Co změnit, aby přibral?

970
9.2.22 19:13

Co změnit, aby přibral?

Prosím o radu. Syn 7 měsíců cca 71cm, 7400g, porodní váha 3400g. Na kontrole před měsícem měl 7300g, vážíme vždy v neděli, někdy měl už 7450 pak zase 7400 atd.

Plně kojen, příkrmy odmítá, všeho všudy když dá dvě lžičky, je to úspěch. Ovoce mu také nejede. Kaše jsme nezkoušeli, mohly by pomoci k přibrání?

Teď už 14 dnů je syn velmi plactivy, dle doktorky zuby, rudé dásně, žádné zuby venku. Nic ho nebaví, chce se jen nosit. Kojime jen chvíli, pak má syn jiné starosti, pretaci se atd.

Četnost kojení jsem se snažila zvýšit, ale není zájem, v noci kojíme 3×, chvilku.

Jak docílit přibrání?

Moc děkuji, nevím si rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35868
9.2.22 19:20

Nijak. Váhu vyhoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.2.22 19:30

Proč ho v tomto věku pořád vážíš? Začíná se pohybovat, už nebude nabírat takovým tempem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4612
9.2.22 19:33

Proc ho takhle vazis? Pokud ma dostatek pocuranych plen a je v pohode, tak bych vubec neresila, kojila na pozadani a dale zkousela nabizet jidlo. Ja prcka nikdy doma nevazila, jen dr ho vazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
9.2.22 19:36

No my máme tak nějak zajeté, že v neděli prostě vážíme. Nicméně nám za měsíc a 10 dnů přibral jen 100g, tak bych spíš řešila to, než že ho moc často vážím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2386
9.2.22 19:42

Teď jsem schválně koukla a moje dcera v tomhle věku vážila míň a měřila víc než tvůj syn. Vždycky byla dlouhá, žádné buclaté mimino. Jídlu taky moc nedala. A na všech kontrolách váhově vždycky v normě.

Já už bych nevážila, k ničemu to není. Teď už tolik přibírat nebude, tak se tím nestresuj. A hlavně mu nenuť jídlo, když nechce. Zas takový hubeňour to není, aby to bylo potřeba. Jestli mu rostou zuby, stejně moc jíst nebude tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35868
9.2.22 19:44
@Mamca_1234 píše:
No my máme tak nějak zajeté, že v neděli prostě vážíme. Nicméně nám za měsíc a 10 dnů přibral jen 100g, tak bych spíš řešila to, než že ho moc často vážím?

Opakuji, zahoď tu váhu. Dítě se začíná víc hýbat a celkově už tolik nepribira jako na začátku. Není to husa na vykrm. Koj jak si řekne a nabízejí jídlo a pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
9.2.22 19:47

U dětí to může být skokové, že pak zničehonic přiberou více g. Náš nejstarší vážil v roce kolem 8 kg, byl hodně živý a drobný, a navíc nejedlík. Ale jinak prospíval. Rozhodně jsem ho nevážila doma, jen u doktorky. Ty kaše určitě zkuste, třeba mu zachutnají. S tím odmítáním jídla jsem taky bojovala, chce to vydržet a stále nabízet, i to pyré z ovoce a zeleniny i mléčné příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
9.2.22 19:47

Dobře holky, díky za radu, váhu máme půjčenou, tak ji můžeme aspoň vrátit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
9.2.22 20:09

@Mamca_1234 v noci ho budíš na to kojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2680
9.2.22 20:10
@Mamca_1234 píše:
Prosím o radu. Syn 7 měsíců cca 71cm, 7400g, porodní váha 3400g. Na kontrole před měsícem měl 7300g, vážíme vždy v neděli, někdy měl už 7450 pak zase 7400 atd.

Plně kojen, příkrmy odmítá, všeho všudy když dá dvě lžičky, je to úspěch. Ovoce mu také nejede. Kaše jsme nezkoušeli, mohly by pomoci k přibrání?

Teď už 14 dnů je syn velmi plactivy, dle doktorky zuby, rudé dásně, žádné zuby venku. Nic ho nebaví, chce se jen nosit. Kojime jen chvíli, pak má syn jiné starosti, pretaci se atd.

Četnost kojení jsem se snažila zvýšit, ale není zájem, v noci kojíme 3×, chvilku.

Jak docílit přibrání?

Moc děkuji, nevím si rady.

Co chceš měnit? Synek má váhu ukázkovou. Nevaž ho tak často, dej mu čas. Zpočátku miminka nabírají expresní rychlostí, pak se přibírání zpomaluje, s větší hybností může dokonce dojít i k dočasnému úbytku. Nesleduj jej tak moc. Prospívá, hezky roste, teď mu rostou zoubky.. prostě normální zdravé miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
9.2.22 20:10

Zbavila bych se váhy, zkusila nabídnout nové jídélko (třeba tu kaši), ale nenutila bych mu to. Já jsem měla nekojeného syna nejedlíka a to bylo peklo, mléko nepil žádné, takže byl velký, velký problém s jídlem. Ale byl živý, kadil, čůral, takže jsem to neřešila. Doteď je žížaláček, nesní toho tolik, ale je čilý a zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
9.2.22 20:26

Dcera mela porodni hmotnost 3610 g. V 10 mesicich mela 7600 g a 72 cm. Za 2 tydny pujdeme na rocni prohlidku, myslim si, ze nebude vazit ani 8 kg. Je sikovna a plna energie, nevidim duvod resit jeji miry. Takze ti radim, vykasli se na vazeni, prikrmy nabizej, ale nenut. A kdyz chce kojit, tak koj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
9.2.22 20:58

Pokud nehubne, tak bych byla v klidu. Mně dcera hubla, hodně se pohybovala a nic nesnědla, u nás zabraly opravdu ty kaše. Na roce měla 7,8kg.

• Citovat
  • Upravit
1977
9.2.22 21:46

Kaši k snídani zkusit můžeš. U mého nejedlíka to bylo jediné co jedl asi do roka. Míchala jsem mu do ní trochu kvalitního oleje, ovoce, později oříšková másla.
Ale s váhou se nestresuj. Do půl roku syn přibíral kilo měsíčně a za druhý půlrok nabral už jel kilo a půl a je úplně v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí