Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, za měsíc absolvuji dovolenou v Egyptě, teď jsem se dozvěděla že tou dobou budu ve 14 tt. Horka se nebojím letím do oblastni kde je středomořské klima a teploty by měly být max do 30 stupňů. Strach mám ale z průjmu, počítala jsem že si v případě potíží dám jejich Antinal, no těhotné ho nemůžou, kdo letate často do Egypta máte nějakou radu? Existuje něco podobneho Antinalu co zabere a můžou to těhotné ženy? Díky za odpovědi
@Mandarinka Citronová píše: Více
Do Egypta bych neletěla ani jako netěhotná. Je spousta krásných destinací v Evropě.
Snažila bych se přesunout dovolenou do jiné destinace. Asi bych to neriskovala.
Radu mám, do Egypta těhotná nelítej. Teda pokud je pro tebe dítě víc než dovolená. Pokud to bereš tak, že si případně uděláš další dítě, tak to holt riskni. ![]()
Brala jsem probiotika. Nejist ovoce a zeleninu neovarenou, ale ani vodu s ledem nebo zmrzlinu. Sama bych tam ale jako tehotna nebo s mensim ditkem nejela. Jinak je Egypt krasny..
@Mandarinka Citronová píše: Více
Zkusila bych prehodit na jinou destinaci. V Egypte jsem byla na poznavacce i u more, je to uzasne, ale tehotna ani nahodou, vycitala bych si, kdyby se neco stalo.
Jinak znama si brala zivocisne uhli, nevim, zda se muze v tehotenstvi. Ja byla v Egypte mnohokrat a nikdy jsem prujem nemela…
@Mandarinka Citronová
tak zdá se mi nerozumné otěhotnět, když mám naplánovanou dovolenou v Egyptě - nebo to bylo nechtěné těhotenství?
já bych to Egypta neletěla ani jako netěhotná, a může to tam být krásné jak chce, viděla jsem pár dokumentů o jejich lékařské péči a děkuji nechci, já se mám ještě ráda
@stinga ja jednou v egypte byla a za nejakou krasu to tam nepovazuju, jdou daleko hezci země. Takze o nic neprichazis. ![]()
Zdá se mi to nebo je těhotná na dovolené v Egyptě každoročním tématem emimina?
![]()
@Panina nezda, nekdy minulej- predminulej tyden tu byla stejna diskuze.
@Panina píše: Více
letos ještě nebylo téma - letíme do Egypta s dvouleťákem v srpnu - ale určitě to brzy začne
Byla jsem v Africe jednou, v Maroku. Ještě měsíc po jsem měla takové zažívací trable, že jsem skončila na infekční klinice. Už se tam nikdy nepodívám. Takže ne, jako těhotná dvojnásobně.
Užívej probiotika, dávej si pozor co jíš, nepij vodu z kohoutku a bude to ok. Samozřejmostí je být v nějakém slušném hotelu, ne v tom nejlevnějším, co seženeš. Létám do Egypta často a faraona jsem tam měla jenom jednou skoro před 20 lety. V dobrých hotelech už omyvaji i zeleninu balenou vodou. Předloni na Vánoce jsem tam taky byla těhotná ve 4.mesici ![]()
Neletela bych tam, vybrala bych evropskou destinaci. Hele já třeba ve 13tt skoncila v nemocnici s brutálním krvácením, dostala sem infuze, par dni sem si tam polezela a pak měla doma přísný lidový režim. Tohle bych fakt v nějakém egyptském spitale absolvovat nechtěla, jde o náhodu. Přecejenom v Evropě je ta pece většinou na jiné úrovni, když se něco semele. Plus teda ty nemoci, hygiena tam, fakt bych to neriskovala.