Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
začínám 28tt a rozjela se mi nějaká viróza, rýma, kašel. Měla jsem dost nechutný kašel už v prvním trimestru, více než 2 týdny, pomohl mi až robitussin, takže tentokrát odmítám prodlužování nemoci skrz jitrocel, stop-kašel, med, což mi nikdy nepomohlo. Měla jsem v plánu koupit tussin, sinecod, což jsem četla, že by mělo být ok, chtěla jsem se jen poradit pro jistotu s doktorkou, a ta mi rovnou předepsala codein. Do něj se mi tedy ale zrovna dvakrát nechce - kašel jako takový není tak šílený, že bych se dusila, dávila, to už se víc dusím s tou rýmou
jen bych to nerada nechala rozjet, jako minule… máte zkušenost s codeinem v těhotenství?
Nebrala bych ho, predepisuje se jen v nezbytnych pripadech v nejnizsim mnozstvi a po nejkratsi dobu, vzdy by se melo prihlednout k tomu, zda prinos prevysi rizika, takze pokud by to nebylo nezbytne, nebrala bych ho a hlavne ne po delsi dobu.
@Zuzsa codein ten kašel nevyléčí, jen tlumí příznaky. Takže pokud je ten kašel suchý, dráždivý a hodně tě unavuje, tak bych vzala ideálně sinecod. Pokud tě kašel zas tolik neobtěžuje, tak bych nebrala nic.
@Lucka1111 no jako neobtěžuje.. normálně kašlu, ne každých pět minut, je to celkem v pohodě. Ale bojím se, aby se to nerozjelo
Díky za tip.
@ahhotep taky se mi do něj nechce, divím se, že mi doktorka poslala recept, aniž by mě viděla ![]()