Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Bublana píše:
@00000 já mám v mrazáku vždycky velkou zásobu vývarů, používám ho do všech omáček, polévek, vývar je základ všeho
přesně tak
![]()
@00000 tak pak jen sůl a trošku octu… já té podravky dávám jen malinko ![]()
Dřív jsem dělala maso + zelenina, ale teď už dělám jen čistě masový, je to o hodně lepší a chuť je výraznější.
@00000 Dávám do čočkové trochu podravky, kupuju Podravku natura, je bez glutamátu. A dávám do čočkové strouhanou mrkev, případně trochu celeru, to taky přidá na chuti. A samozřejmě koření - česnek, majoránka, případně zelená petrželka. Vývar nedávám ![]()
Dostala jsem Vegetu, která se prodává v obchodech se zdravou výživou. Nemělo by v ní být nic špatného a ochutí opravdu dobře.
@Bublana Mám se zkoušet ptát na množství?
Psala jsi jakýkoli - z čeho třeba vývar děláš?
@Žižule Taky mě napadlo, že bych tam mohla dát kořenovou zeleninu, ale v receptech, který jsem zkoušela, nebyla.
Teda takovejch nápadů se tady sešlo!
Já ji snad zítra zkusím znova!
@00000 dělá zeleninový vývar (mrkev, celer, petržel) a do toho čočku+polévkové koření, majoránku česnek. bujóny, podravky ani jiné laskominy nepřidávám
@HATI Přiznám se, že nejsem odborník na výživu ani chemik, šlo mi hlavně o ten hodně zatracovanej glutamát a možná i sůl, ale když se tam toho dá trochu… Navíc, dosolit se stejně musí, že?
Tak já opeču cibuli a zeleninu (mrkev, celer, petržel), zaliju vodou nebo vývarem, podle toho jestli zrovna mám, pak přidám čóču, nechám změknout, zahustím, dochutím kořením, co jsem psala a je hotovo. Někdy přidám i brambor, aby byla sytější.
@00000 a množství čeho, myslíš? Vývar dělám normálně z kuřete, hovězí, uzený, i mix, i jen z kostí (vepř., hovězí, kuřecí křídla, krky), nebo jen z masa, možností je neomezeně. Když jsem dělala i se zeleninou, tak jsem přihodila dvě mrkve, čtvrt celeru, půl cibule, stroužek česneku. Variant je nekonečně.
@NikysekR Brambory chci taky příště přidat. Aspoň pár. Teda to bude polívka!