Patnáct?
@Anonymní píše: Více
Porodit, adopci nikdy v životě.
A to ještě děti nemám, ale v okolí mám spoustu adoptovaných.
U nich prostě nevíš co čekat, s čím přišli do života, jak se projeví.. On to člověk neví ani u vlastních, ale tam je nějaká šance, že člověk trochu zná geny (i když dítě za to nemůže, že ho rodiče nechtěli, ale do adopce bych nešla)
V těhle ústavech maj spíš romské obyvatele s menším průměrným IQ a divokou povahou.
Pokud máš ale nějakou silně přenosnou nemoc, tak pozor. Je třeba se držet zásad eugeniky ![]()
Vykaslat se na to, nechapu proc si komplikovat zivot.
Poridte si psa, kdyz uz se musite o neco starat a chcete mit neco spolecnyho, co vas zabavi, co musite resit apod.
Je to daleko mensi a mnohem vdecnejsi prace.
Všechny děti v náhradní rodinné péči mají tzv. primární zranění, trauma. V těhotenství mohly být drogy, alkohol. Sorry, ale tady není žádný obchod s dětmi, kde si vyberete nenáročné, zdravé dítě
radši zvažte vlastní.
@Temná duše píše: Více
no nam pani na urade rikala hlavne at nejsme prehnane korektni a rovnou napisem ze romcata nechcem, my proste nemame ten naturel, je to tak…
Tvůj manžel by nebyl šampion mého života. Má názory, které by nebyly slučitelné. Byl by to důvod k rozvodu. Našla bych si jiného, který stojí o založení rodiny.
„Můj manžel tvrdí, že nechce děti ( vlastní ), že je to velká zodpovědnost.“
A u cizích to není zodpovědnost? Když se to nepovede tak ho vrátíte?
Adoptovat už větší dítě je šílenost a rozhodně ne pro kazdyho… svagrojc adoptovali 8mesicniho chlapečka od pestounky. Nechtěli roma a sakra se načekali.
Pokud chcete dítě a ne vlastní kvůli genetice tak pak bych šla do adopce ale od miminka.
@vokishka píše: Více
On to může být mazec, i když to dítě bude mít geny v pořádku. Jde vesměs o děti traumatizované.
Modrooké blondýnky s hudebním nadanim v ústavech nejsou. O takové dítě se postará širší fungující rodina.
Volné jsou děti romské, nemocné, popř. děti feťàků, kriminálníků, šlapek…děti, které si tahnou obrovskou zátěž, špatné vzorce chování, traumata a zneužívání. Pečovat o takové dítě je daleko těžší, než o vlastní.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, svěřit a poslechnout si rady a názory. Jsem dost na vážkách. Můj manžel tvrdí, že nechce děti ( vlastní ), že je to velká zodpovědnost. Když jsem mu říkala své pocity k vlastnímu, jaké by to všechno bylo připravovat se na dítě těhotenství, přípravy a všechno to kolem, zároveň i pochyby z ohledu naší genetiky ( problémy se srdcem, tlakem, očima) a řekla jsem o možnosti adopce, že jsem i nad tím přemýšlela, tak najednou nad tím začal i uvažovat. Dokázal by si představit si vzít dítě školou povinné. Vím, že jsem s tím přišla, ale jak byste reagovali vy. Nevím jestli bych v budoucnu nelitovala, že vlastní nemáme, ale když si to partner neumí představit?